Jump to content

Fjellgeita

Aktiv medlem
 • Posts

  199
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Fjellgeita

 1. Området er helt kurant for en Norge på langs etappe. Det er et smalt langt område som er relativt lite brukt. Etter å ha vandret her iflere ganger midt i fellesferien har jeg enda til gode å treffe noen folk utenfor turiststiene. Mange velger å tusle den første etappen fra lindesnes til Ljosland i Åseral på asfalt, og deretter krysse Setesdalvesthei til Haukeli. For kart og annen info se: http://www.svr.no/Modules/alldocuments_k.aspx?Category.ID=1291 Spør meg mer konkret viss det er noe mer du lurer på om heia.
 2. Hvorfor gjøre det vanskelig? En liten boks med lokk i hardplast holder i massevis
 3. Programmet gav fine assosiasjoner til heia som ligger og venter...Litt rart å se heiene hvor man sjøl har gått fra tv-skjermen..
 4. Orreleik generellt begynner å nærme seg kraftig. Det sies at leiken når sitt høydepunkt i slutten av april, men både flere uker før og etter månedskifte april/mai spiller hanene. Et godt tips når man skal prøve å finne en leik, er å stå opp grytidlig å gå rundt i terrenget. Lytt etter thjoo lyder, se etter dritt osv. Oppsøk gjerne små koller eller myrer. Her skal det være muligheter for å finne orreleiker.
 5. Ikke for å legge noen demper på planene dine men etter det jeg har forstått velges Forsvarets skarpskyttere ut av Forsvaret; alle som vil kan ikke bare bli dette i førstegangstjenesten. Om du ikke har jegerprøven, meld deg opp og ta den. Det er et godt utgangspunkt for å lære om jakt og skyting. Du får dessuten ikke anskaffet deg rifle viss du ikke har jegerprøve og/eller tilknytter deg et skytterlag. Har en nabo som var skarpskytter i Storm, og her ble det brukt modifisert ag i kaliber 308.win. Dette kaliber er helt kurant å øve med.
 6. Minner meg om "Tom" som hersket i forumet for en tid siden.
 7. Det går ann å være trygg i vinterfjellet selv om været er dårlig. Det gjelder bare å være oppmerksom; noe Dag og Co ikke var denne ene gangen. Jeg stoler mer på meg selv enn værmeldingen.
 8. Slettet av fjellgeita. Det jeg skrev var allerede skrevet.
 9. Jøsses Dag, virket dramatisk. Godt dere er i god behold. Nok en påminnelse til alle at man aldri glemme å ha respekt for vinterfjellet.
 10. Vanskelig å se størrelsen uten at det ikke er sammenlignet med en gjenstand, men jeg tror dette er rev.
 11. ja, men trådens tema heter vel Villreinen i Setesdal Vesthei.
 12. Kan du gi meg eksempler hvor dette har blitt gjort i Setesdal Vesthei!?
 13. Jeg mener det ville vært en god løsning å fjerne merkingen (og skiløyper) på mange av rutene mellom turisthyttene. Dette ville bidratt til mindre trafikk.. Billig og effektivt.
 14. Intet nytt under solen her. Jeg ønsket bare å debattere ytterlige; det er jo gjerne slik at flere har meninger om saker og ting idet de sendes på tv. Til DAG: Du har rett i at scooteren rekker over større avstander og alt dette. Men en scooter som støkker en reinsflokk i forhold til en skiløper som skremmer en reinsflokk tror jeg er hipp om happ. Det farlige med scooter er jo at det finnes folk som kan finne på å oppsøke/følge etter flokker for morro skyld. Hvor i åseralsheia var du? En tanke: Før Brokke-Suleskard veien kom til var det vanlig å se rein sør for Roskreppfjorden. Knaberøysa var jo blant annet et godt jaktområde. Etter at veien kom forsvant reinen gradvis fra de sørlige områdene. Noen som egentlig vet hvorfor? Man kunne jo gjerne trodd at reinen hadde delt seg opp i to mindre stammer slik som er tilfellet på austheia der veien fra valle til Dalen(bjørnevatn) har blitt et skille.
 15. For å oppklare litt. Scooterkjøring er ikke grunnen til at det er mindre rein i Vestheia. Allikevel har jeg forståelse for Dag; viss jeg er alene på tur ønsker jeg ikke å møte andre, spesielt ikke på et motorisert kjøretøy- karene kjørte sikkert ikke lovlig heller. Innerst inne, selv om jeg prinsippielt er imot alt annet enn nyttekjøring på scooter, så tror jeg scooteren ikke skremmer reinen mer enn en skigåer. Jeg mener det bør innføres forbud mot all hyttebygging; også i utkantsområdene av verneområdet. (Ljosland, Hovden, Brokke, Sirdal) Den massive hytteutbyggingen som foregår i dag, er forkastelig! Hyttefelt på hyttefelt planlegges; stadig lengre innover i terrenget. Mer hytter--> mer aktivitet i heia. Vannmagasin og tilhørende anleggsveier er kanskje hovedårsaken til at stammen går ned. I tillegg til å ødelegge trekkveier, kalvingsområder og beiter, har det blitt økt turisttrafikk i områdene. Brokke/suleskard veien har blitt et klart skille for reinen, og reinen skyr de sørligste delene av vestheia til tross for at det her var godt med rein bare for tiår-siden.
 16. Etter inspirasjon fra dagens "ut i naturen" kjører jeg igang diskusjonen om villreinen i dette sårbare fjellområdet. Det er beklagelig at den nåværende stammen har minket betraktelig, samtidig som områdene den lever i har krympet inn. Årsakene er mange og delte, men vannmagasiner og hytteutbygging må ha mye av skylden for dette. Hvilke tanker gjør fjellforumets medlemmer om dette? http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/329056 http://www.nrk.no/programmer/tv/ut_i_naturen/1.4526510
 17. En glidende dupp (sena tres gjennom duppen på langs) sammen med ei dynge mark slår sjeldent feil i fjellet.
 18. Høres spennende ut. Antar du har lest "Pelsjegerliv" av H.Ingstad. Kan være Morten Brekke eller Øystein Horsberg kan hjelpe deg. http://www.taiga.no/ http://www.alaska.no/referanser/pjl2002oystein.htm
 19. Prøvde med oppdatering, og det funket som smør! takk
 20. Fikk Garmins modell 60CSX til jul. Denne fungerte greit både julekvelden, og 1.juledag, men da jeg skulle trykke litt med den på 2.juledag fant jeg ingen satelitter. Har forsøkt å løse problemet blant annet ved og: - latt den søke i opp mot 30 minutter flere ganger ute i klart vær. - Gått inn på satelitt--> Meny --> ny posisjon --> automatisk/kart Ingen av disse metodene har hatt noen effekt. Spørsmålet er da; hva skal jeg gjøre?
 21. Du oppfordrer altså urutinerte mennesker å gå på litt farlige steder på en bre uten fører!!?
 22. Stemmer 500fjell! Vi ser roskreppfjorden, men ikke ifra Urdalsknuten. Bildet er tatt fra en fjellrygg like vest for urdalen. Fint å se at guttungen har redningsvest; roskreppfjorden kan være livsfarlig!
 23. Her skuer jeg utover et av de store oppdemmede vannmagasinene i sør-Norge. Spørsmålet er hvilken?
 24. Interessant rase. Minnet meg litt om en laika utseendemessig. Hvordan er denne til å trekke/bære kontra en sib.husky eller en malamute? Med tanke på jaktinstinkt har du riktig i at polarhunder generelt har et sterkt jaktinstinkt, men allikevel vil kan innad i rasen se store individuelle variasjoner. Dette gjelder alle raser og.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy