Gå til innhold
  • Bli medlem

morten

Passivt medlem
  • Innlegg

    3 404
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av morten

  1. Hehe, skulle lete etter noe gammelt stoff fra etojm.com i dag og kom over den antikvariske tråden. De prosjektene det så "hemmelighetsfullt" ble antydet om i noen poster ble til slutt til hhv. fjelletibilder.no og ikke minst peakbook.org
  2. Du kan laste opp spor, konfigurere utseende og vise dem på SK topokart på peakbook.org. Tror ikke det er noen 1MB grense der.
  3. Veien skal åpne 31.03. Pr. nå er bommen nede ved Garli, men det er bart opp til Båtskaret, så om du har mulighet for å slenge med deg en sykkel, kan du sykle opp til Båtskaret og gå på ski derfra. Da blir det bare langt. Ellers, om du ikke på død og liv må over 2k er det jo fint i fjellet inne ved Mugnetinden.
  4. Så på værmeldinga for fjellet i går foran Dagmar. Da lå prognosene på rundt stiv kuling i fjellet og opp mot Sterk Storm på nordvestlandskysten. Når resultatet nå tikker inn, viser målinger fra Juvasshøe ved Galdhøpiggen en middelvind på 44 m/s (orkan begynner påvel 32 m/s). Og kraftigste vindkast på 64,7 m/s. I følge denne linken: http://no.wikipedia.org/wiki/Norske_v%C3%A6rrekorder#Sterkeste_registrerte_middelvind_og_vindkast_.281957_-_dd..29 Det kraftigste vindkast som er målt i Norge. Må ha vært friskt oppå der i går kveld! Tipper det er lite snø som ligger igjen på Juvasshøe nå og at alt er ribbet og plukket med sirlig pust av vinden.
  5. Man kan være uenige i premissene, men så lenge premissene går klart frem, synes jeg det er en helt kurant liste Molby har jobbet frem. Som Coni var inne på bruker de i alpene en annen skala for å gradere alpine fjell basert på flere faktorer. Men vanskeligste fjell i Norge (min. 100 pf.) ad letteste vei basert på grad på grad på crux. Er jo et helt greit utgangspunkt det. Man kan gjerne forsøke å diskutere seg frem til vanskeligste fjell i Norge basert på et sett av kriterier, men da øker jo naturligvis graden av subjektivitet enda mer.
  6. Takk for tilbakemelding. Han kjenner jeg allered til
  7. Hei. Vet du om fjellinteresserte (eller fjellgale for den saks skyld) journalister i norske medier. Hvis, så er jeg kjempeglad for tips om disse. Har en fjellgladsak som jeg holder på å lage til. Dersom du ikke ønsker å "henge ut" noen her offentlig, send gjerne navn (og gjerne epostadresse) samt avis/magasin eller nettredaksjon på PM.
  8. Har du tenkt på at hyttene i utgangspunktet er stengt alle som en. Mulig man kommer inn på de selvbetjente likevel, men...
  9. Hvis du ikke gidder å søke opp, så ligger den lett tilgjengelig på Falketindsiden her: http://peakbook.org/peak/354/Falketind.html Et stykke ned på siden. Alternativt direkte: http://peakbook.org/peak/354/Falketind.html Og Ole-Petter, turen var iflg. deg 02.09
  10. Jeg tenkte ikke noe videre over det da jeg tok bildet, men så i ettertid at et bilde fra gårsdagens flytur godt illustrerer hvordan hyttebygging "spiser" av fjellnaturen. Bildet viser en mangearmet ny hyttevei på snaufjellet ikke langt fra Syndin i Vestre Slidre. Hyttebyggingen er ikke påbegynt, men veien er dradd ut til alle tomtene. Ikke noe politisk bak denne linken denne gangen, jeg syntes bare det var en god illustrasjon: http://fjelletibilder.no/gallery.php?module=gallery.fullsize&id=15341
  11. Den stien du omtaler Oddvar er den fineste og mest brukte stien fra Båtskardområdet, men her var det spørsmål spesifikt om Tyskerstigen. Du kan også gå Tyskerstigen fra Båtskardte, men må da trekke til høyre fra den siste terassen mer eller mindre stiløst til man finner Tyskerstigen.
  12. Dette blir veldig grovt
  13. På tørt bart føre vil det for de aller aller fleste tur- og klyvevante være unødvendig med sikringsutstyr. Ja, det er noen luftige partier, men det meste (sikkert alt) kan omgås mot sør. Så der er jeg i tilfelle uenig "fotturer i Jotunheimen"
  14. Du har helt opplagt funnet en feil. Sadelen nord for Falketind er under 1880 i følge kartet noe som gir en pf. på +188 meter. Med litt interpolering og avrunding blir det 195-200 meter. Sadelen mot Stølsnostinden er iflg. kart mer enn 1880 og er i denne sammenhengen uinteressant. Har endre pf. på Falketind til 195 på Peakbook.org Flott observasjon. Når det gjelder Midtre Stølsnostinden er det sadelen mot Stølsnostinden som er relevant siden den er høyest. Toppen er 2001 og sadelen er iflg. kartet såvidt over 1880 kotene. Nøyaktig hva det er må måles nøyaktig, men 115 er ikke nødvendigvis et dårlig esitmat.
  15. http://www.dagbladet.no/2011/08/24/nyheter/innenriks/jotunheimen/17799871/
  16. Det er fordi Vang kommune engasjerte forfatterne Thor Østbye og Sigfred Hovda til å lage en turhandbok for Vang for mange år siden. I den forbindelse ble det også laget et turkart for Vang hvor forfatternes ruteforslag til umerkede, ofte stiløse ruter ble tegnet inn på kartet. Alt vel så langt, men av en eller annen skandaløs grunn har Statens Kartverk importert disse rutestrekene (noen få av dem er i tillegg riv ruskende gale mtp. forløp) i N50 grunnlaget og de går derfor igjen i alle kart som M711 og Gislink osv. Jeg har tatt opp dette med Statens Kartverk uten å få noe svar. Men jeg kan love deg at du ikke finner noen vettug sti eller noe som helst annet enn sporadiske sauetråkk der "stien" er tegnet inn. Dette fenomenet vil du finne mange steder i Vang kommune. Vil du ha en enda lenger Mugnebotten rundt runde, kan du gå opp fin sti/tråkk langs Vegabekken mot nordøst.
  17. Ja, har gått den. En fin fin tur om været er med. Ingen merking eller sti (ok enkelte sauetråkk kan forekomme) stort sett utenom den V-merkede normalveien. Anbefales om du ikke er avhengig av merket sti.
  18. Vi var der med 17 barn fra 5-14 år på lørdag. Rett nedenfor fortoppen lå det litt løs våt snø på glatt is. Opp mot toppen var det ganske sprø pjolteris med mye friksjon. Vi hadde med noen brodder og tau, men fikk ikke bruk for noen av delene. En stav eller isøks kan også være til hjelp. De minste barna ble leid. Det var 9.7.
  19. Ja og i hovedseseongen er den betjent i den forstand at det står en person med myntveske og putter på pengene for deg og ev. hjelper deg med veksling. Det er vel litt for å speede opp prosessen. Det er mulig vedkommende kun står der noen timer på morgenen når rushet til sommerskisenteret er størst.
  20. Brattbakken fra bandet mot Storronden og opp til Vinjeronden er ganske bratt. Men ikke brattere enn at det sikkert er biten barna synes er morsomt. Det er merket rute hele veien og spesielt luftig er det ikke som Panda sier. Kun litt bratt et kort parti. Det blir riktignok luftig om man holder ganske nær stupet mot øst, men det er helt frivillig
  21. Husker det ikke var flusst med teltplasser. Stort sett stein på hver flekk som så fin ut på avstand. Men vi gikk på høyre side av vannet når vi kom opp og gikk vel noe sånt som en kvart runde rundt vannet før vi fant en plass. Er man ikke veldig kravstore finner man greit en dugelig plass om man leter litt. Har også vært på andre turer hvor jeg har sett telt stå på andre siden av Hesttjønne i forhold til hvor vi lå, så det går nok greit.
  22. I form av 3-5 meter med klatring rundt grad over noen opptak grad 2. Hvis du når du kommer ovenfra ut mot den bratte biten klyver deg litt ned på høyre side, litt grovblokket mosegrodd fjellside, ofte fuktig, kan du klyvde deg bort igjen til solsida og eggen. Herfra kun en kort rappell. Da vi var der så det ut som man kunne komme enda lenger ned i skyggesiden ut mot breen på hyller, men vi utforsket dette ikke noe nærmere. Selv om det muligens er enklere, er det nok både sleipt og utsatt. Videre opp til Eggen er det også bratt og luftig noen steder, men ikke særlig over 2 her tipper jeg.
  23. Var en tur på Bitihorn i dag og tittet litt nordover og da så det ut som følgende kunne være et godt alternativ om man ønsker litt mer nedkjøring. 1) Ta med sykkel og sykl inn til Bygdisheim med ski på sekken (stort sett bar vei fra Fagerstrand). 2) Bær skiene et kort stykke (noen hundre meter). 3) Videre så det mulig ut å holde på sammenhengende snøfelt til man når bekkedalene mot Raslet. Disse er så sammenhengende videre oppover.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.