Gå til innhold
 • Bli medlem

daytripper

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om daytripper

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Luft skoene godt. For eksempel, hvis du sykler hjem etter klatringen så heng skoene utpå sekken. Eller la dem henge ute om natten. Jo kaldere luft jo bedre. Oppbevar dem aldri i en pose over lengre tid. Jeg vasker skoene mine av og til når mye svette og/eller gjørme har akkumulert seg. Vasker for hånd i lunkent vann med litt Milo og skyller mange ganger. Mulig det gjør at skoene slites ut 2% raskere, men det er det verdt synes jeg.
 2. Den er ikke bare en av de beste friluftsbøkene jeg har lest, den er blant de beste bøkene jeg har lest uansett sjanger! Fantastisk mye bra humor. Kan også kjøpes på eksponert.no
 3. Jeg har ikke erfaring med kortfeller, men begynner å få en del erfaring med smøring både til tur- og treningsbruk. En enkell oversikt: For finkornet/ny snø: Bruk tørrvoks. Grovt sett kan man bruke blå (eventuelt blå ekstra) ved minusgrader, fiolett rundt null til et par minus og rød til plussgrader. Voksen korkes inn. Legg heller flere lag enn et tykt hvis du gidder. Legg gjerne på et tynt lag kald og hard voks først (f.eks grønn). Dette gjør at smøringen sitter bedre. Vær obs på at plussgrader og finkornet snø ofte betyr kladding, selv om rød voks i teorien skal fungere.
 4. Generelt er det sikkert mye å spare på å kjøpe utenlands, men man kan ofte få gode rabatter (spesielt ved kjøp av flere ting eller utgående modeller) på lokale butikker. Jeg vil absolutt anbefalt deg å stikke innom noen sportsbutikker og hørt hva de kan hoste opp.
 5. Det var ingen overraskelse å finne deg her inne Stian! Som du erfarte holdt mine Scarpa Summit Lite meg tørr og varm på beina under brekurset. Syns også de er gode til normalt fjellbruk. De har stepin bak men ikke foran. Av en eller annen merkelig grunn er det en blanding av lær og semsket skinn i støvlene. Ser kult ut, men ville heller hatt rent lær som sikkert er sterkere. Ser at Triolet'en har noe lignende. Tips: Kjøp en blå modell, da kan du synge blue suede shoes.
 6. Min dagstursekk heter Bergans Birkebeiner 35L, og den er jeg veldig fornøyd med. God å bære, smarte løsninger og virker solid. Har brukt denne veldig mye det året jeg har hatt den.
 7. Jeg har nettopp gått Melands Grønahei - Grasdalen (gikk forbi denne) - Stakken - Viglesdalen. Knalltur og knallnatur. Ryfylkeheiene er virkelig spektakulære, spesielt nå som det er litt vann i fossene. Været var ikke så bra, men det plaget meg ikke mye. Denne rundløypen er veldig fleksibel, man kan forkorte den ved å gå forbi Grasdalen (som jeg gjorde) eller droppe overnatting på Viglesdalen. Det er også enkelt å forlenge ruten med Nilsebu og eventuelt Eidavatn. Dersom du ikke har mulighet for å starte og avslutte på to forskjellige steder kan du komme deg til parkeringsplassen for M
 8. Har en del venner som var grensejegere i finnmark, og de var meget fornøyde. Mye tid ute i naturen. Selv var jeg i kystvakten og cruiset rundt i svalbardområdene, det kan også anbefales!
 9. Tenker du ser flott ut med forsvarets jegerlue på hendene og hærens grønne strømper på hodet!
 10. Jeg kan ikke vise til så mye erfaring, men hva med en lett dunjakke + en fjellduk? Det gir kanskje enda større fleksibilitet, spesielt dersom du vil bruke jakken i byen? Kjøpte nettopp en norrøna lyngen dunjakke fra sportsdeal, tilbud til 2500kr, og den er jeg godt fornøyd med så langt. Og så veier den ikke stort mer enn et halvt kg.
 11. Det står mye nyttig på turistforeningens hjemmeside, for eksempel her: [Hidden Content]
 12. Det er sikkert helt sant at 75mm-bindinger og meget brede ski gir best kontroll i utforkjøringene. Men med mine Fischer E99 (fjellski med moderat bredde) og BC-bindinger har jeg fått mange fine nedover-opplevelser. Samtidig er ski og bindinger veldig gode å bruke bortover og oppover. Siden du prioriterer bortover ville jeg vurdert noe lignende (i hvert fall mtp bredde). Dessuten, siden du sier du er nybegynner, tror jeg du treffer best med slike ski som er veldig allsidige. Dersom du blir virkelig bitt av fjellskibasillen kan du jo alltids kjøpe skikkelige toppturski senere.
 13. Skiføre i Rogaland så tidlig som romjulen er en meget usikker affære, spesielt under tregrensen! Men når det er sagt så kan jeg anbefale turterrenget ved Stavtjørn. Flott natur, og for det meste under tregrensen så vidt jeg husker. Kan riktig nok bli litt mange folk i løypene, men det går jo an å gå litt utenom. Når snøen kommer der ville jeg absolutt vurdert dette. Ellers er Brekko typisk skisted for siddiser. Mener ikke at du skal sette opp teltet midt i lysløypa, men det går an å gå et stykke utenfor de meste trafikkerte sporene (når du har gått en halv runde rundt vannet svinger
 14. Jeg har også den og brukte den på en liten tur nå i helgen. Tipper temperaturen var rundt null på natten. Det var på grensen til å være i kjøligste laget for posen, men jeg hadde riktig nok bare på meg en tynn t-skjorte i bomull. Med ullundertøy kunne jeg nok klart noen grader mindre. Posen er lett og liten og god til sitt bruk. Meget gode innstrammingsmuligheter, både i "hette" og i halsen. Men dersom du primært planlegger å bruke den i kuldegrader ville jeg sett på noe litt varmere.
 15. Dette hørtes veldig spennende ut, du må holde oss oppdatert. Jeg forstår veldig godt at du ble inspirert av Pelsjegerliv, det er definitivt en av mine yndlingsbøker. Faktisk skrev jeg nettopp om den i bokanbefalingstråden her på forumet, rett før jeg så dette.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.