Gå til innhold
  • Bli medlem

guzzi

Aktiv medlem
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om guzzi

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Trondheim

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Det er utfordrende med skog, så jeg tror nok den mest gjennomførbare ruta fra Trondheim og sørover går som du nevnte tidligere via Estenstadmarka - Gjenvollhytta - Brungmarka for å komme seg litt opp i høyden. Men er skeptisk til å ta turen via Støren, tror det nok er mest fornuftig å komme seg over Gauldalen et stykke sør for Støren (Singsås?) og så videre opp Budalen mot Sandfjellet før en brekker vestover mot Skaumsjøen og Berkåk. Nå var vel egentlig tanken å gå enda lenger sørover, men fra Berkåk ser jeg for meg at det er nokså grei skuring mot Oppdal/Kvikne/Orkelsjøområdet. Det er skogen i lavlandet evt dalkryssingene som er slitsomme. Med lite snø kan det fort bli pes å komme seg på tvers av dalførene, og ofte er det relativt greit med bakker opp og ned når en dal skal tverrgås. Muløig jeg bytte skia med sykkel... Er ikke så farlig å treffe asfalt da Får se om det blir å gjennomføre ekspedisjonen til vinteren. Skal gi lyd om jeg realiserer planen!
  2. Hei, Nei, turen er fortsatt ikke gjennomført. Planlegginga ble lagt litt i skuffa ifm hyttebygging. Men den burde blitt børstet støv av! Har du tenkt å gå den eller har du kanskje gått den allerede?
  3. Er det noen som kan gi oppdatert informasjon om a) Snøforholdene på Hurrbrean og hvordan det er å bestige Skagsnebbene? Jeg har plan om tur 3-5.mai 2019. b) Hvordan vurderes vårskitur på Bukkehøe? Er det noen partier som en bør være oppmerksom på som ikke er innlysende på vei opp? Anbefalt veivalg? Hvordan er den generelle skredfaren? Jeg har planer om å bestige fra Geitsætre i Leirdalen, så jeg er oppmerksom på at flanken ligger vest/sørvestvendt med de fordelene og ulempene det kan medføre. Hvordan er snøforholdene der i denne tiden i år, 3-5.mai 2019.
  4. Hvordan er oppstigningen fra Leirvassbu? Stigning på ca 20grader?
  5. Jeg planlegger påskeskitur nå i påska 2018. To alternativer skiller seg ut og det er følgende (begge langs kvisteløyper): 1) Leirvassbu - Skogadalsbøen - Krossbu - Leirvassbu (med kryssing av Smørstabbrean) 2) Leirvassbu - Glitterheim - Gjendebu - Leirvassbu (via Styggehøbreskardet) Tur 1: Hvilken retning anbefales? Turen gås med fjellski. Ser av kartet at turen fra Leirvassbu opp til Smørstabbrean via Sandelvbrean er bratt og at denne kanskje med fordel gås opp, for så å få en lang slak nedkjøring mot Krossbu. Fin retning også siden en da får morgensol opp Snadelvbrean og ettermiddagssol ned Smørstabbrean? Motsatt vei kan en kanskje risikere å komme i skyggen ned mot Leirvassbu? Tur 2: Her er det ønskelig å ta etappen Glitterheim - Gjendebu via Surtningssue og ryggen Blåbreahøene mellom Surtningssue og Styggehøbreskardet. Er turen ned fra Surtningssue for bratt for middels ferdigheter på fjellski? Bør en vurdere å snu turen og gå opp her og så ned til Glitterheim? Ser av enkelte høydeprofiler at det er opp mot 30 grader på det bratteste ned fra Surtningssue til Memurudalen. Er det tilrådelig å vurdere å gå fra Surtningssue ned mot- og krysse Memurudalen mot nordsiden av Reinstiden og gå mellom denne og vestre Memurubrean, og videre ned mot Hinnotetjønne og så inn på forhåpentlig kvistet løype mellom Memurubu og Storådalen (retning Leirvassbu). Eller bør en bare følge kvitingen ned Memurudalen og så ta av mot vest ved kvistekrysset? Hvillken av turene er mest spektakulær? Jeg har god kjennskap til området rundt Krossbu og Smørstabbtindene som er helt magiske hvor de rammer inn Smørstabbrean/Leirbrean. Området nord for Memurubu har jeg bare sett fra lang avstand, men har hørt mye om dette massivet blant tinderanglere. Ser av bilder at Smørstabb-området sannsynligvis er vakrere, mens Surtningssuemassivet er mer brutalt fjell? Tur 1 om Smørstabbbrean kan kanskje toppes med topptur opp på Storebjørn, men da bør kanskje isøks være med i sekken om en vurderer å gå opp fra Smørstabbbrean og opp den bratte snørenna som kommer opp mellom Bjørnungen og Storebjørn? Burde en vurdere å ha med stegjern og evt egnet skotøy her? På tur 2 etappen Glitterheim Gjendebu via Hinnotetjønna har jeg estimert til 10 timers tur. Er dette overkommelig? Og hvor mye ekstra tid kommer en til å bruke om en prøver seg opp på Surtningssue?
  6. Sent svar, men jeg har Montana. Litt stor og liker ikke touch skjermen. vanskelig å bruke med hansker eller votter. Min versjon er heller ikke spesielt brukervennlig med fingrene heller, men dette kan ha blitt oppgradert. Det håper jeg brukergrensesnittet er også.Jeg bruker min som backup, mobilen er den jeg bruker til å tracke turer og slikt med.
  7. På normale turer har jeg sjelden med egen GPS, men mobilen er stort sett alltid med. Og frem til nå har jeg brukt Google Spor til å spore turen. Nå legges denne ned. Da er det på tide å finne et alternativ. Vet noen om en app som: 1) har sporingsmulighet via GPS 2) har mulighet til å laste ned kart for offline bruk 3) har detaljerte kart, helst 1:25000 evt er 1/50000 ok 4) kan kobles mot kamera og merke bildene med GPS posisjon 5) har kontomulighet slik at jeg kan synce tur og bilder mot nett og lett kan dele dette på Facebook etc 6) kan godt være betalingstjeneste.
  8. Ok! Takker for tilbakemeldinger! Noen som vet noe om skavler på nordsiden av Rasletindsmassivet pr dato? Jeg var på Høgdebrotet i påska og det var veldig avblåst i østvendte områder. Det kan kanskje tyde på at det ligger mye vindbåren snø mot vest?
  9. Hei, og takk for mange svar! Den nedkjøringen jeg tenkte å prøve ut er rute nr 5. Har i ettertid lurt litt på rute 4 også, men den er jeg mye mer usikker på. Rute 1 har jeg kjørt tidligere og ned brefallet er verdt turen fra Trondheim alene. Fantastisk å dra ned her, men anbefaler rando eller tyngre toppturutstyr. På vanlig fjellski skal du ha bra peil om du trives ned her. Og viktig at en vurderer skredfaren her, for det er temmelig bratt ned her. Har også sett noen spor ned "bollen" mot øst mellom tur 1 og tur 3, nordøst for punkt 2010. På kartet ser dette i overkant bratt ut, men er det flere som har observert spor ned her? Eller var det bare noen lokale tullinger som hadde tatt seg ned der den ene gangen jeg så spor der? Ser forresten at det står Steindalen både på østsiden av Rasletindsmassivet og dalen som går ned mot nordøst på nordsiden av Rasletind. Jeg var ikke oppmerksom på det da jeg skrev første posten.
  10. Hei, Er det noen som har prøvd denne ruta ned fra Rasletind, ned via Steindalsbrean til Steindalen og videre ut i Leirungdalen? Jeg var oppe på Høgdebrotet i påska og ble oppmerksom på at det ned fra Rasletind kunne være mulig å ta nevnte trase. Noen grunn til å la være?
  11. Den store Petromax-lampa CP 500 lyser enormt (ca 400W lyseffekt) og varmer mye (1kW). Den ga meg godt arbeidslys i hytta under byggeperioden. Flaggermuslampe type Feuerhand anbefales 100 ganger fremfor Europris eller annet billig ræl. Feuerhandlampene er mer robuste og spesielt holderen til veken fungerer mye bedre med Feuerhand enn Europris sine (vekeholderen til Europris sine har en stygg tendens til å "skru" seg opp og løsne og det er et prakk å få dette på plass igjen). En god Feuerhand koster mellom kr. 120,- - 180,- og er absolutt verdt pengene mot Europris sine til ca kr. 70,-. For min del vil ingen av de bli med på telttur over lengre distanser. Tungt (spesielt Petromax) og skjørt (begge har glass, Petromaxen har glødenett som ikke tåler noe som helst av støt) og behov for brennstoff (Petromax med parafin/lampeolje). Min anbefaling er som andre her sier: hodelykt eller stearinlys. Enklere, lettere, sikrere.
  12. Tjaq, vi gikk i lett regn og fant et punkt hvor en måtte klyve ca 2m. Det var gode tak både til hender og føtter, så med litt klatreerfaring var det ikke et punkt jeg tenkte så mye på annet at dette går fint. Ser i ettertid at det kanskje kan virke litt luftig for folk som ikke er så glade i å ta i bruk hendene for å forsere små knauser, men tar en seg god tid og ikke stresser er det mye som går innenfor gode marginer
  13. Jeg kommer akkurat fra området og gikk selv opp Bukkelegeret. Passerte flere familier med unger ned i 7-8 års alderen som greide seg greit oppover, så hvis du er fjellvant og kan putte den firbeinte i sekken burde det gå bra. Det ligger ut kjettinger på de "verste" plassene, men for min del fikk kjettingene ligge urørt. Besseggen har jeg ikke gått, så kan ikke sammenligne. Det skal bemerkes at jeg aldri har hatt med hund på tur...
  14. Tusen takk! Jeg var selv overrasket om vi hadde tatt oss fram til Søre på denne turen, men tidsbruken som var oppgitt i "Norges topper over 2000m" var satt til 15 min fra Nørdre til Store og vi gikk relativt effektivt. Så når vi ankom en topp etter 45 min trodde vi at nå hadde vi gått halve Jotunheimen på tvers! Veldig oppklarende vedr de store flate partiene, det betyr at vi VAR på Store, men ikke resten. Selv i tåke tror jeg nok at jeg hadde lagt merke til at jeg hadde rapellert ja Jeg husker at når jeg var på toppen (dvs Store) så virket eggen vanskelig å fortsette, og dette stemmer godt med det du skriver. Det betyr at denne må jeg tilbake til (i litt bedre vær...).
  15. Hei, Jeg var en tur opp på Nørdre Svartdalspiggen her for noen dager siden. Været var vindstille, men tett tåke over 1800m. Da vi var oppe på Nørdre var formen såpass at det fristet å ta en tur på Store Svartdalspiggen når en likevel var der oppe. Vi gikk ned (var et punkt hvor vi måtte klive ca 2m lett ned) på sørvestsiden av Nørdre på vei mot Store. Men på grunn av bare 20-30m sikt ble vi usikre på om vi nådde toppen på Store Svartdalspiggen. I tåke blir avstander og høyder forvrengt, så vi fortsatte å rusle på eggen en lite stykke. Vi passerte blant annet et veldig flatt parti med fjell eller store steinplater i lysbrun farge, ca 100m langt og 30m bredt. På vei tilbake minnes jeg at dte var to slike flate partier (forvirret meg litt, siden jeg ikke hadde lagt merke til at det var to på vei sørover...) og vi hadde vært innom 5 varder (inkl 2 på Nørdre). Siden vi brukte 45 min hver vei er det mye som tyder på at vi var helt til Søre Svartdalspiggen... Noen ganger er GPS en fin ting, men denne lå dessverre hjemme. Det hadde vært greit å fått bekreftet/avkreftet dette, men uansett jeg skal ta en tur opp ved en senere anledning og få bekreftet hvor jeg var selv, men før det skjer er jeg likevel nysgjerrig på hvor jeg har vært!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.