Gå til innhold
 • Bli medlem

gjest

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  55
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Har Scout selv og bruker silikonfritt fett som impregnering (f.eks. bivoks) på læret. Bruker to par sokker i støvelen, et tykkere innerst og et tynnere ytterst, hjelper kanskje litt på å redusere friksjonen mot huden, friksjon mellom sokkene i stedet. Inngåing er bare gåing.
 2. Helt feil. Har brukt både vindbukse, vindvotter og lue i godt med vind og kulde, samtidig med Norrønna bomull fjellanorakk. Stormberg produktene er vindtette og ser ut til å være solide. Norrønna-anorakken i bomull er ikke like vindtett, men vindtett nok, og puster til gjengjeld bedre (kan testes ved å suge luft igjennom stoffet med munnen).
 3. Jeg har hatt dette teltet et par år og brukt det en håndfull overnattinger, bl.a. i kraftig regnvær, og middels vind. Teltet virker solid og har gode sømmer. Slitestyrke/holdbarhet kan jeg ikke si noe sikkert om. Både bunnduk og ytterduk har holdt tett. Jeg tror teltet vil tåle en god del vind, konstruksjonen med kryssende stenger virker stabil. Stengene er av glassfiber. Forteltet er lite, og fungerer ikke godt som oppholdsrom, men man kan sitte inne i teltet og koke i forteltet med stormkjøkken. Teltet veier gram 5550 gram, av dette utgjør stenger 1800 gram. Ville ikke nølt med å bruke telte
 4. Tror det halvvill påpeker er god beskrivelse av fysikken i dette. Kondenseringen vil finne sted inne i isolasjonen i posen, eller i/på soveposetrekket (eller begge deler), på det punkt der temperaturen synker under 0C. På den annen side: dersom man tenker seg en veldig varmesterk (menneske)kropp inne i en tynn sovepose i mange minusgrader, ville ikke varmen fra kroppen greie å drive fuktigheten ut av posen slik at den kondenserer utenfor posen? Finnes det et "balansepunkt" der varmeproduksjonen fra kroppen, fuktighetsproduksjonen fra kroppen, soveposematerialets evne til fuktighetstr
 5. Som kjiver og UtPåTurOgAldriSUr nevner i denne tråden, så kan det noen ganger være interessant å bruke flere soveposer. Her er en erfaring: I påsken brukte jeg to poser, en dunpose (700 cuin, 1,4kg, ekstremtemp -10) innerst, og en billig syntetpose (ca 2kg, ekstremtemp -8?) ytterst. Hadde fire overnattinger på fjellet. Nattetemperaturen var på det laveste -12 grader, litt høyere i teltet antagelig. Jeg var god og varm alle fire netter, men ville antagelig ikke vært det i fire netter til: Allerede første morgen oppdaget jeg at det var et tynt islag utenpå ytterste sovepose (syntetpos
 6. var i påsken på hardangervidda med telt. Kammeraten hadde med en multifuelbrenner som viste seg ikke å virke. Jeg hadde med med trangiasettet for sikkerhets skyld. Vi var veldig glade for å få få varmmat de to første kveldene av turen. Multifulen ble renset og vi fikk start på den etterhvert. Som det heter i eventyret: Det enkleste er noen ganger det beste. Spritkjøkkenet varmer ikke teltet nevneverdig, og det tar vinterstid noen minutter før brenneren blir varm og effekten blir på det normale. Men spritbrenneren virker alltid og for alle, derfor har den sin misjon.
 7. Like viktig er takhøyden, som er full sittehøye for lange personer, i Ringstind. Det er ikke tilfellet med gamle Stetind.
 8. Kjøpte amundsen med rottefella supertelemark og feller og montering for på xxl for 2800kr for tre uker siden. Sportslageret har bra utvalg men høye priser...
 9. Takk for det. Vi har 4,5 dager til rådighet, med pulk. Det kan vel gå bra, selv om vi ikke kan regne med skareføre i februar. Men mye løssnø og motvind kan redusere farten mye, vil jeg tro.
 10. Planlegger en skitur Ustaoset-Rjukan (eller omvendt -avhengig av hva som er meldt av sterk vind), med telt. Hvor lang tid omtrent, kan dette ta for to voksne i god form, med pulk. Avhenger selvf. av føret og andre ting, men har noen et estimat å komme med?
 11. godt tiltak! .doc er ikke egnet på web. Lag webside!
 12. Takk for det. Enda et spml: Da jeg testet fellene (i isete løyper) så synes jeg at det lugget/hang ganske kraftig i fellene, og jeg ser at fellene strekker seg ca 5cm bak midten av helplaten/helen på støvelen. Bør de kuttes til midt under helplaten? Skiene er 201cm, selv veier jeg 75kg.
 13. Takk for svar. Ut ifra det som skrives, så kan kanskje en fremgangsmåte for å få fellene til å sitte bedre, være: - rubbe festesonen under fellene med sandpapir (finhet 180?) i fartsretningen - vaske med renset bensin - feste fellene på nytt ? På telttur over flere dager skal jeg vel ikke måtte fjerne/tørke fellene hver kveld? De bør vel kunne holde seg på skiene?
 14. Har kjøpt Åsnes Amundsen med kortfeller, og har et par spml: Jeg festet fellene på en helt upreparert ski og testet en tur i isete, preparerte løyper. Resultatet var at det festet seg små "klumper" av skismøring i fellene. 1) Kan fellene renses for skismøring, og hvordan? Blir smøringen på fellene slitt vekk på skikkelig fjell-føre? Nå har skiene stått noen dager uten å bli brukt, og jeg ser at fellene løsner fra skien, av seg selv. Fellene ruller seg 5-10 cm opp bakfra, og løsner også litt på siden. 2) Er det vanlig at fellene løsner fra skiene når de lagres? Skal fellene fjern
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.