Gå til innhold

Hjelmizz

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Fladalen til Nordre Sætretind. Fantastisk tur et godt stykke utpå sommeren. Var på Søre ad. samme vei for en uke siden; solide mengder snø enda! 15 min bæring da. Er kommet grusvei hele veien gjennom skogen siden i fjor, som sparer adskillige kjipe meter. Denne er muligens stengt i arbeidstida, ettersom det drives annleggsarbeid, men var i alle fall åpen da jeg var der i helgen. Fladalen samler utrolig mye snø siden den er nord/øst-vendt, og får lite sol. Her kan man gå på ski halve sommeren
 2. Knot rundt svaene ja.. kan gi et praktisk tips; hold mer til venstre enn du tror! Har 2 av 2 ganger gått for langt til høyre, av en eller annen grunn føles det mer naturlig :
 3. Sogndalsdalen rundt har blitt løpt på ca 17 timer. 100 km terreng med 4650hm. Hjørundfjorden rundt har blitt løpt på 23t 40min. Ca 100 km med +- 5650hm, men tre badboys går hardt ut med at de skal løpe den på under 20 i år.. So far høres prosjektet deres rått ut, men gjennomførbart. Du sier ikke noe om hvor langt det er i km. Lykke til!
 4. Det MÅ da være nok snø! Kan ikke tenke meg noe annet. Anbefaler rundturen fra...Jotunheimen fjellstue? til Krosshø, via veslefjellstinden, og haik tilbake til bilen. Hardt føre opp, soltint slusj ned.
 5. Puttbua e fantastisk på dinne årstida. Smellbra topptura rett i nærheten - greit på korte daga med god mulighet for dritvær Mye flott lys, stor sjanse for en knalltur! Vet ikke kordan forholda e i brøstedalen no, men e skal prøve å vurdere: Brøstedalen til puttbua kan ofte oppleves som en laaang tur tidlig på vinteren, fordi dalen e lun og samla mye løssnø. Må du brøyte heile veien bør du regne mange tima! Ka Dagmar har gjort med snøen i brøstedalen e vanskelig å si; kanskje e den vindpakka og fin å gå på? Om du velge å gå til puttbua "over fjellet" regna e med det e fine forhold derfra. Yr fortalte om ville nedbørsmengda og minusgrader under Dagmar, så alle le-heng e crazy. Ligg unna! Det fins imidlertid heilt trygge rute opp til både Høgtunga og Puttegga fra pyttbua. Sikkert rimli avblåst og lite snø på det jevne.. For me e pyttbua en favoritt tidlig på vinteren på grunn av toppturmulighetane fra éi enkelt hytte. Værmeldinga fremover e gode greier, med lite vind og nedbør, så det ser jo rett så lovende ut. Skal sjøl til Torsbu i uke 3 2 tips til turen: Kle deg for storm og ha en plan for kordan du skal finne hytta dersom det blir mørkt. Har strevd litt med det der............ brukte en whopping 7 tima til puttbua i februar '10. Bruker å si at Tafjordfjella i januar-februar er friluftsliv for viderekomne. Her kan møkkaværet komme når som helst, meldt eller ikke God tur! Håpe på raport når du e tilbake. Om flere har peiling så kom med det! Tafjordfjella i januar-februar e et spennende tema, og har gitt me mine kanskje fineste opplevelsa to år på rad.
 6. Hvordan gjør du det? Har samme problem med et micro-hull jeg ikke finner.. Ellers fornøyd med liggeunderlaget! Har ikke prøvd det i kulda enda, men det blir fint lite og lett med god komfort.
 7. Stått på 40% i en uke. Veldig kompis om noen gidder å seede!
 8. Snakka med ei som var der for to uker siden, hun mente turen opp brefallet ikke lot seg gjøre pga digre sprekker der bréen svinger. Det er alt jeg vet mener på at det ikke skal ha komt problematiske mengder med nysnø etter det.
 9. Høres ut som den er moden for sliping. Er jo mye kniv å ta av
 10. Ramla over en 11åring på fult dynafit-utstyr på vei til nordre smørskredtind i påska! Tidlig krøkes
 11. Er det sett på som greit å scanne inn topos og dele ut? Tenker på opphavsrett. Er jo folk som har lagt mye arbeid i å lage en fører.
 12. Hvis det har høstet godt med ros skulle en tro det kom av folk som har hatt teltet? Jeg er fornøyd! Knallbra vintertelt!! God plass - stort fortelt. 3stk vinterstid går bra det Bra med lufting, mange og solide bardunfester. Solide stenger og duk.. jaaah.. Tunneltelt er jo raske å sette opp, og med stormmattene tør jeg å påstå at fjellheimen x-trem ikke står noe tilbake for svenske og amerikanske kuppeltelt. Ulempen er jo vekten på 4kg (3-camp), men såpass må man igrunn regne med. Gode løsninger innvendig med lommer og "hems". Eneste kritikken jeg har hørt er at det kan være vrient å stramme fotenden av innerteltet godt dersom det ikke er helt flatt underlag. Selv synes jeg ikke dette er noe nevneverdig problem. Får stort sett god avstand til ytterduken, og dermed regntett telt Konklusjon: Dette er et bjørnehi. Perfekt til vinterturer. Er dere bare 2 om sommeren kan bli til at du får lyst på to telt.. ett lettere sommertelt. Smaksak, er jo ikke så stress om kameraten din tar stenger og plugger, og du bærer duken. edit: Og ja, det blir langt nok om du er 185cm. Jeg er 190- null stress.
 13. Underlaget mitt (Mammut pump-mat) tåler klør i massevis. Ingen problem å dele telt med bikkja selv om underlaget er dyrt På den andre sida har jeg ikke den største hunden (Jack Russel) - så du trenger fler svar enn bare mitt!
 14. Hjelmizz

  Slogen.

  Jeg anbefaler turen fra Stranda gjennom Habostaddalen, og overnatting på Patchellhytta underveis! Heilt perfekt Sunnmørsk natur - dette er turen å vise fram, om jeg skulle valgt én. Rolig stigning i knappe 2t fra parkeringsplassen på liasetra, (bomveg), til hytta. Derfra 2,5-3t til topps. Betydelig hyggeligere terreng for knær og muskler! I alle fall om man tar det over to dager Håper dere tar dere tid til det Habostaddalen er en slik dal man bare går og snur hodet fra side til side hele veien.. stadig nye ville fjell å se på! I forhold til toppområdet blir det "kjør på" også fra meg. Slogen er en passe utfordring for en med litt høydeskrekk
 15. Hvor ble det av bilda? Ingen tvil om at Tafjordfjella i januar-februar er friluftsliv for viderekomne. Har tatt turen til henholdsvis Pyttbua og Torsbu de to siste vinterferiene (midten av feb.) og ingen av gangene opplevdes som noen tur i parken. Begge turene hadde innslag av 30 minusgrader, vind, treeegt føre og - natt. mine tips til en slik tur: - Pakk utstyr til å overnatte ute selv om du skal på hyttetur. Ikke slurv her! - Start tidlig. Jeg måtte lete etter både Pyttbua og Torsbu i nattemørket.. sistnevte var spesielt vanskelig å finne da disen la seg godt over Tordsvannet. - Pass på mat og drikke så det ikke fryser! Er det kaldt ute er det ingenting som er værre enn å desperat drikke sørpe før det blir stålis å "kle på" drikkeflaskene med ullsokker, og tilsette litt sukker er OK, men Thermoser anbefales varmt . Sokkepatentet holder en stund, men ikke de 8timene vi brukte til Torsbu. - opplagt punkt: Reis i godvær. På tross av at mine opplevelser har vært ganske ekstreme reiser jeg nok tilbake neste februar. Uten tvil den fineste årstiden med tanke på urørt natur, solnedganger... ahhh.. Og så gir det jo en viss mestringsfølese å herje rundt i det klimaet! Og kanskje er vi heldig neste gang? En av morgenene på Pyttbua steg temeraturen fra -26 til -6 grader fra jeg sto opp til kaffien var innabords! Med sol en slik dag er det reel sjans for årets første baris-skitur!!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.