Gå til innhold
  • Bli medlem

Bjørn M

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Bjørn M

  1. Får blåse liv i tråden igjen. Hva heter toppen midt på bildet? Hilsen Bjørn.
  2. Det første bildet viser deler av Landegode. På det andre bildet ser vi Høgnakken i Gildeskål.
  3. Dette er Børvasstindene sør for Bodø.
  4. Hvilken flott topp er dette? Denne er vel så enkel at jeg ikke trenger å komme med noen stalltips.
  5. På det øverste bildet er det Børvasstindene i Bodø. Fra venstre Børtind(1180), Lurfjelltind(1286) som er kommunetopp i Bodø, Rundtind og Per Karlsatind.
  6. Prøver igjen. Er det Kvigtind?
  7. Bjørn M

    Mauser 30.06

    30-06 er et svært kraftig våpen som feller en stor elg uten problemer. Å skyte små rådyr med 30-06 kaller jeg for å skyte spurv med kanon. Hvis du har tenkt å bruke kjøttet til mat tror jeg du skal gå for et noe mindre kaliber. Du bør vurdere 223 kaliberet til rådyrjakt.
  8. Hva er forskjellen på langrennsski og fjellski ?
  9. Et fantastisk flott bilde av en fantastisk flott topp. Stetinden er min favoritt.
  10. Jeg fikk desverre ikke hørt radioinnslaget, men har lest artikkelen og likte den. Flott at noen kan tenke annerledes. Det er nok litt for mye enighet blant forskere i dag samtidig som de er veldig avvisende til alternative teorier om hva som forårsaker global oppvarming. For å sitere general Patton: "Hvis alle tenker likt, da er det noen som ikke tenker".
  11. En kombi er et meget anvendelig våpen til småviltjakt hvor man har både hagle og rifle i ett og samme våpen, og kan bruke rifla når hagla ”ikke når frem”. For jakt på skogsfugl og gås er en kombi med 223 godt valg fordi det er et lite riflekaliber med bra presisjon. Jeg har selv kjøpt en kombi i kaliberet 12/76-223 for bruk på rev. Anbefaler at du kjøper et våpen med frittliggende løp for å slippe at treffpunktet endres ved gjentatte skudd når du er på skytterbanen og trener. Jeg har ejektor på børsa mi og har ikke hatt problemer med at den ikke drar hylsa ut av kammeret. Du bør også undersøke hva skuddene koster når du skal velge kaliber. Hvis jeg ikke tar helt feil, så koster kragepatroner langt mer enn rillepatroner ?
  12. Ser ut som varden på Store Vestre Memurutind.
  13. Det er ikke bare elghunder som lever farlig under jakta. Artikkelen nedenfor handler om en jeger som får en elg i siktet og fyrer av. Men så viste det seg at det var noe ganske annet han traff. http://www.dagbladet.no/nyheter/1998/09/29/132684.html
  14. På TV2 programmet Senkveld nå fredag var det et innslag hvor bla. Petter Stordalen var med på å bestige Galdhøpiggen. I innslaget var det ei fra hotellet på Spiterstulen som hevdet at rekorden på å bestige Galdhøpiggen var på 1 time og 4 minutter. Er det virkelig mulig ?
  15. Hadde nok skutt jeg også, selv om jeg heter Bjørn
  16. At knall og fall ikke er vanlig under riflejakt må jeg si er overraskende å høre. At kraftige riflekuler som f.eks .308 ikke har en sjokkvirkning på noe levende den treffer er også overraskende å høre (enten sjokkvirkningen er hydrostatisk eller ei).
  17. Gjedder som er større enn 3 kg bør settes ut igjen. Det er fordi at den store gjedda tar mye smågjedde og derfor er med på å tynne ut bestanden av sine egne.
  18. Jeg har sekken under klikk her den er behagelig å gå med, har bra hoftebelte, er lett og koster ikke så mye.
  19. Jeg har en Dovrefjell Veiviser'n som jeg er svært godt fornøyd med, se link under. Den er behagelig å ha på, bra med lommer, vannavstøtende og puster bra. Hvis du ønsker deg en bra dress til en rimelig pris er det et godt valg. Anbefaler at du kjøper med noen bukseseler(den typen med knapper). mvh Bjørn klikk her
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.