Jump to content

Vea

Aktiv medlem
 • Posts

  223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Vea

 1. Fjellpulken skriver også følgende om forskjellene: "På dette draget er glassfiberstengene i massivt materiale, i motsetning til vårt standard drag hvor det er innhullede rør." Vekten på normaldrag er oppgitt til å være 2 kg, mot 3 kg på ekspedisjonsdraget.
 2. Godt spørsmål. Jeg har ikke erfaring fra ekspedisjonsdrag, men om du ser på dragene som selges nå, ser du at det er litt forskjell i avstivingen i midten. Standarddrag: Ekspedisjonsdrag: Jeg vet dog ikke om det eksisterte mer enn én type drag da ditt ble laget. Standard-drag uten fjærer ville jeg lagt på Finn.no for 8-900 kr.
 3. Å fikse på et gammelt standard-drag hadde jeg ikke giddet. Om det er et forsterket ekspedisjonsdrag høres det derimot mer fornuftig ut. Og har du kjøpt pulk av en polfarer, er det vel en viss sjanse for at det er et forsterket ekspedisjonsdrag du har. Om du velger å kjøpe deg nytt, må du huske på at du kan regne inn en fortjeneste ved salg av det gamle draget. For 10-12 år siden var det i allefall en del folk som ville kjøpe stivt drag til paris-pulken sin. Regner med at det samme er tilfelle i dag. Folk er vel villige til å kjøpe drag uten fjærer så lenge det er syltestrikker å få tak i. 😆 Du kan også kjøpe en brukt barnepulk, bytte draget og selge pulken på nytt.
 4. 4-åringen er vanskelig, og der er det vel barnehagesekken som gjelder på tur også. 7-åringen begynner kanskje å bli lang nok for Deuter Fox 30 eller 40.
 5. Jeg sitter på en Primus 2079 gassbrenner med tilhørende gassflaske, antakelig fra slutten av 70-tallet. Noen som vet om det er noe samleverdi i denne?
 6. Har gått noen år uten å bruke fjellski, men har de siste åra kjørt en del randonee. Da jeg prøvde på meg fjellskiskoene etter at de ikke var brukt på mange år, gikk det opp for meg at jeg tidligere har gått med altfor romslige sko. (Dette kan jo også forklare hvorfor det var så drit å få til den telemarkssvingen i sin tid...) Etter å ha jobbet meg gjennom 4-5 par av alpinstøvler, innser jeg at jeg har en problemfot når det gjelder å få godt hælgrep. Foten min er lang og smal og lav over vrista. Den har lang stortå og og en utstikkende kul på siden av foten. Jeg har nå innsett at jeg er interessert i å skaffe et par litt brede fjellski med mulighet for både gå-over-vidda-med-pulk-turer og lettere toppturer med lengre anmasjer i flatt terreng (Med mulighet for et par telemarksvinger på vei ned om jeg nå får gjort et nytt forsøk på å lære meg dette). Jeg har gjort noen forsøk på å teste sko i butikk, og har sett på modeller fra Alfa (helt håpløst brede og romslige) Alpina (bedre enn alfa, men fortsatt for romslige) og Crispi (enda ett hakk bedre, men også i drøyeste laget romsige.) I tillegg sitter jeg og vurderer en svært lett Arcteryx rando-sko uten tunge og ekstremt godt gå-utslag. Den store fordelen med en plastsko er at den kan formes stort sett slik du vil ha den. Ulempen er at det er stivt og.. ja... plastikk. Og da kommer utfordringen: Hvor skal jeg gå i ski-og skoverden? Finnes det noen skomerker eller modeller som kunne passe min vanskelige fot? Er det noen som har erfaring med å montere en rando-binding på vanlige brede fjellski (f.eks Åsnes Ingstad) og kombinere dette med en lett rando-sko? Hva er pro/cons med en tec-binding kontra en BC/75 mm binding? Og rando-sko med stort gå-utslag kontra fjelskisko, eksempelvis Crispi svartisen? Og er det noen som har erfaringer med å bruke den nye serien av Åsnes-ski (Rabb 68, Nosi 72) som fjellski i flatt terreng? Hjelp meg å bli litt klokere!
 7. Ta en kikk på facebooksiden til Einar Knutsens norgestkystprosjekt. Han har delt turen over noen somre. Rand Skaug tok den samme turen for et par år siden. Et lite google-søk finner også flere, slik som denne. Det har vært padlet mange forskjellige typer. Stort sett alle produsenter som lager høykvalitets havkajakker har modeller som egner seg. Som det er nevnt over: Prøv deg fram.
 8. To familier medtil sammen 4 barn i alderen 6-10 år søker feriedestinasjon. Vi leter etter et sted som: - Har stabilt og varmt syden-klima i juli - Er nært badevennlig hav (hvis muligheter for å finne hus med basseng kan vi godt bo inntil en halvtime unna havet) - Ligger nært fine fjell som rastløse fedre kan ty til når brakkesjuken inntrer, eller hvis det blir for hett i lavlandet. - Er enkelt og rimelig å ta seg til fra Oslo - ligger i et område med gode mattradisjonet - Har mulighet for andre familievennlige severdigheter/attraksjoner/aktiviteter i nærheten (eksempelvis sykkelutleie, kajakkutleie, rafting, klatreparker, by, dyrepark, grotter osv) Jeg er nysgjerrig på middelhavskysten mellom Frankrike og Hellas, men er åpen for helt andre forslag. Kjør debatt!
 9. Har forresten en Thermarest Treo også. Den har tre ben, og blir ganske vinglete. På annet enn flatt, hardt underlag er den helt ubrukelig. Blir stort sett igjen hjemme.
 10. Jeg har stol i tre varianter: 1: Billig foldestol som ikke trenger liggeunderlag. Skal fungere fordi sitteplata og ryggplata er stiv, Tatalt ubrukelig. 2: Eldre versjon av Thermarest stol (ser ut som denne). Brukes med ettilsvarende gammelt 2,5 cm underlag. Svært god å sitte i. 3: Exped chair kit. Brukt sammen med 7cm underlag. Jeg liker ikke sittekomforten i denne. Føler ikke at jeg får noe støtte i korsryggen. Da jeg brukte thermaresten hadde jeg ofte med meg stolen. Men ettersom exped-underlaget er så mye medre å sove på, har jeg i de senere årene stort sett reist uten stolen.
 11. Jøss, hvor kjøpte du den? Er det denne: http://www.nrs.com/product/1630/nrs-packraft ?
 12. Dette er litt som å kjøpe deg en fet goretex-dress og så kjøpe billige slagstøvler på Europris. Da jeg jobbet i sportsbutikk anbefalte jeg alltid at man la mest penger i ryggsekk og sko, sovepose og liggeunderlag. Sko og ryggsekk fordi utstyr som ikke passer får store utslag på gå-komforten, mens liggeunderlag og sovepose gir deg god søvnkvalitet. For padleutstyr er det åra som sørger for framdrift, og på en to-timers tur stikker du åra ned i vannet rundt 3000 ganger. Jeg anbefaler deg å vurdere én gang til om du kan legge litt mer i åra.
 13. Båter med senkekjøl oppfører seg som regel som værhaner, dvs at de går opp mot vinden når du padler dem. Når skegen legges ned, endres disse egenskapene, slik at båten vil gå på tvers av vinden slik du beskriver at du opplevde i sidevind. Det er ingen poeng i å benytte skeg om du padler i motvind. Det vil virke mot sin hensikt.
 14. I år blir det sommertur til Sunnmøre, hvor vi skal bo like utenfor Ørsta. Er det noen som har anbefaling til toppturer i området som er egnet for barn? Ungene er 6 og 9 og planen er å finne en eller flere topper som kan gi mersmak for toppturer.
 15. Jeg ville også valgt Scott. Jeg har ikke prøvd Discovery, men spesifikasjonene sier meg at den rett og slett er litt "stutt-tjukk". Med bredde på 63 cm er jeg redd du kommer til å oppleve den som treg og kjedelig.
 16. Maihaugen har lagt ut et bilde hvor de lurer på om noen ser hvor det er malt: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154816149904788&substory_index=0&id=120625859787 Noen som kjenner igjen fjellet i bakgrunnen, kanskje?
 17. http://m.hblad.no/s/hb2016-04-27/a/90c2afb3cf34/3da00cc
 18. Jeg har en sjuåring som er ca 140 cm høy. Vurderte fox-sekkene til Deuter I 30- liter og 40-liter. Endte til slutt med 40-liter, og det var helt perfekt for oss. Når jeg er på tur alene med ungene sliter jeg ofte med plassutfordringer, mens det er mindre problematisk å bære tungt. Jeg prøver derfor så langt det lar seg gjøre å la ungene ta egen sovepose, liggeunderlag og klær som har lav massetetthet, mens jeg tar tyngre ting som kokeutstyr, telt etc.
 19. Hva mener du med rigging i dette tilfellet? Det går fint ann å ta åreposeredning uten strikk og annen styggedom.
 20. Hvor mye er "alt for mye penger"? Med andre ord: Hva er budsjettet for kajakk, åre, spruttrekk og vest.
 21. Dette er jeg ikke enig i. Jeg liker tighte havkajaker (er 188 og padler stort sett LV-båter), og har i tillegg begynt åpadle elvekajakk nå. I helga jekket jeg elvekajakken min såpass stramt at jeg var usikker på om det ville være greit å komme seg ut. Selv da viste det seg å være helt uproblematisk. Dette er mange hakk strammere enn jeg noen sinne har kjent en havkajakk.
 22. I Oslo er dette også et tema hvor man har gjort lokalt brannstyre har gjort vedtak: http://forslagskassen.wordpress.com/2012/10/12/i-oslo-kommune-er-tradisjonelt-friluftsliv-ulovlig/
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy