Gå til innhold
  • Bli medlem

Mats Holberg

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Mats Holberg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Får bare planlegge og se det an til 1.mai. Blir ikke helt klok selv, virker som denne enda gjelder: "Ikke foreta reiser eller aktiviteter som gir økt risiko for at du får behov for redningstjenesten eller helsetjenesten." Vil jo tenke at det blir en økt risiko for bruk av helsevesen på langtur framfor en tur i nærområdet. Men så er det feks lovt med luftsport igjen som jeg vil si kan belaste helsevesen, noe det har gjort etter det ble lovlig. Derfor synes jeg det blir rart om det ikke er greit å gå langtur. Men jeg får bare vente og se, evt ringe koronatelefonen.
  2. Tenker å gå fra frette i Etne så østover mot Røldal osv, går via Hovden hvor jeg vil ha rasjoner for resten av turen. Herfra videre til Kristiansand. Planen min er å gå på truger, og har ikke planer om å gå over vatn da jeg synes det er skummelt i forhold til issmeltinga. Skal se over kartene nøye å prøve å finne en bra rute hvor jeg unngår å krysse mest mulig elver/bekker, men jeg tenker om det blir for gale underveis så må jeg heller ta det derifra. Blir en elvekryssing for gale og jeg ikke finner en vei over får jeg bare avslutte turen om det er for stor risiko, har ikke planer om å ta noen store sjanser da dette er min første langtur.
  3. Hei! Ville bare høre va folk synes her om langtur i fjellet i denne corona-perioden? Hadde planlagt å gå fra Etne til Kristiansand 1.mai og var ganske godt på vei i planlegginga helt til corona inntraff. Da la jeg bare all planlegging rett til siden. Jeg føler nå at det er mer greit å gå lengre i fjellet ettersom situasjonen har roet seg og er på vei ned. I følge ut.no varer restriksjonene eller rådene om å ikke gå langtur i fjellet fram til 1.mai. Synes folk her det da virker greit å gå langtur i fjellet, utenat man skal være redd for å belaste helsevesen i evt uhell? Har kart og kompass og i tillegg med meg en garmin inreach slik at jeg kan få kontakt med omverdenen underveis. Følger i tillegg merkede løyper til størst mulig grad og skal ha med meg litt medisinsk utstyr. Tenker at om jeg skulle brukket en ankel så kontakter jeg heller familie som kan hjelpe meg ut om det er mulig.
  4. Får satse på d, og takk for det 😁
  5. Takk for det! Blir spennende, min første langtur også
  6. @REJOHN Kan ikke si jeg har veldig mye erfaring fra snøsmelting og storm nei.. har også tenkt tanken i forhold til skredfare osv. Planen min er og ha med truger som jeg kan bruke og henge på sekken når det ikke er snø. I tillegg har jeg en garmin inreach med meg der jeg vil få de hjemmefra til å sende over varsel om skred i området. Skredsøker skal også være med. I tillegg har jeg et hilleberg soulo som er svært stødig i vinden, sovet ute i teltet i ganske bra med vind.
  7. Takk for alle flotte svar! , da har jeg falt på rago down winter som ligger på -10 i komforttemp og bare 1.5kg i vekt Og ja har tenkt til å gjerne ta inn på hytter, noe jeg ser underveis men mesteparten av turen blir i telt er planen. og takk for det! @Lofoten-Møring. @T.Rise Takk for bra tips angående sovepose men pga pris ble det rago. Jeg var ikke helt nøyaktig i lokasjon aha, men jeg tenker å gå fra øyna med Frette, opp til blomstølen og videre derfra. Har gått der før så føler meg trygg på starten der. Ellers har jeg i tankene litt som du pratet om men å da heller starte fra ølen og gå til olalihytta og så videre i retningen sand før det går opp igjen mot frette og blomstølen osv. @Terka Ja kommer til å ha med en dunjakke, gjerne ulljakke, og ullundertøy da.
  8. Hei! Skal ut på tur i 1 måned i mai og skal gå fra etne til Kristiansand over fjellet. Tenker da å skaffe meg en ny sovepose, og lurte på om dere har noen anbefaling? Tenker selv på å en 3-sesongers pose med komforttemp åå - 1, og bruke lakenpose inni på de kaldere nettene.Er bare usikker om det vil holde? , har en skikkelig vintersovepose fra før av men er så svær og tar stor plass.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.