Gå til innhold
  • Bli medlem

ods

Passivt medlem
  • Innlegg

    1 388
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

41 Neutral

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Beklager sein reaksjon. Ved å benytte formelen som gir avstanden til horisonten (kvadratroten av 2hR hvor h er høyden over havet og R er jordradien), vil en fra Rulten (1062 m) se 116 km og fra Lurøyfjell (685 m), vil en se 93 km, tilsammen 209 km. Avstanden mellom toppene er 223 km så ut fra dette skulle en ikke kunne se den ene toppen fra den andre. Men poenget er brytningen i atmosfæren. Den kan variere p g a værforhold, men har normalt en krumningsradius på 5-6 ganger jordradien. En kan da bruke formelen ved å benytte en jordradius R' som er gitt av R' = kR/(k-1) hvor k er strålens krumningsradius gitt i antall jordradier. Ved k=6 vil strålens laveste punkt mellom disse to fjelltopper ligg 50 m over havflaten. Jeg prøvde å legge inn et diagram som viste strålens høyde over havet samt eventuelle landmasser mellom toppene, men det skar seg. Jeg kan sende diagrammet som vanlig e-post hvis du ønsker. Hilsen ods
  2. Her kommer et bidrag til fotokonkurransen. Tittel: Farvesprakende solnedgang over Træna.
  3. Falketind Slettmarkhø og Slettmarktind På Raudalsbandet Saksa i morgensol Semmelhols- og Visbretind På Bukkeholsbreen Store Bukkeholstind På Bukkeholsbandet
  4. Nydelig bilde, men hvordan legger du det inn slik at det beholder skarpheten. Måten som jeg benytter (mimiatyrbilder), fører til en degradering av skarpheten slik den er i det opprinnelige bildet. På forhånd takk for svar.
  5. Holm's bilde: Svarthetta til venstre, Trollhetta til høyre og Snota bakerst. Dag Evje's bilde: Enig med tidligere forslag, Bings gryte.
  6. Nærmeste topp i bakgrunnen er vel Breitind. Bildet er nok tatt på tur til Store Trolltind.
  7. Slettmarkbreen bør ikke gås uten å være innbundet i tau. Er den snøbar, kan den gås uten tau, men da må alle ha stegjern. Øverste del er forøvrig ganske bratt.
  8. Med base på Krossbu ble tre topper innen rekkevidde valgt ut. Første dag gikk til Skeia i Smørstabbtindene. Fin start på dagen med utsikt mot Horungane. Leirbreen med Skeia til høyr Vi gikk opp til laveste punkt på eggen mellom Veslebjørn og Skeia. Morsom klyving langs eggen til toppen. Taulag på vei opp sydvesteggen. Neste dag dro vi til Berdalsbandet for å gå på Austabottind. Storen dukker opp gjennom Soleiskar. Mye folk på grunn av kurs. Greie kursledere som lot oss gå forbi taulagene. Kursleder hadde lagt ut tau på toppen, men lot oss velvillig passere. Siste dag gikk til Svellnostind (Ymelstind) fra Juvasshytta via Porten og Storjuvbreen. En del rein på Styggebreen. Mye blokker på breen inn mot Porten.Har ikke sett slikt tidligere. Bratt ned fra Porten og ut på Storgjuvbreen. Nedstigning fra Svellnostind. Torden og regn nede i Bøverdalen mens vi hadde oppholdsvær. Så kom tåka. Trist å se at snøkappen på Glittertind er nesten borte.
  9. Skaff deg boka ”Fotturar på Sunnmøre” som er veldig inspirerende. Et knippe flotte Sunnmørstinder som kan passe, kommer her: Hornindalsrokken fra øvre Hornindal. Kvitegga fra Nibbedalen (enkelte ganger kan stegjern være nyttig). Jakta fra Norang. Skårsalen fra Kjellstaddalen Dalagubben fra Sæbø. Grøtdalstindane fra Bondalen Romedalstind fra Litle Standal (via Litlkoppen) Middagshornet fra Romedal. Saudehornet fra Ørsta. Råna og Midtre Regndalstind fra Urke (en av de flotteste) Synnavindsnipa fra Sykkylven Blåbretind fra Sykkylven (noe brepassering) Straumshornet fra Sykkylven Brunstadhornet fra Brunstad i Velledalen (litt klyving i et hakk før toppen) Dessuten er Kolåstind og Brekketind flotte turer, men her må en over bre slik at tau og et par kamerater trengs på sommerturer.
  10. Har gått hele traversen fra vest mot øst, og da er det ikke rapeller i det hele tatt. Har også gått til Midtre fra øst, og da brukte vi et 40 m tau som var mer enn langt nok til rapellen ned fra Østre. Det forutsetter at du starter rapellen ute ved kanten av nordstupet.
  11. Flotte bilder. Den vidvinkelen du benyttet fra toppen av Store Dyrhaugstind, har nok en del fortegning i ytterkantene som gjør at Østre Riingstind og Store- og Nordre Midtmaradalstind blir en del mer dramatiske på bildet enn i virkeligheten. Men dette er vanlig for så korte brennvidder. Kall for all del ikke Skagastølstindene for Skarsdølstindene. Det er navneskjending.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.