Gå til innhold
 • Bli medlem

gudmundgaard

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

gudmundgaard vant dagen sist 5. august 2020

gudmundgaard hadde mest likt innhold!

Om gudmundgaard

Profile Information

 • Sted
  Nordkjosbotn

Nylige profilbesøk

296 profilvisninger
 1. Mørketid her, men slepte med husets tenåringer på hodelykttur inkl. bål og kakao. Litt snø i høyden, akkurat nok til skitur - så i morgen drar jeg tilbake og går videre innover - i de få timene vi har dagslys. Men det var måneskinn og stjerneklart på den første dagen av 2021.
 2. I sommer tok vi utgangspunkt i innfallsportene til landskapsvernområdet. Dette området er vel velkjent for toppturer på fjellene her - men i år har det blitt dalvandring - ikke toppturer. Ikke spesielt lange turer akkurat - men tur er tur - og flott å oppdage nye steder i «bakgården». Nå kan selvsagt turene bli mye lengre - vi satser på et par lengre turer i høst. Noen av innfallsportene har vi vært på tidligere år, som Blåvannet, Lyngstuva og Steindalen. Da vi gikk til Blåvannet for fem år siden - møtte vi to andre, nå er det rene køvandringa ifølge lokalavisa Men uansett, et knippe turm
 3. Rundhaugen, bare 450 moh, men vi skriver 31 mai, og det er mye snø i fjellet her fortsatt. Kan gå på ski fra parkeringsplassen på veien og opp. Det tiner, men det er mye snø i år. Utsikt mot Blåtind/den sovende soldat. (Midt i) Lyngsalpan landskapsvernområde Rekker sikkert noen skiturer til, men nå tror jeg neste tur innover får bli når det er bart.
 4. Nei. Det er ikke greit å bryte loven. Bra du arresterte meg der! Lovbrudd skal straffes etter gjeldende lovverk. Uansett hvem eller hva - likhet for loven. Forhåpentligvis lærer vedkommende av det, og at ved neste korsvei så tar han eller hun et annet valg. Å bryte loven kan neppe defineres som «bare en tabbe». Det er uansett det jeg er spent på; i denne saken - hva velger vedkommende å gjøre nå - på veien videre? Fortsette å bryte loven, eller ikke? Eller er hun dømt nedenom og hjem for all tid? Sånn. Har tatt meg sammen og forsøkt presisere hva jeg mener.
 5. Det var en salig saus i både innlegget og kommentarene, hovedpoenget (og muligens budskapet) drukna i den sausen, dessverre. Det er lov å tabbe seg ut, feile, gjøre erfaringer. Spørsmålet er om man lærer av det, eller ei. Føler meg urgammal - når jeg ser disse unge eventyrerne - fulle av ungdommelig overmot 🤣. Forøvrig sabla vanskelig å debattere andres holdninger, verdier og adferd, uten å ramle ut i personangrep. Spesielt når personen er produktet. (edit: jeg er altså ingen eventyrer, BARE urgammal, middelaldrende «turtrasker», som neppe noensinne havner på ekspedisjon eller le
 6. Fabelaktig serie! Hvem var det som sa at dette var som Lars Monsen, men med følelser? 😂 Uansett, for en jobb han har gjort, og han framstår som ydmyk og ærlig i det han gjør. Kommer det flere episoder en gang seinere, tru?
 7. (Og der var vi to som posta samme lenke, tror jeg!)
 8. Mange kommentarer på FB på dette innlegget: [Hidden Content] Leste det i dag, dessverre også mange fordomsfulle nett-troll som så sitt snitt å skrive mye blæ i kommentarfeltet. Har sett deler av serien, men jeg tror ikke jeg er helt i målgruppa. Smaken er som baken! Skulle gjerne sett mer av naturen. Tenker serien treffer bedre de som er yngre enn meg? Har veldig sansen for folk som tør satse litt, velge litt andre veier, men akkurat denne serien var ikke «my cup of tea». Da er det fint at jeg heller kan se på Jens Kvernmo -fantastisk serie!
 9. Hvis man ser på turkartet Lyngenhalvøya 2019, så ser man Virránjávri, et fjellvann akkurat «nede» i hjørnet på kartet. Der har jeg ei lita bu, ca 2 skritt brei - og 7 skritt lang. I dag ble det trugetur opp, for vedstabling. Fikk med meg blåtimen. Kanskje en ide å huske å lade hodelykta, den takka for seg på returen, men bikkja sørget for at vi holdt oss på sporet. Storvasstinden ligger rett borti hogget. (Kugo har turbeskrivelse dit) Dette området er blitt poppis for toppturer/skikjøring, og for noen år siden kom to splitter nakne finlendere ned 🤣 lia, midt i påskestimen opp . Fantastisk
 10. Mørketida var pr definisjon over her i midten av januar, og dagene fylles sakte, men sikkert av mer lys. Men fortsatt er det mørkt på sein ettermiddag og kveld, så da blir det hodelykttur. Som vanlig tasset jeg og bikkja innover mot Lago, seint i går kveld. Skikkelig dårlige bilder, beklager, innser jeg trenger bedre kamera...Men det var streif av nordlys, silkeføre og masse dyrespor 😊
 11. Hårballen i familien. Blanding av portis, puddel og flatcoated retriever 🤣. Klin umulig å få tatt gode bilder av, blir bare en haug svarte krøller. Bilde fra Barden, Senja, sammen med jentungen, og hundeselfie fra Kjusakdalen her heime.
 12. Men har jeg vent meg til det? Nei 😂 Endatil fylkeskommunalt ansatt, så burde skjemmes 🤪. Påberoper meg retten til å bruke kun det ene for å angi sted?
 13. Der jeg bor nå Jeg bor ved et av Troms´ største veikryss - E8/E6 passerer her, men samtidig kan jeg gå rett ut utgangsdøra og opp på fjellet. Flere kjente og godt besøkte områder er innafor en radius på ca 1 times kjøring: Lyngen, Dividalen, Rostadalen, Signaldalen, Ånderdalen, Senja og grensa til Finland og Sverige. Kanskje ikke villmark og voldsomt øde, men allikevel så mange valgmuligheter at man sjelden går i kø. Sånn : dagens reklame for Troms😂. Dessuten midt imellom Nordland og Finnmark!
 14. Satser på at emnet passet inn her, hvis ikke - regner jeg med jeg får beskjed? Uansett: er det en gruppe eller tråd for «skriving» over temaet natur, turer, friluftsliv? Jeg har en blogg, uten ambisjoner om annet enn å samle skriblerier mine ett sted - men jeg skriver ikke direkte «turrapporter» - men jeg skriver (prøver skrive!) litt om det å være på tur, (ikke akkurat ekspedisjoner!). Litt usikker på hva jeg vil -men jeg tror jeg ønsker meg et sted der man kan diskutere skriving, få tips, råd, tilbakemeldinger på tekster der man prøver skrive om tema knytta til natur, tur osv. Fins det?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.