Gå til innhold
  • Bli medlem

Kris87

Aktiv medlem
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

12 Neutral

Om Kris87

Nylige profilbesøk

957 profilvisninger
  1. Hvis jeg husker rett koster det ikke noe å parkere, men veien mot Trondbu / tinnhylen er avgiftsbelagt. Mener det kosta ca 70-100kr.
  2. Hei Jeg gikk mesteparten av turen i tynn ulltskjorte og fjellrevenbukse brettet opp som shorts. På bena hadde jeg klassiske halvhøye fjellsko fra alfa. I sekken hadde jeg netting over og underdel, tynn langermet ulltrøye, tykk mellomlags genser / jakke i ull (brukte denne på kvelden i teltet) og skallbukse og skalljakke. Hadde et skift sokker og underbukse som jeg skiftet til når vi tok inn på hytte, midtveis i turen. Jeg har også et sett stilongs og ulltrøye pakket i tørrsekk sammen med soveposen, kun for bruk i teltet. Da har jeg alltid noe tørt å skifte til hvis jeg er våt og kald etter å ha slått leir. Alt nevnt ovenfor er alltid med på fjelltur. Forrige gang jeg var på Hardangervidda i samme tidsrom var det 2 grader og snø / iskaldt pøsregn fra morgen til kveld turens tre første dager. Værmeldingen gir jo en god pekepinn, men det er greit å være forberedt på at det ikke alltid treffer. En annen ting jeg alltid har med er crocks. Fantastisk å ta på seg i camp eller på hytte etter 2 mil i fjellstøvler.
  3. Gikk denne i fjor, men motsatt vei. Kjempefin tur. Litlos - sandhaug var litt seigt. Sov i telt mellom hyttene, bortsett fra en natt på Litlos. Anbefales, du vil ikke angre 👍 ps: du kan følge traktorslepet nord for Sandhaug (se bilde) så sparer du deg for mye tid, med mindre du absolutt vil innom der.
  4. Jeg tenkte å gå runden: Trondsbu, Hadlaskard, via hårteigen, Litlos, Sandhaug, Trondsbu. 4 overnattinger, telter mellom hyttene.
  5. Suverent var en underdrivelse 👍
  6. Har du noen innspill om ruta igjennom kyrkjedøri nå som det er meldt betydelig snøskredfare? Jeg har lite kunnskaper om skred og beveger meg aldri utenfor stikkede løyper, men denne ser jo ganske utsatt ut på kartet.
  7. Hei. Tenkte å prøve meg på turen Geiterygghytta - Hallingskeid - Finse - Geiterygghytta til helgen. Noen som har vært der nylig og kan si noe om snøforholdene? https://ut.no/turforslag/116093 På forhånd takk!
  8. Kom hjem fra solheimstulen i går. Målet var Rauhelleren men valgte å snu pga vind etter en natt i telt ved Skarsvatnet. Ligger et tynt lag skaresnø i området med is under. Enkelte steder er det så bart at lav og mose stikker opp i løypa. Stikka løypa var i sin helhet fin å gå på med tydelige spor etter skuter trafikk, ihvertfall strekket vi gikk på. Fikk plugga teltet de fleste steder, men da det ikke var dyp nok snø til å stikke ned ski og staver, måtte barduner sikres ved å feste de i ski som ble lagt på bakken og så dekket med store blokker av tynn skaresnø vi gravde opp der det lot seg gjøre. Vannene kan jeg ikke uttale meg om.
  9. Takk for gode tips. Skal teste den igjen etterpå.
  10. Det kan godt være, men jeg kan ikke se noe som virker unormalt. Har lest et sted om en med lignende utfordringer hvor dette viste seg å være problemet. Bare synes det ville vært rart i og med at den er helt ny... Dere er nok inne på noe i forhold til det med drivstofftuben i pumpa - det burde vært mer bøy på den. Men da lurer jeg på hvor mye jeg skal ta i uten å risikere å ødelegge noe? Har bent og bøyd litt på den, men den legger seg tilbake i den vinkelen den er på bildet. Har lyst til å gi den en ordentlig "knekk" men har ikke tørt enda...
  11. Hei Har kjøpt en tilsynelatende ubrukt Nova på finn.no og har noen problemer. Brukte den første gang i påsken for å teste og den fungerte strålende på første forsøk. Dagen etter fyrte jeg den opp igjen for mer testing men da brant den ujevnt og "hakkete" Flammen er blå, men går ikke rundt brennerplata i en sirkel, kun 2/3 rundt. Etter en stund med ujevn brenning dør den plutselig ut av seg selv og det fortsetter å sive ut luft. Kan det være drivstofftuben i pumpa som ikke er bøyd nok slik at den suger luft? (Se bilde) Når jeg brukte den første gang og snudde flaska i off posisjon tok det opp i mot et kvarter før den slukket, ganske mye mer en hva som står i bruksanvisningen. Kan jeg bøye og vende på drivstofftuben og hvor mye makt kan jeg bruke før jeg risikerer å ødelegge noe? Kan det ha vært for lite trykk i fuelflasken? Den var litt over halvfull og jeg pumpet ca 30 ganger. Bruker 4t alkylatbensin fra biltema og den renses med medfølgende magnet før og etter bruk. Hadde tenkt til å bruke den på tur i helgen så håper noen har noen gode innspill her.
  12. Takk for innspill så langt. Gikk Finse - krækkja - Ustaoset med en kamerat i påsken for noen år siden. Da hadde vi fra -2 til + 4 grader og så godt som vindstille hele turen. Fin tur, bortsett fra at vi mer eller mindre løp fra krækkja for å rekke toget etter å ha gravd frem teltet som var sementert fast i snø som hadde frosset til over natta... Jeg tenker at turen skal gå fint hvis været er rolig, men jeg har aldri opplevd ordentlig guffent vintervær i fjellet før. Jeg har et ønske om å gå en lengre tur som feks Finse - Haukeliseter en gang i fremtiden og vil vel komme utfor dårlig vær før eller siden. Jeg kan vel ikke annet en å forberede meg så godt som mulig på at det kan skje, selv om værmeldinga sier noe annet? Eller er dette en helt idiotisk tankegang? Er vanskelig å få erfaring med ting hvis man skal unngå å erfare noe... Angående lengden på turen er jeg ikke noen atlet, men er vant med lange og seige etapper når jeg først er på tur. Tenker å overnatte ved Hellehalsen dagen jeg reiser opp og gå mot Rauhelleren dagen etter. Da har jeg mulighet til sette kursen mot Stigstuv istedet og korte ned turen med en dag om det virker å bli for langt.
  13. Hei Jeg lurer litt på å ta turen Dyranut - Sandhaug - Rauhelleren - Dyranut helgen etter påske over 3-4 dager. Jeg er forsåvidt godt fjellvant på sommerstid. Teltet meg mellom Finse - Haukeliseter alene i sommer men har ikke så mye erfaring med fjellet på vinteren. Nå har jeg lyst til å ta meg en fjellskitur med telt, og forelsket meg litt i Hardangervidda og kunne tenkt meg tilbake dit nå etter påsken. Gode utstyrsforberedelser er en forutsetning, og det er også et godt værvarsel. Vet at det ikke er noen garanti - men har bestemt meg for at det må være meldt ordentlig godt vær om førstereis turen skal bli noe av i det hele tatt. Ønsker tanker og innspill om dette kan være en grei tur å begi seg ut på eller om det blir å bite over for mye. Andre forslag mottas også med takk
  14. Jeg har bestilt en natt på Sandhaug, blir telt utover det. Har skjønt det fortsatt ligger en del snø der, men sliter med å se for meg hvilke mengder det er snakk om. Første tur til hardangervidda på sommertid og jeg gleder meg som bare det 😁
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.