Jump to content

LarsD

Aktiv medlem
 • Posts

  288
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by LarsD

 1. Er veldig fornøyd med denne. Ikke optimal mtp plass og vekt, men den varmer godt, også i uskjermede omgivelser. Hadde f eks en komfortabel natt inni denne til tross for 15-20 minus og lett snøfokk rundt meg. Det er også veldig betryggende at den ikke kollapser i møte med fuktighet.
 2. LarsD

  Svalbard

  Snublebluss er vel og bra, men tror ikke det er mer enn ei uke eller to siden et jaktfølge ble vitne til at en isbjørn listet seg meget forsiktig over tråden uten å utløse blusset, for deretter å ramponere leiren fullstendig.
 3. http://www.fefo.no/index.asp?startID=&topExpand=&subExpand=&strUrl=//applications/system/publish/view/showobject.asp?infoobjectid=1006955
 4. Jeg kom inn i juli, og har førstehåndserfaring med tiden januar-juli. Dette kommer jo litt an på hva slags forhold du foretrekker. Selv synes jeg det er mange magiske stunder på den tiden solen er godt på vei tilbake, ca starten på februar tror jeg. Men livet er jo straks litt mer behagelig når man nærmer seg påsketider, og isen er jo stort sett trygg til langt etter påske. Så hvis du vil ha det mest mulig komfortabelt med greie temperaturer og gode skiforhold ville jeg ha ventet til utpå våren. Men jeg mener de store naturopplevelsene kan oppnås litt tidligere, i utgangen av mørketida. Da er det jo gjerne litt kaldt, om enn ikke Kirkenes-kaldt, mer løssnø og følgelig vanskeligere skiforhold. EDIT: Ang hvor, så må jeg jo anbefale sør-teig, dvs GJØ-teig. Og da er det jo fint å gå innom koiene i bakteig, inkludert Ellenvann og over finskegrensa er det sikkert mange fine steder. Gode muligheter for å få til en rundtur der.
 5. Men det er da ganske fornuftig? Det er vel noen år(hundrer) siden sist bjørn i Pasvik utførte et reelt angrep mot folk. Skinnangrep av ungdyr er jo relativt "vanlig", spesielt hvis man har hund. Ville jo vært dumt å tømme et magasin 7,62 i en ungbjørn som bare ville tøffe seg litt?
 6. Problemet her er at "snøhulemannens" krypinn ligger omtrent vegg i vegg med hytta/stølen til de som eier grunnen. Som nevnt i reportasjen tilhørte også krypinnet en venn av grunneier tidligere. Til tross for et miljøvennlig image, hoper det seg opp mye skrot i forbindelse med hans tilstedeværelse, dette gjelder også inne på vidda. Og ikke bare i hula der han av og til holder hus. Det er også en mengde andre grunner til at det her har vært en konflikt i årevis.
 7. Sikkert på sportsnett, som har avsluttet kampanjen.
 8. Hehe. Basert på fysikkens lover VET du at det ikke går an å være synsk eller helbrede folk, til tross for at du aldri har studert fysikk. Jeg har lite peiling på fysikk og de fagområder Snåsamannens egenskaper kanskje hører innunder, og velger derfor å ha et åpent sinn inntil jeg vet bedre.
 9. Enig! Det er vel ikke akkurat sånn at mannen er blitt rik, eller har andre tvilsomme formål med sitt arbeid. Særlig PR-kåt er han vel heller ikke. Jeg synes det er flott at vi har sånne som ham, og så lenge han hjelper folk så blir det for dumt når skeptikere/internett-tøffinger på død og liv skal rakke ned på og kritisere.
 10. Selvsagt er det lovlig, DNT kan gjøre akkurat som de vil, med fritt løyve. Og det foregår vel overalt hvor DNT har betjente hytter utenfor bilvei, og omfanget kan man jo tenke seg til selv når turistene tilbys dusj, treretters + øl og vin. Jeg synes det er helt hårreisende dobbeltmoralsk når DNT proklamerer seg selv som naturens store støttespiller samtidig som de gjør alt de kan for å få flest mulig folk til fjells, med de følger det har. Hvor ble det av det enkle friluftslivet..
 11. Og hvorfor er det ingen som vil svare på Fjellbukkens spørsmål om DNT`s ølkjøring kan regnes som nyttekjøring? Er den type kjøring mer skånsom enn en privatperson som kjører ved o.l til sin egen hytte?
 12. SV har gått på en smell her, det vet alle som har fulgt med. Larka: Det er meget prisverdig å ville ta vare på urørt natur, men snøscootere blir som en bagatell å regne i den sammenheng. Vi snakker tross alt ikke om irreversible inngrep her. Hytteutbygging derimot..... Dessuten finnes det utrolig mange steder der dyrelivet er minimalt og utøvelsen av tradisjonelt friluftsliv er nær ikke-eksisterende. Det skulle gå helt fint å etablere noen løyper her og der, etter kommunens eget skjønn. Selvsagt må det foreligge visse rammebetingelser før slikt kan tillates.
 13. LarsD

  Snøscooter

  Dette har jeg nok nevnt tidligere i tilsvarende debatter, men de som står for 90% av all kjøring der jeg kommer fra(Hardangervidda) er DNT. Samme organisasjon står fremst på barrakadene for å forby nyttekjøringen til alle privatpersoner, dvs de som har gamle hytter og hevd som brukes svært lavskala og tradisjonsrikt. I motsetning til DNT, hvis eneste mål er og få flest mulig personer til fjells i villreinland. Og hvorfor DNT skal gis fritt løyve i sårbare områder for å opprettholde dusjtilbud og øl/vinservering er for meg komplett uforståelig. Greit nok at villmannskjøring er en uting, men man trenger ikke forby alt annet i samme slengen. ASI`s forslag om utelukkende salg av arbeidsmaskiner er en god start
 14. To av broene mellom Hellevassbu-Haukelisæter er allerede ute, dette er over de elvene det er vanskeligst å krysse. De to resterende regner jeg med er ute før juli, dersom de ikke er det så er det pga mye snø og da er det ofte plenty med snøbroer.
 15. Lars Monsen går ikke høyest, fortest eller lengst. I motsetning til de fleste profilerte frilufts- og ekspedisjonsfolk, har Monsen mest fokus på det å kose seg på tur. Nettopp derfor fortjener han en pris, i den hensikt å markere en motvekt mot konkurransehysteriet. Monsen er ingen pådriver for prestasjonsgalskap. Han oppfordrer alle og enhver til å komme seg ut i friluft, fyre et bål, nyte livet, og det kan like godt være skogen i nærområdet som Jotunheimen. Dette har han jo også til de grader markert med tv-serien Ingen grenser, en serie jeg setter stor pris på. Det er det tydeligvis flere som gjør, bokstavelig talt.
 16. På bildet ditt ligner du en GSV-sersjant som reiste på vinterøvelse med OP-jakke, x antall liter cola og lite annet Jeg har opplevd å få kondens med middels tynn sovepose og jerven extreme. Har forsåvidt bedre erfaringer med bare vinterpose og tilpasset bekledning inni. Som noen er inne på kan dette variere fra person til person, derfor bør trådstarter teste dette på forhånd. Hvis innkjøp av vinterpose ikke er et alternativ så fungerer det sikkert bra nok. Presenning er absolutt å anbefale, men jervenduken kan også spennes opp som tak hvis det er så mildt at posen din er varm nok. Jeg synes duken er fin å ha med som sikring uansett, 1,9 kg er relativt lite sammenlignet med hvor kjærkommen den kan være dersom noe uforutsett skjer.
 17. Du får ikke automatisk pudder med en gang du reiser på topptur. Og hvis du ikke har peiling på hvordan puddersnø føles så bør du kanskje avvente litt og heller trene på brattere kjøring i upreparert snø i tilknytning til skianlegg osv. Vet ikke hvilke fjell du skal gi deg i kast med, men skred er det aller største faremomentet og man bør lære seg litt om dette FØR man tar steget ut i store fjell. Snakker av egen bitter erfaring her. Grunnen til at du ikke finner noe om randonee(som betyr "kan ikke telemark" på fransk), er at teknikken er den samme som på alpintski, bortsett fra oppover.
 18. Vel, i snart 30 år har vi heller ikke hørt noe fra ham, bortsett fra et portrett i lokalavisa. Hadde han vært ute etter oppmerksomhet hadde han sikkert fått det til for lenge siden. Mye fint kan sies om livsstilen her, men selv om han er en mester i resirkulering, så hjelper ikke det stort når alt skrotet han drar til fjells blir liggende igjen der.
 19. Det skal vel sies at promoteringen håndteres av mannen som har laget filmen. Hulemannen selv er alt annet er PR-kåt slik jeg kjenner ham.
 20. Veldig pratsom, skal bli spennende å se om de har klart å plukke opp noe fornuftig som kan brukes på tv. EDIT: Noe av det som skrives i reklameteksten bør kanskje tas med en neve salt, han sover ikke i snøhuler hele året. Men han tilbrakte faktisk en vinter i en tunnelmunning på Haukelifjell da noe var galt med hytta/skuret hans.
 21. De er hovedsakelig i polypropylen hvis jeg ikke husker feil. Funker vel som fukttransporterende, men anbefales ikke. Minnes vagt såre brystvorter og generelt ubehag.
 22. For mest mulig friluftsliv er nok grensejeger det optimale. Anbefales på det varmeste. Men du må jo se om andre avdelinger og tjenester tilbyr noe du synes er mer interessant. Ta deg en runde på mil.no og søk litt på milforum.net, så kan du heller komme tilbake med mer spesifikke spørsmål.
 23. Vet ikke hva du har på samvittigheten, men dette er umulig å si. Har sett folk med de minste bagateller bli fratatt klarering, mens andre med mer alvorlige ting har sluppet gjennom. Du må bare prøve og se hvordan det går. Og for ordens skyld, disse er nå slått sammen til en avdeling, FSK/HJK.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy