Jump to content

nudlerpåtur

Aktiv medlem
 • Posts

  39
 • Joined

 • Last visited

About nudlerpåtur

 • Birthday 01/01/1988

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  kvinnherad

Recent Profile Visitors

1,343 profile views

nudlerpåtur's Achievements

 1. Takk for svar begge to ! Da trur eg at eg går for å kjøpe ferdig drag .
 2. Hei, vurderer om eg skal kjøpe ferdig pulkdrag til hund, eller om eg skal lage selv med brøytestikker/plastrør? Funker hjemmesnekret i bruk med hund eller trenger man den bøylen som er på fjellpulken sine ?🤔 Mvh
 3. Hei, tenker å skaffe meg ett tresesongs telt. Er 172 høy og har med hund. Vil bruke det på høyfjellet. Noen erfaringer med disse teltene ? [Hidden Content] eller: [Hidden Content]
 4. Er en alaska husky på 28 kg:)
 5. Takker og bukker !! Da har eg en pekepinn på kor mye eg bør basere meg på .
 6. Også lurte eg på hvor mange kalorier en dagsrasjon for deg selv inneholdt ? Tenker selv å satse på 4000 kcal dagen og heller ete litt ekstra på kviledager.
 7. Takk for innspill ! ) Husker du kor mange gram hunden fikk hver dag ? Takk for svar ! ) Husker du hvor mange gram hunden fikk per dag? Gikk det greit å holde vekten og appetitten oppe ? Tenkte å starte med 500 gram dagen og eventuelt spe på , hvis det er for lite. Hunden veier 28 kg og vil bære sin egen mat. Takker for svar !:)Kikket på lakseolje . Ser at produsenten anbefaler 3-4 teskjeer dagen. Kan eg øke denne mengden litt for å gi hunden mer fett, eller burde eg holde meg til doseringen ?
 8. Tusen takk for gode råd ! :) Skal gå til innkjøp av utstyr og for nå:)
 9. nudlerpåtur

  kløv+ div

  Hei ! Kom på noen flere spørsmål 1. vurderer å bestille TOGO - kløv. Hunden har en tendens til å trekke når den går på tur . Bør eg ha en sele under kløven eller kan eg bare feste kobbel bakpå kløven ? 2. Tenkte å bruke nomesele når hunden skal jobbe/rekke for fullt - snørekjøring/ pulk . Også bruke jegerens kombisele når det er vanlig turgåing, altså hunden går foran og får trekke i den grad den føler for . Har lest litt diverse om denne kombiselen. Er utforminga på denne selen ok? Eller er det negativt for hunden å trekke for mye med denne selen? 3. Er litt skeptisk til at noe utstyr, kobbel etc skal slites i møte med sau/andre dyr. Noen gode løsninger på dette ? Feste hanefot fra halsbånd til selen/ kløv? 4. Hunden har hittil spist Labb voksen tørrfor. Tenkte å venne den til et høyenergifor . Noen forslag ? Vurderer royal canine 4800. Tenker å fore med selvfiska ørret når det er mulig. Erfaringer med hvor mye tørrfor en alaska husky trenger for å gå norge på langs ? 6-8 timer dagen . Lurer på om eg også burde tilføye fett av noe slag ?
 10. Det var et bra tips! Hadde eg ikke tenkt på.
 11. Takker for svara!! 😎 Skal passe på å sette av tid til alene hjemme trening. God unnskyldning for å ta meg fri fra jobb etter tur hehe:) Artig å høre at overgangen fra flokk/utehund til innehund gikk så greit! Har vore litt bekymra for det. Eg skal for all del unngå å tjore hunden til teltbardunene😄
 12. Takk for svar Må nok bli en båndhund ja:) Kan dei vere lite sosial ovenfor fremmede eller også ``likegyldige`` til eierens nærvær ?
 13. Takk for svar !! Skal prøve å få til flest mulig turer før sommeren Da er kjetting skrivet opp på innkjøpslista:)
 14. Takk for svar !! Høres lovende ut ! Skal gå til innkjøp av potesokker:)
 15. Hei, eg vurderer å overta en omplasseringshund - alaska husky på 2 år i Mars. Til sommeren skal eg gå norge på langs i løpet av 3-5 måneder. Starter i Juni. I den forbindelse lurer eg på om eg burde ha noen betenkligheter med å legge ut på en så lang tur med en ``ny `` hund? Hunden vil på forhånd vere godt trent. Også lurer eg på om noen har en tanke om korleis overgangen til en normal kvardag vil vere for hunden, etter at hunden har gått timevis kvar dag / og hatt selskap av meg konstant i fleire måneder.? Hunden vil også få mye trening etter hjemkost . Gjennomsnittlig 4 fjellturer veken. Snørekjøring om vinteren.Jobber kun halv stilling, men den må kunne vere alene noen timer. Er sikkert veldig individuelt fra hund til hund, men er interessert i tanker /erfaringer:)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy