Jump to content

aams

Aktiv medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

About aams

aams's Achievements

 1. aams

  Hodelykt

  Takk for tips! Nå sitter jeg litt med følelsen "elle melle hvem skal jeg velge?" ) Princeton Tec Apex Dual eller Led Lenser H7. Er LL H7 like bra som Princeton-lykten? Ser at prisen er lavere og vekten er lavere og det er selvfølgelig to store fordeler. Men lyser den like bra?
 2. Innser at fjellski er et must på sikt. Men har litt lyst til å prøve oss på en tur før vi investerer i masse utstyr. Men tilbake til valg av topp? Hvilke er mest egnet? Har allerede tenkt på Snøhetta Vesttoppen (gikk hovedtoppen nå i høst).
 3. aams

  Hodelykt

  Tusen takk for mange gode tips. Det ser ut som vi går for Princeton Tec Apex Dual. Vi har prøvd å sammenligne egenskapene til denne og Princeton Tec Apex Extreme; men for oss ser det ut til at Extreme bare har flere batterier og veier mer...? I følge spesifikasjonene har ikke Extreme en gang lenger batterilevetid, selv om den har dobbelt så mange batterier? Noen som kan fortelle oss forskjellen på disse?
 4. Hei! Vi er to personer som har en god del erfaring fra bestigning av 2000metere om sommeren/høsten. I høst kjøpte vi et vintertelt og ønsker å prøve å bestige en 2000 meter eller to i løpet av vinteren. Den ene av oss er veldig glad i å gå på ski, mens den andre stadig blir flinkere ) Dvs at på den første turen ønsker vi å gå et sted hvor vi ikke må gå på ski langs stygge skrenter o.l. Men om vi må gå langt gjør ingenting. Det hadde vært fint om det var mulig å gjøre turen på langrennsski slik at vi slipper å kjøpe nye ski. Hvis vi blir bitt av basillen kommer vi garantert til å kjøpe mer egnede ski før neste sesong. Tusen takk for alle synspunkter!
 5. aams

  Hodelykt

  Hei! Jeg vet det har blitt stilt mange spørsmål ang hodelykt på forumet og jeg har lest de fleste av dem uten å bli noe særlig klokere... Jeg og mannen min er veldig glade i å gå fjellet. Vi startet å gå i fjellet med utstyr vi lånte av våre foreldre eller som vi hadde kjøpt billig og har etter hvert funnet ut hva behovet er og så kjøpt inn ordentlig utstyr etter hvert. To av de siste turene våre ble vi gående i stummende mørket i Rondane på vei tilbake til teltet. Så nå er det de dårlige hodelyktene som skal erstattes. Vi ønsker å kjøpe en kraftig hodelykt som gjør at vi kan finne veien hjem selv ved svake stier. Ofte går vi ikke på stier i det hele tatt, men trenger litt oversikt over terrenget for å finne det beste valget av "løype". Det er vel egentlig følgende kriterier som er viktige for oss: kraftig lys, vekt og kulderesistens i tillegg til vissheten om at batteriet skal holde til vi har kommet til bestemmelsesstedet. Vi planlegger etter hvert å gå flere turer på vinteren og da trenger vi en lykt som også fungerer i kulden. I tillegg er det jo ingen ulempe om lykten ikke er alt for dyr, men dette er ikke det viktigste... Tusen takk!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy