Gå til innhold

Huskysas

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  42
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Huskysas

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg oppdaget at avstanden dessuten var avhengig av hvor mye man zoomet inn F.eks.: Ruta fra Solheimstulen til Rauhelleren har angivelse av avstand ca. ved Skrykken. Når målestokken er 1 km eller kortere står det 19km, men når man zoomer ut står det 29km! Det kunne jo tyde på at det ble generert flere ettapper når man zoomer inn, men jeg ser ikke noen slike merker. Heller ikke dukker det opp noen flere avstandsangivelser langs ruta.
 2. Super observasjon! Det forklarer hvorfor jeg er blitt forvirret når jeg planlegger turer. + at det bekrefter mine fordommer mot ut.no som et irriterende nettsted (men som jeg allikevel ikke klarer meg uten ) En tilsvarende observasjon er avstanden fra Solheimstulen til Rauhelleren. UT angir vinterløypa til 19+1=20 km, mens sommerløypa er 8+18+9+2=37 km. Dvs. alt for stor forskjell. Kvistekartet (https://www.dnt.no/vintermerking/) angir 36 km, noe som er mer rimelig Spesielt festelig er det når man zoomer inn på det siste strekket fra Hansbu til Rauhelleren hvor sti og løype følger tilnærmet samme trasé, men sommerløypa er 2 km, mens vinterløypa er 1 km. (OK, det er en veldig kort distanse og egentlig ikke bevis for noe som helst)
 3. Huskysas

  Bildesøk - hvor er dette?

  Da var det oppklart: Jeg så på bildet igjen og tiltet rett nedover, og da så jeg Hallingsteinen. Bildet er rett og slett tatt fra toppen av steinen
 4. Huskysas

  Bildesøk - hvor er dette?

  For meg ligner det på området mellom Helin og Smådalen Gridadn i bakgrunnen med vannet ned til høyre(?) (Men da trodde jeg en skulle se Hallingsteinen)
 5. Huskysas

  Turkart på mobiltelefon

  Takk for en veldig informativ sammenligning. Jeg har vært veldig fornøyd med Geoviewer på telefonen (også Sony Z5), først og fremst fordi den er gratis og fungerer uten mobildekning. Jeg har imidlertid hatt store problemer med den på tableten (både Asus og Samsung). Hvis tableten skrur seg av, eller jeg bytter fram og tilbake til en annen app, blir bildet bare rot, og jeg må zoome ut og inn eller flytte rundt på kartet for igjen å få et ordentlig bilde. Nå ser jeg fram til å test de andre appene du anbefalte
 6. Huskysas

  Kart til Garmin Oregon 600

  På min Basecamp (som er for PC, og for sikkerhets skyld på engelsk ) har jeg et menyvalg som heter Maps. Når jeg klikker på det får jeg listet opp alle kartene jeg har installert på PCen, men nederst er det tre valg ('Buy maps online', 'Install maps' og 'Manage map products') Hvis jeg velger 'Install maps' kommer det opp et vindu hvor jeg kan velge et 'device' å installere kart på.
 7. Huskysas

  Kart til Garmin Oregon 600

  Har du forsøkt å koble GPSen til PCen, og så installere kartene du har på PCen ved hjelp av Basecamp eller MapSource?
 8. Huskysas

  En drøm om spann drøftes. Erfarigner å dele?

  Et tillegspoeng om antall hunder: Det er greit med mange hunder når man skal kjøre, men det er greit med få hunder når man _ikke_ skal kjøre. Jeg har tre, og tror det er maks. når jeg skal _gå_ tur med dem. Hvis jeg hadde hatt flere ville jeg vært avhengig av å kjøre vogn/slede hver gang de skulle ut på tur. (Et mindre problem hvis man kan starte hjemmefra, men et større hvis man må laste inn hundene i bil/henger hver gang. Jfr. innlegget til Gisle Uren) En annen utfordring er plass i bilen. Jeg får plass til tre i bagasjerommet på X-trail'en, men 4 hadde blitt vanskelig. Evt. bagasje havner i skiboks eller i baksetet (jeg er gammel og grå, så baksetet er ikke okkupert av 3 små Med flere bikkjer må du enten kjøre med henger, skaffe deg større bil eller egen hundebil. Tre bikkjer er greit for å kjøre pulk, men for lite til slede. Min løsning har vært å egle meg innnpå andre som er villig til å låne bort bikkjene sine. Da har jeg tre bikkjer til daglig og et skikkelig spann når jeg skal kjøre.
 9. Huskysas

  Hvordan ordner man med drikkevann?

  Jeg er enig i at friskt vann smaker og gjør godt. Så vidt jeg vet har jeg har heller aldri blitt syk av drikke vann ute i naturen. Men hvis man er usikker eller vil pushe grensene for hva slags vann man vil drikke, og i tillegg kan tenke seg å bidra til å hjelpe andre som er mindre heldig stilt kan kanskje dette være noe: https://gaversomforandrerverden.no/index.php/water-to-go.html
 10. Huskysas

  Hele Norge på en brikke til 1300 kr.

  Dette er et spørsmål som jeg også har lurt på og som det hadde vært SUPERT om noen kunne gi et godt svar på.Jeg _tror_ svaret er ja, men jeg tror også det krever ganske omfattende kunnskaper om hvordan kartdata gjøres om til det jeg oppfatter som et "kart". I hvert fall stoppet det opp for min del, og den eneste "løsningen" jeg har kommet til er å laste ned fylkesdata i mrsid format og vise det på telefon/nettbrett med GeoViewer. Det fungerer noenlunde for å se på kartet med en indikasjon på hvor jeg er, men ellers uten den funksjonaliteten jeg er vant til fra GPSen. (Ja, jeg har noen av de vanlige kartene fra Garmin, men synes de er vesentlig dårligere enn Kartverket sine) Kanskje dette spørsmålet kunne skilles ut som en egen tråd med en catchy tittel som tiltrakk seg oppmerksomhet fra kartkyndige på forumet?
 11. Huskysas

  kickspark vs liten slede

  Min oppfatning er at med bare to hunder vil verken kickspark eller slede fungere særlig godt i løssnø. I slike tilfeller er det bare pulk og ski som fungerer.
 12. Huskysas

  Hurrungane 2K-maraton

  Å finne traseen var en prestasjon; å gjennomføre den ... (jeg har ikke ord)
 13. Huskysas

  Monsen på villspor

  Innrømmer uten blygsel at jeg har glede av programmene, men jeg savner en skikkelig debriefing. Etter min mening har en tur tre faser: 1. Planlegging (Her kunne Trond Strømdahl og Anne Rimmen gått gjennom formodede problemer og utfordringer) 2. Gjennomføringen (Mest mulig Lars Monsen, og minst mulig småpreik fra Strømdahl/Rimmen) 3. Gjenoppleving (Alle tre: Diskusjon av sporlog: Hva i ...! Hvorfor i all verden svingte jeg nordover der?) På egne turer har alle faser sine egne gleder og sjarme!
 14. Huskysas

  Hundevogn/Trekkevne

  Nordic cab har noe som i følge reklamen virker veldig fleksibelt, om ikke annet kan det ginoen ideer. Se: http://www.nordiccab.no/menu/nettbutikk/hundevogner DISCLAIMER: Jeg har overhodet inen erfaringer med verken produkt eller firma
 15. Huskysas

  Med 4 hunder på langtur

  Et alternativ til langkjetting er å feste hundene 2+2 med tilstrekkelig avstand. Dette gir større fleksibilitet iom. at du ikke er avhengig av å finne to festepunkter i en bestemt avstand. Å feste mer enn 2 hunder i ett punkt er en dårlig ide, da de før eller senere begynner å bevege seg rundt slik at lina blir kortere og kortere. Ved å bruke en svivel inn mot festepunktet vil to hunder alltid kunne opprettholde full lengde på "sitt" oppheng. Når det gjelder temperatur, har jeg vanskelig for å tro at det (uansett rase) kan være noe problem om sommeren (Disclaimer: Jeg har huskier Det som evt. kan være et problem er regnvær. Våt pels isolerer vesentlig dårligere enn tørr, så vanntette dekken kan kanskje være en ide. God tur. Det virker som en fantastisk flott og variert rute.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.