Gå til innhold
 • Bli medlem

Jobru

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  204
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg kan bare uttale meg om topper jeg har vært på. Men min kandidat er Sørtoppen til Austanbotntind.
 2. Det stemmer. Lodalskåpa er riktig.
 3. Ser at gåten fra nord fortsatt er uløst. Mens vi venter legger jeg ut en oppgave. Fra hvilke 2000meters topp har vi denne fine utsikten?
 4. Stemmer! Med nåla til høyre i bildet.
 5. Det er ikke Torfinnstindane. Det som gjemmer seg oppe i skyene er godt over 2000 meter.
 6. Mens vi venter på svaret på oppgaven fra nord, legger jeg ut en fra Jotunheimen. Hva skjuler seg bak skyene?
 7. Står dere på nedsiden av Nordre Illåbreen med Bukkehø bakerst?
 8. Bildet er vel av vesttoppen på Styggedalstind. Jeg gjetter på at bildet er tatt fra Maradalsryggen.
 9. Burde sett at vi bare ser fortoppen av Steinsdalsnosi. Nytt forsøk: Bildet er tatt på vei opp mot Gjertvasstind fra øst.
 10. Mener å kjenne igjen Steinsdalsnosi og Fanaråken med hytten på toppen. Bildet må ha blitt tatt fra et punkt på Styggedalsryggen som ligger lavere enn 2000 meter siden Fanaråken ser høyere ut enn Steinsdalsnosi. Siden jeg er på ferie langt fra kartene mine og blidearkivet må jeg gjette. Jeg gjetter på at det er Gjertvassbreen vi ser, og at bildet er tatt fra Gjertvasskaret.
 11. Det stemmer. Fra øst til vest er det normalt fire rappeller. Mener å huske at vi klarte oss med slynger som fester. Det var gode, faste blokker som vi la slyngene rundt. Der er ikke vanskelig å finne hvor du setter festene. Det var selvforklarende. I tillegg lå det mange slynger der fra før. I tillegg måtte vi sikre fra skaret mellom Midtre- og Vestre. Vi brukte noen få friends og kiler. Det var ikke mange meterne. Regner med at det er mange som går opp der uten å sikre.
 12. Det stemmer Nils. Jeg var på vei til Langeskaveltind og gikk over Langeskavelen. Bildet er tatt ca 100 meter før jeg gikk ned. Jeg mente å huske at mesteparten av platået lå under 1800 meter, men da tok jeg feil. Har hørt at noen mener at utsikten ikke er så fin fra Langeskavelen og tinden. Det er jeg uenig i. Det var fantastisk utsikt mot Falketind og Uranostind.
 13. Beklager, men du har ikke truffet enda. Jeg har netopp gått over et platå som er ca 3 km langt og 100 meter bredt. Høyden på dette patået er like under 1800 meter. For å nå dagens mål må jeg gå ned igjen et stykke for å komme opptil toppen. Hadde jeg dreiet kameraet litt til venstre ville vi sett en av de mest karakteristiske toppene i Jotunheimen. Rutevalget mitt er mest brukt om vinteren. Om sommeren bruker nok de fleste en annen rute. Denne kommer opp til venstre for bildet.
 14. Ser det går litt tregt med siste oppgave. Min erfaring er at det jeg tror er toppen ikke er det. Sånn er det med dette bildet også. Bildet er tatt like under 1800 meters høyde, og for å nå toppen må man gå ned et stykke før den siste stigningen begynner.
 15. Nei, det er jeg ikke. Men det er noen likhetstrekk. Jeg hadde nettopp gått over en lang og flat "høyfjellsslette". Kanskje enda flatere enn fra Kjeldhø til Galdhøe. Det skulle ikke mye til for å lage en rullebane som kunne tatt ned de største fly, dersom det hadde vært noe mål.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.