Gå til innhold
 • Bli medlem

LarsD

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  288
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Er veldig fornøyd med denne. Ikke optimal mtp plass og vekt, men den varmer godt, også i uskjermede omgivelser. Hadde f eks en komfortabel natt inni denne til tross for 15-20 minus og lett snøfokk rundt meg. Det er også veldig betryggende at den ikke kollapser i møte med fuktighet.
 2. LarsD

  Svalbard

  Snublebluss er vel og bra, men tror ikke det er mer enn ei uke eller to siden et jaktfølge ble vitne til at en isbjørn listet seg meget forsiktig over tråden uten å utløse blusset, for deretter å ramponere leiren fullstendig.
 3. Jeg kom inn i juli, og har førstehåndserfaring med tiden januar-juli. Dette kommer jo litt an på hva slags forhold du foretrekker. Selv synes jeg det er mange magiske stunder på den tiden solen er godt på vei tilbake, ca starten på februar tror jeg. Men livet er jo straks litt mer behagelig når man nærmer seg påsketider, og isen er jo stort sett trygg til langt etter påske. Så hvis du vil ha det mest mulig komfortabelt med greie temperaturer og gode skiforhold ville jeg ha ventet til utpå våren. Men jeg mener de store naturopplevelsene kan oppnås litt tidligere, i utgangen av mørketida. Da er
 4. Men det er da ganske fornuftig? Det er vel noen år(hundrer) siden sist bjørn i Pasvik utførte et reelt angrep mot folk. Skinnangrep av ungdyr er jo relativt "vanlig", spesielt hvis man har hund. Ville jo vært dumt å tømme et magasin 7,62 i en ungbjørn som bare ville tøffe seg litt?
 5. Problemet her er at "snøhulemannens" krypinn ligger omtrent vegg i vegg med hytta/stølen til de som eier grunnen. Som nevnt i reportasjen tilhørte også krypinnet en venn av grunneier tidligere. Til tross for et miljøvennlig image, hoper det seg opp mye skrot i forbindelse med hans tilstedeværelse, dette gjelder også inne på vidda. Og ikke bare i hula der han av og til holder hus. Det er også en mengde andre grunner til at det her har vært en konflikt i årevis.
 6. Sikkert på sportsnett, som har avsluttet kampanjen.
 7. Hehe. Basert på fysikkens lover VET du at det ikke går an å være synsk eller helbrede folk, til tross for at du aldri har studert fysikk. Jeg har lite peiling på fysikk og de fagområder Snåsamannens egenskaper kanskje hører innunder, og velger derfor å ha et åpent sinn inntil jeg vet bedre.
 8. Enig! Det er vel ikke akkurat sånn at mannen er blitt rik, eller har andre tvilsomme formål med sitt arbeid. Særlig PR-kåt er han vel heller ikke. Jeg synes det er flott at vi har sånne som ham, og så lenge han hjelper folk så blir det for dumt når skeptikere/internett-tøffinger på død og liv skal rakke ned på og kritisere.
 9. Selvsagt er det lovlig, DNT kan gjøre akkurat som de vil, med fritt løyve. Og det foregår vel overalt hvor DNT har betjente hytter utenfor bilvei, og omfanget kan man jo tenke seg til selv når turistene tilbys dusj, treretters + øl og vin. Jeg synes det er helt hårreisende dobbeltmoralsk når DNT proklamerer seg selv som naturens store støttespiller samtidig som de gjør alt de kan for å få flest mulig folk til fjells, med de følger det har. Hvor ble det av det enkle friluftslivet..
 10. Og hvorfor er det ingen som vil svare på Fjellbukkens spørsmål om DNT`s ølkjøring kan regnes som nyttekjøring? Er den type kjøring mer skånsom enn en privatperson som kjører ved o.l til sin egen hytte?
 11. SV har gått på en smell her, det vet alle som har fulgt med. Larka: Det er meget prisverdig å ville ta vare på urørt natur, men snøscootere blir som en bagatell å regne i den sammenheng. Vi snakker tross alt ikke om irreversible inngrep her. Hytteutbygging derimot..... Dessuten finnes det utrolig mange steder der dyrelivet er minimalt og utøvelsen av tradisjonelt friluftsliv er nær ikke-eksisterende. Det skulle gå helt fint å etablere noen løyper her og der, etter kommunens eget skjønn. Selvsagt må det foreligge visse rammebetingelser før slikt kan tillates.
 12. Dette har jeg nok nevnt tidligere i tilsvarende debatter, men de som står for 90% av all kjøring der jeg kommer fra(Hardangervidda) er DNT. Samme organisasjon står fremst på barrakadene for å forby nyttekjøringen til alle privatpersoner, dvs de som har gamle hytter og hevd som brukes svært lavskala og tradisjonsrikt. I motsetning til DNT, hvis eneste mål er og få flest mulig personer til fjells i villreinland. Og hvorfor DNT skal gis fritt løyve i sårbare områder for å opprettholde dusjtilbud og øl/vinservering er for meg komplett uforståelig. Greit nok at villmannskjøring er en uting, me
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.