Gå til innhold
  • Bli medlem

Eureka

Medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Eureka

  1. Eureka

    Slogen.

    Jeg tror alle får et snev av høydeskrekk på toppen av Slogen.. Men det er ikke ille. Det er ingen plasser annet enn helt på toppen at det går rett ned umiddelbart på siden av der man oppholder seg eller går. På toppen er det vel 2-3m x 5-6 meter stort (fritt etter hukommelsen) så man har plass til å sitte, men ikke så mange kan bevege seg samtidig oppå der. Når det gjelder rute, så har jeg kun gått fra Øye-sida de gangene jeg har vært der. Et par kilometer opp dalen fra Øye Hotell, ligger det en gård hvor det er merket parkeringsplass for Slogen. Der er også vannkrane. Følg skiltingen i begynnelsen. Bratt stigning gjennom granskogen, som forøvrig er en meget god soppskog med traktkantarell ( det er så mye der at jeg ikke er redd for å dele den infoen ) Hele turen opp fra Øye er igrunn stigning stigning stigning. Kjekk tur og du kjenner at du blir sliten. På denne turen foretrekker jeg lette sko med ok demping da belastningen på knær er stor på vei ned igjen. Dersom man disponerer en båt med overnattingsmulighet, er det utmerket å ligge i gjestehavna på Øye. Ligger der ofte sjøl og ideelt som utgangspunkt for en dagstur på Slogen. Kombinasjonen hav og fjell er finfin. Ellers så er det andre ruter, men de er det sikkert andre medlemmer som kan beskrive og uttalte seg om.
  2. tja, vi har jo mye fint rundt her, men innefor en radius på 30 minutter kjøring uten ferger kan jeg anbefale følgende: Sulafjellet, topptur til vardene. Parker ved Eikrem på Sula. Følge veien opp derifra. Gå mot Rollonhytta og videre oppover. Ofte snø eg god stund utover. ca 2 timer opp. Embelmsfjellet/ Østremsetra. Kjør mot Magerholm. På Emblem tar du av til venstrevedi avkjøringa ETTER avkjøringa til idrettsanelgget. Sving umiddelbart til høyre og parker langs et jorde med skispor følg løypa oppover, lysløype, og når du kommer opp på fjellet er det bare å velge topp du vil på. Eikenosen.( vestlig del av Emblemsfjellet) Kjør østover mot Flisnes, ta av til venstre 300 meter før bensinstasjonen på Flisnes. Følg veien opp så langt du kommer. Dette blir mot Ivar Åsen-hytta. Parker og følg fjellveien oppover. Gå opp til Eikenosvannet og kryss broa midt på vannet. Da er det bare å komme seg opp å toppen og nyte utsikten. Det er en del folk som går på føttene de første km her, så det kan være litt opptråkka, men du går vel med fjellski, så det er ikke noe stress. Skodje. Her er det lange preparerte løyper. du finner de på nettet. Ørskogfjellet. trenger vel ikke nærmere beskrivelse enn "kjør til ørskogfjellet. Parker og spenn fast skia" -og så får vi bare håpe at det blir bra vær snart.. Om du vil gå på lengre turer over flere dager anbefales sterkt å gå i Tafjordfjella, fra hytte til hytte. Kjør mot Bjorli.Ta av til høyre mot Brøstet et par kilometer før Bjorli. Følg veien innover. Parker på Brøstet og gå innover fjellet til Pyttbua på dag 1, deretter veltdalshytta på dag to. danskehytta eller torsbu deretter. koster litt å parkere her... Annet fint område er Overøye ved Stordalen. Anbefaler deg å gå inn på Ålesund og sunnmøre turistforening og du vil finne mye bra info. God tur.
  3. om du får varmet opp mobilen og batteriet så skal du se at du får litt mere liv i den selv om den tilsynelatende er død. om den er død pga kulde, ta ut batteriet og varm det opp, feks inntil magen, det samme med mobilen. om du er skeptisk, test det ut ved å legge den i kjøleskapet eller fryseren hjemme først, med oppladet batteri. demonter og varm opp. selv om det har tapt noe strøm så får du ting til å funke. alternativet er jo å legge den i en liten brødpose for å hindre fukt og deretter putt den i trusa i 10 minutter..
  4. hmm hjemmelaga hælløfter av en trekloss...det var ikke dumt du. Et par kjappe tanker her, så ser jeg for meg at det kan funke bra med innfesting på kabelen 75mm-bindingen også... dette skal utforskes.. Hvor høye hælløftere er praktisk anvendlig?
  5. Jøss, det var himla breie ski du, 60 cm på det breieste? Blir ikke plass til ei ski alene MELLOM sporene heller da.. Tenker det skal være mm i stedet for cm jeg...
  6. Jeg kjøpte Åsnes Nansen før jul, men har med skam å melde enda ikke brukt dem. Monterte mine gamle Rottefella 412, som er en kabelbinding. 10 mm plate. Årsaken til at jeg tok utgangspunkt i Åsnes var kortfellelåsen. Gikk en del med Montanan sine kortfeller i fjor må et par godt brukte Atomic ARC fra nitten pil og bue. Den buede frontplata på kortfellen skrapet i sporet og løftet skien foran fellenopp fra sporet/ snøen. Dårlig gli. På skaren, særlig i unnabakke, skrapet plata skikkelig. Så derfor tok jeg Åsnes fremfor andre merker. Dernest sto det mellom Nansen og Ingstad. Ingstad ble det sagt var for brede for spor, og det tror jeg på. Det er kjekt å kunne benytte seg av sporet når det er der, og ofte er det store delen av turen innover daler og vidder som følger spor. Nansen er smale nok for spor men skal også ha gode egenskaper utenfor sporet og unnabakker i løssnø. Ingstad har en del større innsving og så vidt jeg husker lite smørelomme. Årsaken til at jeg fortsetter med de gamle 412 bindingene, er at jeg er godt fornøyd med dem, de er enkle i bruk. Byttet en wire på den ene bindingen og har en i reserve i sekken. Da bekymrer jeg meg ikke for nye 15 år med de bindingene. Disse er vel ute av produksjon, men jeg ser at de omsettes brukt. Fikk nylig tak i et par identiske Atomicski som jeg har fra før, med nærmes ubrukte 412bindinger og et par pene lærstøvler i min størrelse på Finn.no for 200 kroner! bra noen rydder i boden og selger på finn fremfor å kaste!! Så nå har jeg reservedeler til bindingene og sko livet ut Det jeg ser på som fordel med 75mm er at man etter behov kan stramme spennet i bindingen. Slakk bortiver og stramme når det er lengre utforkjøringer og mye svinging. 412 har en svært enkel stramming i forkant som kan gjøres med vindvåtter på. Skulle jeg kjøpt nye bindinger hadde det blitt nye 75 mm. Bindingen og skien blir fort litt bredere enn BC og dersom man går igjennom skaren og synker litt nedi, erfarte jeg relativt heftig slitasje på front/ side av skoen. BC-sko har ofte forsterkning for skare på tåa. Så da er det bare frem med litt gaffatape Jeg valgte dette utstyret ut ifra det området jeg kommer til og har gått mest i, sunnmørsfjellene og innover Tafjordfjella. En del løyper med brede spor innover i fjellet/ daler og mye opp opp opp og ned ned ned.. og selvfølgelig fellesystemet. Jeg ser fordelen av BC, men til sitt bruk, bortover... men dette er det nok mange meninger om.
  7. Ja, det kan bli langt å tråkke i snøen de 19 km fra parkeringsplassen til Pyttbua. 10 km over til Veltdalshytta er jo ikke så langt, men opp til Radiovatn er det bare svette og motbakke og en avsluttende noe "hårete" forsering oppunder berget. Og som det blir påpekt er det ikke for mange timer med dagslys enda. Spørs om det ikke blir nødvendig å vente til minst slutten av februar før det blir tur. Men det er givende å få med seg folks erfaringer om denne perioden. Skredfaren er jo ikke å tulle med heller. Uansett, tur blir det, og fotos kommer da.
  8. Som brødmat på tur foretrekker jeg mørkt rugbrød, kalles vel fortsatt swartsbrot. Dette er oppskåret i passe tynne skiver med tanke på hvor kraftig kost det er og vakumpakket i fine murstener. kjøpes i mange dagligvarebutikker. Jeg kjøper mitt på Meny. Salt kjøttpålegg er fint da det tåler å stå seg og det er bra for saltbalansen i kroppen. Tingen er vel uansett å ha med seg mat som ikke er ferdigsmurt og dermed får begrenset holdbarhet samt at det er lett å tilberede og oppbevare.
  9. Jeg spekulerer på om jeg skal gå meg en tur innover til Pyttbua og evt. Veltdalshytta ( Tafjordfjella på sunnmøre) nå i januar. Gikk turen uka før påske i fjor, altså 2010, da var det kun noen få kalde grader, lite vind og fint føre. Nå ser jeg på yr.no at det jevnt over ligger på minus 15 grader og noe snø kan det se ut til å ha falt. Matdepoene inneholder nok mye god, bunnfryst boksmat som kan tines og en god lunk i hytta skal man klare å få til, men noe stikkaløype eller spor å gå i er det vel neppe. Kanskje ett og annet skuterspor opp til hyttefeltet, dog, da er det enda et stykke igjen. Hvilke erfaringer har dere med de områdene på denne tiden av vinteren, er det "mange" som ferdes der nå? (forøvrig er dette første innleget mitt som nytt medlem, men jeg ser for meg at det oppfyller normkravet til både form og innhold ) godt nyttår forresten!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.