Gå til innhold

MexicoJoe

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om MexicoJoe

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ville gått for Exped Orion pga. sterkere duk. (spesielt bunnduk hvis du har oppblåsbare liggeunderlag) og takhøyden.
 2. Fjällräven sin vindsekk i knall blå ripstopnylon kan også være et alternativ. - Plass til 3 (Selv om det da blir trangt). - Tre glidelåsåpninger for ventilasjon/Stikke ut hodet. - Karabinfeste for å unngå å miste i vinden. Se video her:
 3. Hei! Er på utkikk etter små ekstralommer til å feste på hoftebelte, skulderstropper osv. på ryggsekk. (Arcteryx Bora 80) Greit å ha til gps, kamera, snacks og andre ting som er greit å ha lett tilgjengelig under marsj uten å måtte ta av sekken. Noen tips til slike lommer der ute? Mottas med takk!
 4. Har nøyaktig samme forutsetninger som deg. Stort sett grønn på ski, bergensområdet, litt utenfor - litt i løypene, samme vektklasse/høyde. Jeg har følgende: Ski: Åsnes Nansen m/fellelås (200 cm) Jeg valgte å gå ned fra 205 cm, siden de er såpass brede. Angrer ikke på det) Bindinger: Rottefella Riva 3 - (Usikker på om disse selges lenger. Et godt alternativ er Voile 3-pin cable. I tillegg finnes det mange eldre fjellski på finn.no/loppemarked som selges med riva 3 bindinger som selges til godpris. Jeg kjøpte et gammelt telemarkpar på loppemarked til hundrelappen. Skiene kastet jeg, men strøkne riva-3 bindinger med 10mm oppbyggingsplate beholdt jeg ) Sko: Crispi Sydpolen 75mm. (Veldig gode, passe stive og varme) I tillegg har jeg montert 10 mm oppbyggingsplater for å lettere kunne kante skiene på is/skare, og samtidig å få mindre subbing i oppkjørt spor. (Funker veldig bra). Med dette oppsettet føler jeg at jeg har god kontroll i nedoverbakker, fint å prøve seg på noen telemarksvinger og flyter veldig godt i løssnø. Kortfellelås er også genialt. Ulemper: Skal du gå fort på ski i oppkjørte spor, så er ikke dette skiene for det. De subber litt i skisporene. I tillegg så kan du oppleve litt irriterende knirking med 75 mm og kabelbindinger. Lykke til!
 5. Jeg har Norrøna Trollveggen Proshell og er veldig fornøyd. Gode tilpasningsmuligheter, lang i ryggen, god hette og det aller viktigste: store ventilasjonsåpninger under armene. Lommene sitter høyt oppe slik at de er brukende når du går med sekk og hoftebelte. Den er også passe stiv i stoffet, slik at det ikke klistrer seg til kroppen i lett vind. Men dette er en smakssak. Noe stiv pris, så det er en del å spare på å vente til det dukker opp et salg. Det er ofte 25% salg i diverse nettbutikker. Lykke til!
 6. Sea to summit - Soft cells anbefales.. Denne beskytter godt og er relativt lett. Jeg har den blå i medium (tror jeg). Når jeg bruker gassprimus vår/sommer/høst får jeg plass til brenner + gassboks + småtterier som fyrstikker,bestikk, krydder etc. http://www.seatosummit.com.au/showdetail.php?Code=ASC Når bensinbrennern er i sving, så pakkes fuelflasken(e) for seg selv og jeg putter inn andre ting i den resterende plassen.
 7. Jeg kjøpte Norrøna Trollveggen tidligere i høst og jeg kan ikke si annet enn at jeg er meget fornøyd. Det som vippet i trollveggens favør når jeg skulle velge (Dette er bare personlige betraktninger og ikke nødvendigvis harde fakta): - Jeg fikk den på salg på sportsnett til 3999,- - Når jeg prøvde og sammenlignet med Theta SV, så virket norrønajakken hakket lengre i ryggen. - Borrelåsfestene på armene virker mer solid på norrønajakken. - Lufteåpningene under armene føltes større på norrønajakken. - Den generelle robustheten virket bedre på norrønajakken. - Jeg synes fargen "Poppy red" med to nyanser av rødt + svarte og hvite detaljer (Norrønaemblemet på ryggen) ser kul ut. - Strammer jeg den litt inn i livet, så føltes norrønajakken som den perfekte skalljakken til en lang hengslete kropp som meg. Men for all del.. Thetaen er også en helt suveren jakke (Kanskje den beste hetten som finnes på markedet?) så du vil uansett ikke bomme..
 8. Anbefaler Fjällräven Keb som bukse. Mange fine tekniske detaljer og er en blanding av stretch og fjällräven sitt G-1000 stoff. Dette gjør den både behangelig og slitesterk. Eneste drawback etter min mening at den virker litt varm under marsj hvis det er over 15 grader. Heldigvis er det ventileringsmuligheter langs lår og legg, i tillegg til gylf. Koster ca 1600 kr. Sjekk video her: Når det gjelder jakke, så er jeg litt på utkikk selv.
 9. Har selv en Samsung B2710 m/tvillingsim som backup til smarttelefon og som brukes på tur eller utendørsarbeid. Er veldig fornøyd! Telefonen tåler mye juling og batteriet varer i flere uker. Telefonen har alle basicfunksjonene som ringe, sms, mms, blåtann og 3g/edge. Skjermen er liten så den er ikke optimal for nettsurfing, men den er brukbar. I tillegg er bla. skritteller, E-post, Facebook og Twitter-applikasjoner er forhåndsinnlagt. Kameraet tar helt greie bilder i godt lys. GPS har jeg ikke testet da jeg har en Garmin Oregon-gps i tillegg. Tips nr 1 er å kjøpe den oransje varianten da den er lettere å finne igjen hvis den faller i lyngen. Tips nr 2 er at telefonen har et feste for en snor e.l lignende i toppen slik at du kan feste telefonen på kropp. I mitt tilfelle har jeg laget et ca 25 cm langt paracord-bånd med karabinkrok, slik at jeg får festet den til beltehempen for å sikre meg at jeg ikke mister telefonen i tilfelle den skulle falle ut av lommen. (Evt. feste på sekken). Og så er den relativt billig.
 10. Kjøpte en bok der for litt siden. Boken kom etter et par dager, pent innpakket. Ingenting negativt å si.
 11. Har planer om en ukesreise til New York i løpet av våren og ønsker da i den anledning tips til frilufts/fjellsportsbutikker som er verdt å oppsøke. E primært på jakt etter: - Skalljakke. - Multifuel -primus. - Lette fjellsko for vår/sommer. - Vanntett/Robust kompaktkamera. Men også andre småting som trenger oppgradering (kompass, kartmappe, vantettposer, brenselflasker etc etc). (Telt og Sekker har jeg nok av) Noen som har tips til butikker (primært på Manhattan) som er verdt å stikke innom? Eventuelt andre ting/merker som en kan spare mye på å kjøpe i USA med lav dollar? På forhånd takk!
 12. Har selv Exped Orion Extreme. Er veldig fornøyd med dette. Teltet vant en vindtest i tyske Outdoor Magazine ( ) Teltet passer veldig bra for telting på fjell langs norskekysten med mye vind og nedbør Fordeler: - Pris ca 4500 (Her får du mye telt for pengene) - Tåler mye vind. - Selvstående. (Kan sette opp teltet og flytte det rundt til du finner en perfekt plassering) og trenger ikke barduneres ved vindstille. Fint for telting på berg der det ikke er så lett å bardunere. - Kan bruke inner / yttertelt uavhengig av hverandre. (Greit å kunne droppe innerteltet for å spare vekt og oppnå mye mer plass) . Varme sommernetter trenger du kun innerteltet for å beskytte mot mygg. - To innganger. - Bra takhøyde. - Tekniske løsninger. (Bardunposer, innsydd reflekstråd i barduner, tørkeloft. - Veldig bra ventilasjonsmulighetr. - Super kvalitet på duk, glidelåser, stenger og plugger. Ulemper: - Ikke av de letteste to-mannsteltene. - Ikke for de lengste personene. Men er selv 187 og det går helt fint. - Ikke noe utpreget vintertelt, men fullt brukbart hele året. - Noe trange stangkanaler gjør at det er litt kinkig å sette opp teltet de første gangene. Video av oppsett av telt her: En gjennomgang av teltet her: Video av de tekniske løsningene her: Lykke til i teltjungelen!
 13. Har selv kun erfaring med Bora, men det ser ut til å være gode sekker begge to. Når det gjelder fiskestang på bora så fungerer det fint å feste den i isøks-festet (et lite forbehold dersom du har fiskestangen i en tjukk tube). Evt. feste den på innsiden av sidestrammerne. I tillegg går det an å få tak i remmer av denne typen, eller lignende som kan brukes til å feste ting i de mange hempene på sekken. Personlig valgte jeg bora fordi den virket mer "strømlinjeformet", gode kompresjonsmuligheter, behagelig bæresystem og at materialene virket robuste.
 14. Har allerede en kortere kompis som vil kjøpe den om jeg finner ut at jeg har en regular. Men har fortsatt ikke funnet ut om det er en tall eller regular. Rart at dette ikke står skrevet noe sted
 15. Hei. Jeg har en Arcteryx Bora 80 ryggsekk som jeg er storfornøyd med. Men av og til ved tunge bører føles den litt kort i ryggen. Er 188 cm. Lurer på om jeg rett og slett har en i str. Regular, men burde hatt den i str. Tall. Noen som vet hvordan jeg kan finne ut om jeg har en regular eller tall ryggsekk? Har prøvd å lese på diverse merker og lapper på innsiden, men kan ikke finne ut av det. Alle kvitteringer og emballasje er desverre kastet
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.