Gå til innhold

s_maurseth

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Kjør til Mo i Rana og ta av mot Ternaby. Kjør til Grensa og sett ut på Uman, f.eks i Umbukta eller ved grensa. Da kan du padle så langt du vil innover Sverige. Har ikke padlet der selv, men kjørt innover mange ganger. Tror det kan være en flott tur. Tror du må ut av kanoen over noen terskler når du kommer inn mot Hemavan, men ellers flatt og rolig. Fordelen er at du har bilvei i nærheten hvis det skulle være noe. bakdelen er selvfølgelig at bilveien tar vekk litt av villmarksfølelsen. Du kan eventuelt padle på motsatt side av der veien går.
 2. Jeg har 2 i 2500 strl. og en i 1000 strl. Alle av den gamle modellen og er kjempefornøyd. God og jevn brems og fin gange. Alle stradic snellene har høyere utveksling enn det som er vanlig og 2500 modellen er en utmerket Sjøørret snelle. Flere av mine fiskekompiser har også sverget til stradic på SØ fiske og de er alle fornøyd.
 3. Har ikke fått se den i virkeligheten, men likte fargen på creva bedre. Tror det er to veldig like jakker funksjonsmessig. Dersom jeg ikke klarer å oppdrive creva så får jeg vurdere Cirque, men foreløpig er jeg på utkikk etter Creva:)
 4. Er på utkikk etter en Hagløfs Creva str.M. Men jakken er på tur ut av sortimentet til Hagløfs og alle butikkene jeg har vært i er tomme. Er det noen som har sett denne i den lokale butikken sin og kan tipse meg. Eventuelt nettbutikker som har denne inne?
 5. Er på utkikk etter en Hagløfs Creva jakke i størrelse medium. Dersom noen vet om butikker/nettbutikker som har denne jakken så gi meg gjerne et tips. Hagløfs er fri(ny jakke har tatt over) og alle butikkene jeg har vært i er fri(7 stk!).
 6. Hagløfs Creva er et sterkt alternativ. Spitz passer egentlig ganske bra, men er en anelse kort og mangler klaff så da må kanskje creva være perfekt. Congur tror jeg utgår pga. dårlige muligheter for prøving.(bor nordpå) Når det gjelder lommer så synes jeg atter en gang at gamle trollveggen er et supert alternativ. Borrelås med en dobbelklaff, kan brukes uansett hva du har på hendene eller hvor frossen du er og jeg har ikke lagt merke til vanninntrengning.
 7. Arc teryx er vel heller smale enn vide i passform og mangler klaff foran glidelåsen. Jeg vil ikke ha en lang jakke med lommer nede da jeg føler de er i veien. Jeg vil heller ikke ha en lettvektsjakke. Bruken er alt mulig. Toppturer på ski, fisking, hverdagsjakke og vanlige fjellturer med sekk.
 8. er på utkikk etter ny skalljakke(gore-tex) men klarer ikke å velge. synes mange av dagens jakker bare er dill og dall. Den jeg har likt best av de gamle er trollveggen(gammel versjon). Jeg vil ikke ha en kort jakke og heller ikke en lang, noe midt imellom. Det må ikke være lommer under midjen, som det er på mange lange jakker. Den bør også være litt romslig i snittet og gjerne ha en klaff foran glidelåsen. Finnes denne jakken? Hvilke jakker har dere og hva liker dere med dem?
 9. s_maurseth

  Fjellsko

  Morsomt å se at flere har slitt ut sålen på scarpa sl før resten av skoen Jeg er nå på mitt tredje par sl og kommer til å kjøpe den på nytt dersom den er mulig å få tak i når disse er utslitt. Har prøvd varg rastegaisa(skrekkelig sko som jeg ikke klarte å gå inn) crispi etellerannet(som hadde dårlig skinnkvalitet), kayland etellerannet(som var utslitt etter en uke) og en sivil variant av militærstøvlene som var ok. Sl er en fantastisk sko på mine føtter og gir aldri gnagsår.
 10. På nitti tallet hadde Norrøna en variant av lommer med borrelåslukking som jeg syntes var nesten perfekt. De burde bare vært enda et lite hakk større enn de var. Skråstilte lommer ikke altfor høyt opp på brystet som du kunne åpne og lukke med vottene på. Den jakken jeg hadde/har er trollveggen jakken. Halvlang vil jeg kanskje beskrive den som. Ingen lommer under midjestrikken gjør at du aldri får noe som kommer i konflikt med lårene. Det eneste som manglet var en lomme på hver overarm for små og lette ting. Jeg ser for meg at lommer på underarmen vil merkes mer enn lommer på overarmen siden du beveger underarmen mer. Klaff over glidelåsen er også positivt. Overdimensjonering av glidelåshemper og borrelåser vil gjøre det enklere å bruke med votter på, men det er ikke hyggelig å ha en stor klump under haka hver gang du glider igjen jakken. Lykke til.
 11. Anna buksa bruker jeg sammen med en brynje arctic når det er isfiske sesong og det holder ganske lenge( ned til -15-20)Ellers finnes det vel dunbukser vil jeg tro og Hagløfs hadde en helt enkel bukse i et slikt sovepose stoff til en ikke alt for gal pris(vet ikke om den lages ennå). Under aktivitet er det svært sjeldent bruk for noe mer enn en vanlig ull longs som de fleste over her også påpeker. Når jeg står med vadere etter sjøørret tidlig på sesongen bruker jeg ull longs innerst og en selebukse i fleece utpå. Fleecebuksa fant jeg på en fiskebutikk og den var ganske rimelig også.
 12. Jeg er på utkikk etter en salopette som er vid i livet. For å ikke kuppe Trollveggen tråden så lager jeg en ny. Gamle Trollveggen er et trygt alternativ og jeg har også prøvd en fra Helsport som ikke var ille. Men så kom jeg over Bergans Antarktis og den så ganske vid ut noen som har prøvd den og kan si noe om den? Andre alternativ er også velkomne. Nettopp oppdaget dette forumet og føler jeg peprer det med tråder, men det får så være. Takk for hjelpen:)
 13. kona har ønsket seg ny sekk til jul og jeg prøver å finne en som kan passe henne bra. Problemet er at hun bare er 150 cm høy. Selv har jeg en Bergans viking som jeg er svært fornøyd med og det første jeg så på da var en Bergans Trollhetta Lady 75. Bergans oppgir minstehøyde til 155 så det kan kanskje gå, er det noen som har prøvd denne og kan si noe om den? Hvilke andre alternativer finnes det til så små damer?
 14. Ja, der er den. Tusen takk for link.(og raskt svar) Klarer ikke å se den stor forskjellen på de to, litt på kragen og litt på lommene. Noen som har prøvd disse og vil si litt om dem? Hvilken er kortest og vil det være noe forskjell på hvor bevegelig de er? Dette ser vel ut som en god padle fiskevest eller tar jeg helt feil?
 15. Martin, vet du noen plasser som har trollveggen classic inne i butikk? Har to slike som begynner å bli svært slitne og vil gjerne ha en ny. Beklager hvis dette er en avsporing. Som du skjønner er jeg svært fornøyd med den gamle trollveggen buksa. Går akkurat over plastskistøvler hvis du ikke er alt for tykk i leggene, og den har svært god bevegelighet i lår rumpe området.(den er romslig) Den nye trollveggen er en helt annen bukse som er mye trangere særlig i livet noe som går dårlig på en stuttfeit mann.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.