Gå til innhold
 • Bli medlem

Taiga

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Taiga

  Løp og kjøp!

  Synes absolutt at man bør rydde opp etter seg. En annen sak er at det er en uting å bygge saker og ting våre felles fjelltopper. Toppen av kaka, eller rettere sagt Jotunheimen, er det også etablert ei hytte eller kiosk! Med hvilken hjemmel kan noen ta seg til rette på den måten på et fjell som må sies å tilhøre hele nasjonen?
 2. Takk for info - og ja jeg ble fjelltatt av det ut i naturen programmet. Håper bare at mine ungdommer viser større interesse for fjellturer enn det hun 13 åringen gjorde!
 3. Hei Ble veldig inspirert til å prøve ut Glomfjordfjella med den nye Lahku nasjonalpark i Nordland. Jeg sliter imidlertid litt med å finne riktig kart i 1:50000 serien. Noen som vet hvilke kartblad jeg trenger?
 4. Jeg mener at leveområdene til villrein må få en langt bedre beskyttese enn i dag. Helt konkret mener jeg at villreinens leveområder på statlig grunn helst må vernes som nasjonalparker. Villreinområder på privat grunn må få status som landskapsvernområder. Hvorfor? Fordi det er tydelig at vi spiser mer og mer av reinens leveområder. Dette skjer gradvis og er ikke så lett å få øye på fra ett år til ett annet, men ser man på utviklingen over noen år, feks siste 10 år, så er bildet annerledes. Jeg har ambisjoner om et fremstør mot MD om saka. Et opplagt område er å utvide
 5. Synes som flere her inne at det bare er trist at jerv felles. Vi burde være stolte av våre rovdyr, og det er provoserende at en gjennomsubsidiert sauenæring skal bestemme rovdyrpolitikken her til lands. Dessuten er jo det norske saueholdet under enhver kritikk og er det klart største dyreplageriet i Norge. Mellom 7 og 10% av alle sauene som slippes på beite får en voldsom død - dvs. 100 000 sauer. Langt de fleste går seg fast, ramler ut for skrenter, blir kjørt i hjel osv. Kun en mindre del blir tatt av rovdyr. Det er bøndene som må være ansvarlig for dette, da de med vitende vilje slippe
 6. Ikke enig - det er en vesentlig forskjell og det er at DNT får lov til å bygge i vernede områder. Ellers er jeg helt enig i at hyttebyggingen går over stokk og stein mange steder. Ekstra ille er det faktisk langs kysten hvor kommunene gir disp fra byggeforbudet i 100 meters beltet mot sjø og vassdrag over en lav sko.
 7. Jeg er veldig enig med trådstarter - DNT er mer opptatt av DNTs organisasjonsutvikling enn hensynet til miljøet. Snøheim burde aldri vært etablert og jeg har tidligere kritisert denne utbyggingen: [Hidden Content] Jeg lar meg også provosere av DNTs misbruk av hyttebegrepet. Det de bygger og drifter i fjellheimen har ingenting med hyttebegrepet å gjøre - dette er ordinære høyfjellshotell, ingenting annet.
 8. Taiga

  Bunn i Lavvo

  Hei Vurderer å anskaffe meg en Helsport lavvo, og lurer på om det er noe poeng å kjøpe bunn til lavvoen. Er det noen som har synspunkter om det er noe vits med bunn eller ikke i en lavvo
 9. Hallo Jeg skal ertsatte min gamle barnepulk med en ny Fjellpulk, men jeg er usikker på hvor stor (lang) pulken bør være. Bruksområdet er kortere turer, to-tre dager og med utstyr til en familie på to voksne og to barn. Fjellpulken har en rekke lengder: 144, 154, 168 og 188 cm. Lurer fælt på hvilken lengde jeg bør gå for (men 168 cm er en ørliten favoritt i skivende stund). Synspunkter?
 10. Jeg gar en etrex, og hele poenget der er at kartene lastes inn på enhetens internminne. Sånn sett har jeg halve sør-norge + bluechart over skagerakkysten inne på etrexen, og har ikke noe problemer med minnebrikker. Nå er det noen år siden jeg la inn de kartene jeg trenger, men de kom på CD-ROM-format som er lastet over på PCen og overført derfra til etrexen.
 11. Taiga

  Svalbard

  Det er jo en mengde fangst/jakthytter på Svalbard - mange av svært dårlig standard, mange er vernet men sikkert også mange som kan brukes som overnatting. Poenget er at da slipper man å sove dårlig om natta i telt usikker på om snubleblusset er satt opp riktig osv. Det jeg lurer på er om det finnes en oversikt slike fangsthytter som er åpne for overnatting på Svalbard?
 12. Taiga

  Svalbard

  Har akkurat kommet hjem fra en kort tur til Svalbard noe har medført en sterk trang til å dra tilbake. Jeg lurer på om noen av forumets lesere har vært på egne, ikke guidende, turer på Svalbard. Spitsbergen Travel er jo store på organiserte turer, men jeg er ikke noe flokkdyr så jeg kunne primært tenkt meg en solotur. Er det kurant?
 13. det visste ikke vi så vi tok med et på sykkelen noe som var helt unødvendig.
 14. En jeg kjenner påstod hardnakket at det var private overnattingshytter ved Rondvannet, og som altså ikke er DNTs Rondvassbu. Noen som kjenner noe til dette?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.