Gå til innhold

vestland

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  33
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om vestland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei. Bunnen på min tilårskomne Gregory Palisade ryggsekk er blitt veldig slitt, og synger på siste verset. Disse sekkene har et slags gummiert stoff i bunnen, og dette kan jeg se tvers gjennom på flere steder. Normalt ville jeg frydet meg over å ha en unnskyldning til å kjøpe nytt turutstyr, men denne sekken er jeg så fornøyd med at jeg nødig vil bytte den ut. Når turklær ryker har jeg god erfaring med å sende dette til leverandør for reperasjon (oftest Norrøna). Dog lurer jeg litt på hvordan jeg skal angripe dette med en ryggsekk fra utenlandsk produsent. Lurer derfor på om noen her inne vet om det er mulig å få sendt Gregory-sekk til leverandør for reperasjon, eller evt. andre tips til hvordan jeg kan få byttet bunnen i sekken.
 2. Hei. Jeg må ha nytt telt, og sliter veldig med å bestemme meg for hva jeg skal gå for. Hadde i utgangspunktet bestemt meg for Hilleberg Kaitum 4 GT pga størrelse, gode fortelt og to innganger. Dog har jeg begynt å gruble på om det ville vært lurt å gå for et Helsport Fjellheimen Superlight 4 Camp som veier gode 2 kg mindre. Vi er to voksne og to barn på 8 og 4 som bruker teltet. Dette innebærer at vi voksne i utgangspunktet bærer relativt tunge sekker når vi er på tur. Siden vi telter med barn er det ikke de store ekspedisjonene teltet vil bli brukt til, men det er klart at vi vil befinne oss over tregrensa av og til. Har i dag et Big Agnes Emerald Mountain SL3 på litt i overkant av 3 kg - men dette har familien vokst ut av. Mitt spørsmål er om noen med erfaring med de to nevnte telt kan gi meg noen gode råd. Vil Helsport Fjellheimen Superlight 4 camp være godt nok til å dekke mine behov? Som sagt så er det disse to sparte kiloene som frister ift. Kaitum GT. Vet at det finnes lettere Hilleberg telt enn Kaitum, men har likevel endt opp med disse to valgene: Helport for å spare vekt, eller Kaitum GT for to store fortelt med innganger. Håper noen har noen erfaringer å dele.
 3. Slo til på denne dealen jeg også. Mottok Super Friction støvlene i posten i dag. Det er noen massive støvler sammenlignet med mine Asolo Sasslong og fruens Hanwag Crack Safety (også på tilbud fra KomplettFritid) . Støvlene virker solide og stive - og jeg tenker vel at de egner seg best i høyden og på (svært) steinete underlag. Har lett litt på nettet etter informasjon, men det som finnes er stort sett på tysk. Ved hjelp av google translate leser jeg at skoene får bra omtale, og at de er typisk høyfjells-støvler. Noen her som har førstehånds-kjennskap til støvlene?
 4. Brukt min ned til ca. -2 C uten problem med ridgerest underlag. Lett og fin pose.
 5. Vindtett Bergans pannebånd med tynt fleece fór og tynne ullhansker. Ullue med fleece fór og vindvotter som backup.
 6. Da er man tilbake etter en helg i Valdresflya. Tok tipset og dro fra Vargbakken opp på Høgdebrotet, med ambisjoner om å gå videre på Tjønnholstinden. Det var imidlertid meget kraftig vind, regn og kun få meter sikt, så vi endte opp med å returne noenlunde samme vei ned igjen fra Høgdebrotet. Nede i dalen var været glimrende, og vi fikk sett masse tam-rein, og et par ryper. Alt i alt et meget godt turtips - takker og bukker. Forøvrig anbefales Valdresflya Vandrerhjem på det varmeste, meget hyggelig sted.
 7. Ja det er mye mulig, har ikke kjenskap til denne butikken fra før. Ser i alle fall at Sport1 i Oslo selger den for 3500 kr, så det er eneste sammenligningsgrunnlag jeg har.
 8. Jakken dukket opp i posten i dag (mindre enn et døgn etter bestilling!). Førsteinntrykket er glimrende. Jakken virker varm, men samtidig svært komprimerbar. Jakken kan pakkes inn i sin egen innerlomme, og da blir den svært så liten - men det kreves en god del jobb å få den inn i lommen . Stoffet er ikke veldig kraftig, virker ganske tynt - men forhåpentligvis slitesterkt. Når det gjelder størrelsen så er den er litt stor i størrelsen. Prøvde jakken i butikk før jeg bestillte. Bruker normalt medium, men strl. small holdt i massevis til meg (også med skaljakke under). Jeg er omlag 1,83 høy, og small rekker halvveis nedpå baken. Står litt info om jakken her: http://www.scandinavianoutdooraward.com/overall-winner/scandinavian-outdoor-award-winter-20092010-83.htm Skal teste jakken ut i Jotunheimen i helgen. Den virker varm, faktisk veldig tykk i forhold til hvor komprimerbar den er. Skal visst skyldes bruken av syntetmateriale i sidene - som skal gi god isolasjon, samtidig som volumet begrenses.
 9. Takker for tipset - hørtes ut som en god plan. Tar turen til Valdresflya i morgen
 10. Slo til på denne dunjakken i dag, nedsatt 1000 kr. http://www.sportsdeal.no/produkter/1133131654/1129833268/1131904818/1249891625
 11. Heisann. Ønsker å ta med en helgetur nå på tampen av september. Planen er å kjøre fra Oslo etter jobb på fredag, og gå tur på lørdag/søndag. Det beste hadde vært et utgangspunkt man kan kjøre til med bil, så slipper man å bekymre seg for mye for tidlig mørke. Ønsker meg en fin topptur (ikke i Rondane, for der har man vært litt vel mye i det siste ), men andre forlag mottas med takk. Noen som har tips om flott høsttur som kan gjennomføre på en helg, uten å måtte kjøre hele natten?
 12. Fulgte tipset i tråden her, og fikk svært god hjelp på Systua. 200 kr og 1 dag så var det hele gjort. De lappet med rip-stop stoff på begge sider av duken - og det hele ser svært bra ut. Anbefales for andre med telt-problemer. Tlf.nr er 67 12 40 05
 13. Finnes sikkert en rekke bra steder, men jeg har god erfaring med basegear.com
 14. Kan på det varmeste anbefale Greogry Palisade http://www.oslosportslager.no/produkt/gregory-palisade-80-ryggsekk-9842.aspx. Svært stor til å være 80-liter, med god plass til sovepose, telt og alt annet man måtte ha behov for. På Oslo Sportslager kjører de jevnlig kampanjer på denne (ca. 50%).
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.