Gå til innhold
  • Bli medlem

PocoLoco

Aktiv medlem
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om PocoLoco

  1. Kjerringa med staven som jeg møtte på Uradalsryggen så styggammel ut.
  2. Så noe som er til privat glede kan ikke ha noen samfunnsnytte? Tror ikke du er professor i psykologi eller sosialmedisin, for å si det slik...
  3. Neste gang du skriver noe kan det være greit å ha et poeng.
  4. Det er klart: Man vil jo da få minst åtte vinterbilder, men det er nå en gang slik det aktuelle området er. Jeg ser frem til et vakkert bilde av rødlig desemberlys i 2010-utgaven. Synes august-september-oktober er tre perler på rad som i tillegg virker realistiske med tanke på måned. Septemberbildet har en belysning av en annen verden - helt rått! Man får lyst til å rusle innover grusveien mot evigheten og fylle lungene med duggfrisk luft. Bildet er også verdifullt fordi det viser hvor vakkert et kulturlandskap kan være - antakelig finnes det ikke noe penere menneskeskapt enn en setervoll ved en gammel vei. En opera til flere milliarder kroner fremstår som en søppeldynge i forhold.
  5. Ja, her ser det ut som Morten har plukket frem det beste av det beste. Februarbildet er antakelig et av de flotteste som er tatt av Beitostølen, mens septemberbildet er egnet til å skape en egen sinnsstemning bare ved å se på det. Hvis jeg skal være litt kritisk også, savner jeg det spesielle lyset som tilhører månedene november og september. Bildene fra disse månedene ser nærmest ut som sommerbilder. Maibildet er vel også totalt urealistisk med isfritt Koldedalsvann? Jeg synes man i en slik kalender burde etterstrebe å bruke bilder som faktisk er tatt i den aktuelle måneden.
  6. Naturlig nok, fordi det var der rensdyrene trakk. Men som Alek også gir et eksempel på hendte det at jegerne gikk høyt til fjells, enten det var for å følge dyr eller fordi de ville få oversikt over et område. Det er også rimelig at rensdyrene da som nå trakk opp i høyden, gjerne på breene, på varme dager, og det var da naturlig å forfølge dem der.
  7. Fanden sitter og leser Bibelen, ser jeg. Selvsagt skal ikke utlendinger "tilpasse seg" nordmenn utenfor Norges grenser. Det Hagen sa var at dersom vi skal ha norske eldreinstitusjoner plassert i Spania, bør de ansatte kunne norsk av hensyn til de eldres velferd og andre praktiske ting. Å tolke dette som en generell påstand om at spanjoler bør lære seg norsk kultur er så latterlig at jeg nesten ikke kan tro at du er seriøs. At nordmenn oppfører seg dårlig i utlandet er selvsagt uheldig, men det betyr slett ikke at vi bør godta at utlendinger lager kvalme her. Det er også en viss forskjell på nordmenn som kommer på ferie og pøser lokalbefolkningens kontoer fulle, og utlendinger som kommer til Norge for fast bosetting, bedriver tyveri, vold, belaster trygdesystemet osv.
  8. Som vanlig mange ord, men ingen substans. Det er gjennomgangsmelodien fra den eleverte Molde-bonden.
  9. http://www.turistforeningen.no/article.php?ar_id=14268&fo_id=15 Her er det offisielt: DNT og Vinjerock samarbeider kommersielt. De tjener penger samtidig som de ødelegger fjellet. Gratulerer. DNT om seg selv: "DNT arbeider for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kulturverdier" Nuvel... dette hadde nok vært mer sannferdig: "DNT arbeider for å tjene mest mulig penger. For å nå dette målet utnytter vi og nedbygger vi naturen på alle tenkelige måter, og vi knytter oss kommersielt til andre aktører som også jobber for å tjene penger på naturens bekostning".
  10. Og der fikk du svaret på hvor jeg gikk opp, Morten. Jeg fulgte blå rute opp og blå/grønn ned.
  11. Hele kysten fra Drammensfjorden og rundt til Kirkenes, såklart
  12. [quote="LompaNå holdt jegerne til i dalen og ikke på toppene, så den holder i alle fall ikke..
  13. *moderert unødvendige personopplysninger*. Det er imidlertid de færreste som synes mørk hud er et problem. Derimot kan kulturelle forskjeller, religiøs hjernevask og kriminalitet være et meget stort problem. Å plassere svært ulike folk ved siden av hverandre fører til konflikter, og det er det man ser i Oslo i dag. Det er lett å sitte i den trygge bondegården Molde der tiden står stille, være misforstått tolerant, og dømme folk som er skeptiske til religiøse fanatisme og anti-humane holdninger nord og ned. Men hvorfor skal Norge importere problemer? Hvorfor skal man overkjøre og gi blaffen i folk som argumenterer ut fra menneskenatur og helt elementære psykologiske faktorer fremfor indoktrinert politisk korrekthet og naive rosenrøde idealer som aldri vil bli virkelighet?
  14. Uranostind tas lett via Uradalsbandet og skaret mellom Slingsbytind og Uranostind.
  15. Skriv om naturopplevelse som rekreasjon og kontrast til hverdagslivet. Det stabile og rolige vs. raske endringer og stress. Trekk inn fjellturen som sosial arena der mennesker dyrker relasjoner ved å sette av tid til hverandre innenfor en rolig og harmonisk ramme. Trekk inn friluftsliv som symbol på det sunne og oppegående moderne mennesket, og derunder hvorledes myter og historier om egne naturopplevelser kan knyttes til Bourdieus "kulturell kapital"-begrep og statussøken. Ups, det ble visst en doktorgrad...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.