Gå til innhold

PocoLoco

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  45
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. PocoLoco

  Eldste menneske du har sett i fjellet?

  Kjerringa med staven som jeg møtte på Uradalsryggen så styggammel ut.
 2. PocoLoco

  Turisthytter - bannlyst?

  Så noe som er til privat glede kan ikke ha noen samfunnsnytte? Tror ikke du er professor i psykologi eller sosialmedisin, for å si det slik...
 3. PocoLoco

  Fremmedfrykt i fjellheimen?

  Neste gang du skriver noe kan det være greit å ha et poeng.
 4. PocoLoco

  Egen kalender for Jotunheimen

  Det er klart: Man vil jo da få minst åtte vinterbilder, men det er nå en gang slik det aktuelle området er. Jeg ser frem til et vakkert bilde av rødlig desemberlys i 2010-utgaven. Synes august-september-oktober er tre perler på rad som i tillegg virker realistiske med tanke på måned. Septemberbildet har en belysning av en annen verden - helt rått! Man får lyst til å rusle innover grusveien mot evigheten og fylle lungene med duggfrisk luft. Bildet er også verdifullt fordi det viser hvor vakkert et kulturlandskap kan være - antakelig finnes det ikke noe penere menneskeskapt enn en setervoll ved en gammel vei. En opera til flere milliarder kroner fremstår som en søppeldynge i forhold.
 5. PocoLoco

  Egen kalender for Jotunheimen

  Ja, her ser det ut som Morten har plukket frem det beste av det beste. Februarbildet er antakelig et av de flotteste som er tatt av Beitostølen, mens septemberbildet er egnet til å skape en egen sinnsstemning bare ved å se på det. Hvis jeg skal være litt kritisk også, savner jeg det spesielle lyset som tilhører månedene november og september. Bildene fra disse månedene ser nærmest ut som sommerbilder. Maibildet er vel også totalt urealistisk med isfritt Koldedalsvann? Jeg synes man i en slik kalender burde etterstrebe å bruke bilder som faktisk er tatt i den aktuelle måneden.
 6. Naturlig nok, fordi det var der rensdyrene trakk. Men som Alek også gir et eksempel på hendte det at jegerne gikk høyt til fjells, enten det var for å følge dyr eller fordi de ville få oversikt over et område. Det er også rimelig at rensdyrene da som nå trakk opp i høyden, gjerne på breene, på varme dager, og det var da naturlig å forfølge dem der.
 7. PocoLoco

  Fremmedfrykt i fjellheimen?

  Fanden sitter og leser Bibelen, ser jeg. Selvsagt skal ikke utlendinger "tilpasse seg" nordmenn utenfor Norges grenser. Det Hagen sa var at dersom vi skal ha norske eldreinstitusjoner plassert i Spania, bør de ansatte kunne norsk av hensyn til de eldres velferd og andre praktiske ting. Å tolke dette som en generell påstand om at spanjoler bør lære seg norsk kultur er så latterlig at jeg nesten ikke kan tro at du er seriøs. At nordmenn oppfører seg dårlig i utlandet er selvsagt uheldig, men det betyr slett ikke at vi bør godta at utlendinger lager kvalme her. Det er også en viss forskjell på nordmenn som kommer på ferie og pøser lokalbefolkningens kontoer fulle, og utlendinger som kommer til Norge for fast bosetting, bedriver tyveri, vold, belaster trygdesystemet osv.
 8. PocoLoco

  Fremmedfrykt i fjellheimen?

  Som vanlig mange ord, men ingen substans. Det er gjennomgangsmelodien fra den eleverte Molde-bonden.
 9. http://www.turistforeningen.no/article.php?ar_id=14268&fo_id=15 Her er det offisielt: DNT og Vinjerock samarbeider kommersielt. De tjener penger samtidig som de ødelegger fjellet. Gratulerer. DNT om seg selv: "DNT arbeider for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kulturverdier" Nuvel... dette hadde nok vært mer sannferdig: "DNT arbeider for å tjene mest mulig penger. For å nå dette målet utnytter vi og nedbygger vi naturen på alle tenkelige måter, og vi knytter oss kommersielt til andre aktører som også jobber for å tjene penger på naturens bekostning".
 10. Og der fikk du svaret på hvor jeg gikk opp, Morten. Jeg fulgte blå rute opp og blå/grønn ned.
 11. PocoLoco

  DeLillos på Romsdalshorn

  Hele kysten fra Drammensfjorden og rundt til Kirkenes, såklart
 12. [quote="LompaNå holdt jegerne til i dalen og ikke på toppene, så den holder i alle fall ikke..
 13. PocoLoco

  Fremmedfrykt i fjellheimen?

  *moderert unødvendige personopplysninger*. Det er imidlertid de færreste som synes mørk hud er et problem. Derimot kan kulturelle forskjeller, religiøs hjernevask og kriminalitet være et meget stort problem. Å plassere svært ulike folk ved siden av hverandre fører til konflikter, og det er det man ser i Oslo i dag. Det er lett å sitte i den trygge bondegården Molde der tiden står stille, være misforstått tolerant, og dømme folk som er skeptiske til religiøse fanatisme og anti-humane holdninger nord og ned. Men hvorfor skal Norge importere problemer? Hvorfor skal man overkjøre og gi blaffen i folk som argumenterer ut fra menneskenatur og helt elementære psykologiske faktorer fremfor indoktrinert politisk korrekthet og naive rosenrøde idealer som aldri vil bli virkelighet?
 14. PocoLoco

  Fjellforum 5 år 01.05.2008.

  Dersom man mistrives bare fordi ikke alle er like og uttrykker seg likt et sted, bør man kanskje gå i seg selv istedenfor å "løse" det ved å sensurere andre? Og hvis det er slik at kun én person ikke er konform nok er det ganske utrolig at man legger seg i selen for å eliminere denne personens deltakelse. Hvis denne er så på jordet burde et overveldende flertall enkelt kunne sable ham ned ved argumenter istedenfor å ty til patetiske straffereaksjoner som utestengelse. Og en ting til, Morten: Det at en mening strider mot flertallsmeningen er ikke ensbetydende med at den er useriøs. "Takhøyden er himmelhøy, såfremt du mener som oss og uttrykker deg på vår måte" <--- Jeg tror det er noen som har misforstått begrepet "takhøyde".
 15. PocoLoco

  Fjellforum 5 år 01.05.2008.

  Det er altså et krav om konformitet ved at all retorikk skal tilpasses en konvensjon, som igjen har flytende grenser og håndheves totalt inkonsekvent. Ved å senke takhøyden, operere med en hel haug av moderatorer og kreve konformitet gjør dere moderatorjobben vanskelig, samtidig som forum blir mer og mer en farse med sterkt Gutteklubben Grei Exclusive-preg. Det bør åpnes for toleranse overfor spissformuleringer og språklig krydder, men dessverre ser det ut som at den sosialistiske politiske korrekthet og klamme A4-hånd har trengt inn i moderatorenes hjerner, der såpen av merke "Hegemonimakt" har foretatt en grundig rengjøring. Inkonsekvente og tvetydige moderatorbeslutninger fører til lav moral og dårlig motivasjon til å tilpasse seg. Samtidig er det et onde i seg selv at moderatorer på et uskyldig forum som dette legger seg i selen for å forandre mennesker. Det skjer en renskning der man vil eliminere uønskede elementer. Hvis vi tenker oss noen år tilbake i tid kan vi finne interessante eksempler på hva et slikt menneskesyn kan føre til.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.