Gå til innhold

Ivan Lé Hjelmeland

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Ivan Lé Hjelmeland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ivan Lé Hjelmeland

  Turkart på mobiltelefon

  @Tor-Erik-L-77 Da er en ny versjon av Topokart tilgjengelig i AppStore, i denne versjonen er mulig å la kartet rotere mens retningspilen holder seg rett nord Når du trykker på lokasjons-knappen nede i høyre hjørnet vil det nå være tre ulike modus, ingen tracking, tracking, tracking med roterende kart.
 2. Ivan Lé Hjelmeland

  Turkart på mobiltelefon

  Det er faktisk et glimrende forslag @Omnilite
 3. Ivan Lé Hjelmeland

  Turkart på mobiltelefon

  Akkurat i forhold til optimalisering av lasting av kartfliser står jeg litt bundet da det er Apple som drifter kartmotoren jeg bruker, men jeg skal undersøke om resultatet er annerledes i konkurrerende apper og også se om Apple kan være årsaken til problemet du hører fra meg!
 4. Ivan Lé Hjelmeland

  Turkart på mobiltelefon

  Først og fremst, tusen takk for at du bruker Topokart! Det er flere måter jeg kan løse dette på, det mest naturlige er å gi deg et varsel når jeg ser at du har stått «stille» en stund. Et annet alternativ kan være å signalisere med en vibrasjon hvert 10 min f.eks, slik at du vet at telefonen sporer - dette vil ikke gå drastisk utover batterilevetiden, og bør også være mulig å skru av eller på fra innstillinger.
 5. Ivan Lé Hjelmeland

  Turkart på mobiltelefon

  Jeg er helt enig! For målemodus bør det markeres hvor de ulike punktene er og det bør også være mulig å lagre målingen som en linje eller sporing. Jeg skal finne ut om det er mest hensiktsmessig å lage et nytt verktøy som heter "Tegn sporing" eller om jeg bare skal utvide måleverktøyet. Det er mulig å generere høydeprofiler for ruter man tegner inn, men det er litt knotetet akkurat nå - men jeg skal absolutt se hva jeg kan få til Angående et rutenett så er jeg litt på villspor her, men jeg skal undersøke
 6. Ivan Lé Hjelmeland

  Turkart på mobiltelefon

  Hei Tor-Erik! Jeg er i gang med navigeringsmodus hvor hele kartet roterer og retningspil peker mot nord - dette er noe jeg har villet gjøre lenge, men nå skal jeg endelig få det klart Når det gjelder treg lasting av detaljerte kartfliser så går jeg ut ifra at dette er ved henting av kartfliser "online"? Jeg har fått tilbakemeldinger om at lasting av kartfliser til tider kan være veldig tregt, jeg vet dessverre veldig lite om hva som er årsaken da det ikke er jeg selv om verken eier eller serverer kartflisene. Det er det nemlig Kartverket som gjør. Kan du si i fra om dette problemet vedvarer eller om det kun er aktuelt i ny og ne?
 7. Ivan Lé Hjelmeland

  Turkart på mobiltelefon

  Hei Walle, du har helt rett - det er en bommert fra min side at jeg ikke har oppdatert den teksten dessverre. I løpet av sommeren bestemte jeg meg nemlig for å endre betalingsmodellen for appen til å gå fra å være et engangsbeløp til å bli ett abbonnement på 99,- i året. (Alle som hadde oppgradert til premium via engangsbeløp før dette vil derfor ha premium på "livsstid"). Hovedårsaken er at jeg ønsker å lage et spisset karverktøy for spesielt interesserte som jeg da også kan vedlikeholde og videreutvikle over tid, i stedet for at jeg skal la det gå en stille død når produktet er "ferdigutviklet". Ser ikke ut som at jeg får editert teksten 😕
 8. Ivan Lé Hjelmeland

  Turkart på mobiltelefon

  Et løsningsforslag for å flytte data fra en mappe til en annen: ScreenRecording_10-23-2018 22-08-08.MP4
 9. Ahhh, du aner ikke hvor artig det er å se appene jeg utvikler i bruk på denne måten. Tusen takk for at du bruker Topokart, men også for at du delere videre!
 10. Ivan Lé Hjelmeland

  Turkart på mobiltelefon

  Herlig! Digger at du er så på Rename er nå lagt til, men ikke tilgjengelig før jeg slipper en ny versjon i AppStore. Er nesten ferdig med mulighet for å markere flere punkter og sporinger, slik at man kan gjøre handlinger med flere om gangen og ikke bare én og én Handlinger kan være å flytte til en mappe, men også å slette alle markerte f.eks. Hvis du sletter mappen vil data flyttes over til ukategorisert, det stemmer!
 11. Ivan Lé Hjelmeland

  Turkart på mobiltelefon

  I løpet av nattetimene ble en ny versjon av Topokart tilgjengelig for oppdatering i AppStore! Hva som er gjort: Topokart for Sverige (Premium) Long hold på koordinater for å effektivt se andre koordinatformater (foreslått av @tshansen ) Støtter nå GPX-filer med flere tracks, men også waypoints ( feilrapport fra @tshansen ) Støtte for å opprette mapper for strukturering av data ( foreslått av @Tor-Erik-L-77 ) Her er det også mulig å sette på vis/skjul i kartet for hver mappe. Det er også mulig å eksportere alle data i én mappe til .geojson. Det er nå også mulig å eksportere alle data til .geojson. .geojson er et format som støttes av de fleste kartverktøy Forbedret informasjonen som forteller hva man får ved å oppgradere til Topokart Premium. Jeg har også opprettet en facebook-side for Topokart, lik gjerne siden om du liker prosjektet - Facebooksiden til Topokart Tusen takk for all støtte og hjelp fra dere her på forumet, det er både givende og veldig verdifullt!
 12. Ivan Lé Hjelmeland

  Turkart på mobiltelefon

  Glemte du å legge til GPX-filene eller var det noe som feilet? Du kan evt sende dem til ivan@aboveapps.no Takk! Jeg tror forøvrig jeg har en god løsning på mappestruktur i appen, en versjon er rett rundt hjørnet
 13. Ivan Lé Hjelmeland

  Turkart på mobiltelefon

  Aha, da forstår jeg hva du ønsker! Jeg har foreløpig ikke implementert noen "følg sporet"-funskjonalitet, men har sett på litt alternativer. Jeg kan legge opp "turn by turn"-navigation, men det vil ikke fungere som forventet for en sykkelsti i skauen. La meg utforske litt!
 14. Ivan Lé Hjelmeland

  Turkart på mobiltelefon

  Vil du sende meg GPX-filen slik at jeg kan kontrollere hva som evt gjør at den ikke vil importereres?
 15. Ivan Lé Hjelmeland

  Turkart på mobiltelefon

  Det er absolutt mulig! Måten det gjøres på er at du enten via e-post, sms, eller via browser åpner trykker på en GPX-fil. Ett alternativ for å "kopiere til" Topokart vil da dukke opp Vedlagt ligger skjermbilde som forklarer!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.