Gå til innhold

Huskysas

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  44
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Huskysas

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  1346 Gjettum

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg klarte meg lenge med MovieMaker, men etter at Microsoft droppet denne endte jeg opp med VideoPad (De har en gratis-versjon for personlig bruk) Den har de grunnleggende funksjonene for klipping, overganger, tekst og (viktigst for meg ) filter for stabilisering. Men jeg redigerer film sånn cirka en gang i året, så forslag til enkle, brukervennlige program mottas med takk.
 2. Har samme erfaring med Julbo som Prebb. Godt fornøyd, også med anti-dugg (om enn ikke perfekte - men briller som alidri dugger uansett værfrhold har jeg ikke funnet)
 3. Jeg oppdaget at avstanden dessuten var avhengig av hvor mye man zoomet inn F.eks.: Ruta fra Solheimstulen til Rauhelleren har angivelse av avstand ca. ved Skrykken. Når målestokken er 1 km eller kortere står det 19km, men når man zoomer ut står det 29km! Det kunne jo tyde på at det ble generert flere ettapper når man zoomer inn, men jeg ser ikke noen slike merker. Heller ikke dukker det opp noen flere avstandsangivelser langs ruta.
 4. Super observasjon! Det forklarer hvorfor jeg er blitt forvirret når jeg planlegger turer. + at det bekrefter mine fordommer mot ut.no som et irriterende nettsted (men som jeg allikevel ikke klarer meg uten ) En tilsvarende observasjon er avstanden fra Solheimstulen til Rauhelleren. UT angir vinterløypa til 19+1=20 km, mens sommerløypa er 8+18+9+2=37 km. Dvs. alt for stor forskjell. Kvistekartet (https://www.dnt.no/vintermerking/) angir 36 km, noe som er mer rimelig Spesielt festelig er det når man zoomer inn på det siste strekket fra Hansbu til Rauhelleren hvor sti og løype følger tilnærmet samme trasé, men sommerløypa er 2 km, mens vinterløypa er 1 km. (OK, det er en veldig kort distanse og egentlig ikke bevis for noe som helst)
 5. Da var det oppklart: Jeg så på bildet igjen og tiltet rett nedover, og da så jeg Hallingsteinen. Bildet er rett og slett tatt fra toppen av steinen
 6. For meg ligner det på området mellom Helin og Smådalen Gridadn i bakgrunnen med vannet ned til høyre(?) (Men da trodde jeg en skulle se Hallingsteinen)
 7. Takk for en veldig informativ sammenligning. Jeg har vært veldig fornøyd med Geoviewer på telefonen (også Sony Z5), først og fremst fordi den er gratis og fungerer uten mobildekning. Jeg har imidlertid hatt store problemer med den på tableten (både Asus og Samsung). Hvis tableten skrur seg av, eller jeg bytter fram og tilbake til en annen app, blir bildet bare rot, og jeg må zoome ut og inn eller flytte rundt på kartet for igjen å få et ordentlig bilde. Nå ser jeg fram til å test de andre appene du anbefalte
 8. På min Basecamp (som er for PC, og for sikkerhets skyld på engelsk ) har jeg et menyvalg som heter Maps. Når jeg klikker på det får jeg listet opp alle kartene jeg har installert på PCen, men nederst er det tre valg ('Buy maps online', 'Install maps' og 'Manage map products') Hvis jeg velger 'Install maps' kommer det opp et vindu hvor jeg kan velge et 'device' å installere kart på.
 9. Har du forsøkt å koble GPSen til PCen, og så installere kartene du har på PCen ved hjelp av Basecamp eller MapSource?
 10. Et tillegspoeng om antall hunder: Det er greit med mange hunder når man skal kjøre, men det er greit med få hunder når man _ikke_ skal kjøre. Jeg har tre, og tror det er maks. når jeg skal _gå_ tur med dem. Hvis jeg hadde hatt flere ville jeg vært avhengig av å kjøre vogn/slede hver gang de skulle ut på tur. (Et mindre problem hvis man kan starte hjemmefra, men et større hvis man må laste inn hundene i bil/henger hver gang. Jfr. innlegget til Gisle Uren) En annen utfordring er plass i bilen. Jeg får plass til tre i bagasjerommet på X-trail'en, men 4 hadde blitt vanskelig. Evt. bagasje havner i skiboks eller i baksetet (jeg er gammel og grå, så baksetet er ikke okkupert av 3 små Med flere bikkjer må du enten kjøre med henger, skaffe deg større bil eller egen hundebil. Tre bikkjer er greit for å kjøre pulk, men for lite til slede. Min løsning har vært å egle meg innnpå andre som er villig til å låne bort bikkjene sine. Da har jeg tre bikkjer til daglig og et skikkelig spann når jeg skal kjøre.
 11. Jeg er enig i at friskt vann smaker og gjør godt. Så vidt jeg vet har jeg har heller aldri blitt syk av drikke vann ute i naturen. Men hvis man er usikker eller vil pushe grensene for hva slags vann man vil drikke, og i tillegg kan tenke seg å bidra til å hjelpe andre som er mindre heldig stilt kan kanskje dette være noe: https://gaversomforandrerverden.no/index.php/water-to-go.html
 12. Dette er et spørsmål som jeg også har lurt på og som det hadde vært SUPERT om noen kunne gi et godt svar på.Jeg _tror_ svaret er ja, men jeg tror også det krever ganske omfattende kunnskaper om hvordan kartdata gjøres om til det jeg oppfatter som et "kart". I hvert fall stoppet det opp for min del, og den eneste "løsningen" jeg har kommet til er å laste ned fylkesdata i mrsid format og vise det på telefon/nettbrett med GeoViewer. Det fungerer noenlunde for å se på kartet med en indikasjon på hvor jeg er, men ellers uten den funksjonaliteten jeg er vant til fra GPSen. (Ja, jeg har noen av de vanlige kartene fra Garmin, men synes de er vesentlig dårligere enn Kartverket sine) Kanskje dette spørsmålet kunne skilles ut som en egen tråd med en catchy tittel som tiltrakk seg oppmerksomhet fra kartkyndige på forumet?
 13. Min oppfatning er at med bare to hunder vil verken kickspark eller slede fungere særlig godt i løssnø. I slike tilfeller er det bare pulk og ski som fungerer.
 14. Å finne traseen var en prestasjon; å gjennomføre den ... (jeg har ikke ord)
 15. Innrømmer uten blygsel at jeg har glede av programmene, men jeg savner en skikkelig debriefing. Etter min mening har en tur tre faser: 1. Planlegging (Her kunne Trond Strømdahl og Anne Rimmen gått gjennom formodede problemer og utfordringer) 2. Gjennomføringen (Mest mulig Lars Monsen, og minst mulig småpreik fra Strømdahl/Rimmen) 3. Gjenoppleving (Alle tre: Diskusjon av sporlog: Hva i ...! Hvorfor i all verden svingte jeg nordover der?) På egne turer har alle faser sine egne gleder og sjarme!
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.