Gå til innhold
  • Bli medlem

JPV

Aktiv medlem
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om JPV

  • Bursdag 17. okt. 1978

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Sted
    Isfjorden

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Mitt bidrag til april. April er en flott måned for fugleturer, og dette bildet ble tatt ved Hornborgasjön i Sverige.
  2. En del av sommerferien 2011 ble tilbragt ved Gardasjøen nord i Italia. Denne ligger på 65 moh, og er til dels omkranset av høye fjell. Det høyeste er Monte Baldo, som er en fjellrygg som strekker seg nord-sør langs nesten hele østsida av den om lag 5 mil lange innsjøen. Vi bestemte oss raskt for at vi måtte til topps på denne, og gikk til innkjøp av kart. Vi hadde leiebil under oppholdet, og kjørte opp til ca 1600 moh på østsida av fjellryggen. Her parkerte vi og fant en veldig bra sti oppover gjennom skogen. Dessverre var det en del dis og tåke, men det la egentlig ingen stor demper på opplevelsen. Da vi nærma oss toppryggen løste tåka seg opp, og litt etterpå oppdaget vi Gardasjøen nesten 2200 meter under oss. Det var egentlig litt rart å tenke på at det var så langt ned, siden det ikke virket så langt. Nå var det ikke noe stup rett ned i innsjøen heller, så utsikten fra t.d. Trolltindane i Romsdalen gir en mye kraftigere høydefølelse. Første toppen vi kom til var Monte Maggiore på 2200 moh. Her var det godt og varmt, og vi kosa oss med medbragt rullekake og anna pjask. Her hadde vi utsikt nordover mot neste topp som er høyeste punktet på hele fjellryggen på 2218 moh. Vi bestemte oss derimot for å gå sørover, og gikk over Punta Sascaga på 2136 moh og videre mot Vetta Delle Buse på 2152 moh. Her kom vi inn på en veldig artig og godt tilrettelagt sti, og vi tror denne strekker seg langs hele fjellryggen. Stien var uthogd gjennom klippesmug og utgravd på tvers av renner, og det var spennende å gå her! Denne siste toppen var særdeles grønn og frodig, og det krydde med fargerike blomster overalt. Ganske ulikt våre egne fjellområder her i Norge!
  3. Turrapport og bilder ligger her: http://peakbook.org/tour/21571/Bl%C3%A5h%C3%B8a.html Min kjære skulle feire sin 30-årsdag, og hva er vel da bedre enn å feire i fjellheimen? Valget hennes falt på Blåhøa i Trollheimen, og hun fikk samlet en fin gjeng på 8 stykker. Natt til lørdag ble tilbragt på Granmo camping på Oppdal, og vi våknet til frost og knallblå himmel. En perfekt start på bursdagen! Vi kjørte opp til Gjevillvasshytta (50 kr bom) og parkerte 1 km etter hytta. Herfra går en veldig bra sti innover i retning Trollheimshytta. Dette er forøvrig en del av den berømte "Trekanten". Etter en snau kilometer kommer vi inn i Trollheimen landskapsvernområde, og her starter også stigninga. Vi var godt kledd på denne kjølige høstdagen, og vi rakk å bli skikkelig varme før vi kom opp på ca 1000 moh der synet av Blåhøas stupbratte sørøstvegg møtte oss. Etter å ha kryssa Gravbekken går stien vestover mot Kamtjønnin. Her er det veldig lettgått og fint terreng, men med en del myrer her og der. De fleste var nå spente på hvordan selve oppstigninga ville bli...det såg nemlig veldig bratt ut oppover. Litt før det nedre av de to Kamtjønnin tok vi ei matpause før vi forlot stien og gikk rett på sak. Det vil si rett opp. Dette partiet var det vel bare Ami, den eneste firbeinte i turfølget, som satte pris på. Men det gikk da greit, og alle kom seg opp. Vi tok det rolig videre oppover, og utsikta ble bedre og bedre...noe som hjelper stort på motivasjonen. Ved ca 1600 moh flater det ut, og her ligger et lite vann og også en liten breklump. Herfra såg vi toppen, og stemninga i gjengen steg til nye høyder. De siste 70 høydemeterne gikk lett, selv om det meste her var dekket av snø. Oppe på toppen nøt vi en fantastisk utsikt videre innover Trollheimen, sørover mot Snøhetta, nordover til Trondheim og tilbake til Gjevillvatnet der vi hadde parkert. Sylan og Rondane var også synlige. På toppen serverte bursdagsbarnet en nydelig brownieskake, noe som slo godt an både blant vårt turfølge og andre som hadde tatt turen til toppen på denne fantastiske høstdagen!
  4. Jeg var på Storheia i dag, og på veg opp lurte jeg litt på om det var stien jeg såg opp gjennom det høye gresset der dere trolig gikk. Er glad jeg ikke tok den veien Ellers må jeg si meg veldig enig i at det var bra utsikt fra toppen!
  5. Et lite tips: Jeg teltet en gang ca 50 meter nedenfor oset på Hesttjønnet. Der bør det være mulig å få opp 2-3 telt.
  6. Både Skriki og Molden er flotte topper, men nedkjøringa kan fort by på litt trøbbel siden siste stykket går gjennom en god del skog. Men litt utfordringer kan jo være fint å ta med seg Dessuten er det nok verdt det, med tanke på utsikta en får på toppen!
  7. Du får si fra om du er usikker på hvor du skal kjøre, det er ikke sikkert det er såå lett å finne riktig veg fra Kaupangsenteret om du ikke er kjent der. God tur, og hils toppvarden fra meg!
  8. Jeg vil tro at 2 timer er normalt turtempo fra parkeringplassen til toppen. Det er gode muligheter for parkering ja. Følg veien opp til høyre etter at du kjører av hovedvegen ved Kaupangsenteret. Nedkjøringen tok jeg som oftest i noenlunde samme bane ja...men den kan jo varieres litt. Det er iallefall god plass å boltre seg på enten en vil kjøre som en proff eller ta laaange sikksakksvinger Kjenner jeg får lyst tilbake dit nå!
  9. Hei Jeg var selv nybegynner på topptur (på ski) i Sogndal for 8 år siden. Min første tur ble da Store Haugmelen på 1172 moh, som nåes fra Kaupangerskogen. Dette er en flott og enkel tur, som gir veldig fin utsikt bl.a mot Jotunheimen og Lustrafjorden. Følg bilveg mot Dalåker. Denne blir brøyta et godt stykke innover. Det er (pleier å være) oppkjørt skiløype til Vassløysa. Denne turen anbefales
  10. Topp- og hjemlengsel på meg som bor på Tranby i Lier? Jo, det er sikkert og visst! Ikke så mange stortopper her i nærheten akkurat...men jeg har jo kort veg til Liertoppen da Uansett: flotte bilder fra en flott tur...i det vakreste fylket
  11. Gratulerer med gjennomført tur! Jeg og Sondre (500fjell) tok også denne turen i sommer. Vi brukte joggesko, og det angrer jeg absolutt ikke på i dag, men det er jo smak og behag. Vi tok den blå ruta på kartet deres, og jeg tror nok det er det kjappeste ja. Og siden vi var ute litt tidligere på sommeren så fikk vi god fartshjelp av snøen ned nordsida av Trolltind. Etter å ha fått turen litt på avstand så har jeg nå fått mer og mer lyst til å prøve den igjen...
  12. Jeg ser at du fikk deg mange flotte topper i helga! Det var synd jeg ikke kunne bli med. Jeg skjønte meeget godt det du skrev om at sykkelturen mot Bjørnholia ble en syrefest. Jeg syklet der i sommer, og spesielt den første motbakken....djises!
  13. Ja, her var mange flotte bilder! Bedagelig rusletur er nok et begrep vi bør benytte oss av litt oftere ute på tur. Etter Rondane maraton i sommer så kan jeg iallefall si ganske sikkert at min neste tur i Rondane skal bli bedagelig
  14. Jeg var på Burchardts tind og Nørdre og Store Svartdalspiggen i helga. Prøvte meg på Knutseggen fra nord også, men valgte å snu rett før første nåla. Dette føret er ikke særlig morsomt nei. Men greit nok, det var herlig bare å være i heimen denne helga Flott rapport Øyvind. Misunnte deg litt å bo på Eggi den natta, men jeg hadde det selv veldig bra i teltet mitt på kanten av Svartdalen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.