Gå til innhold
  • Bli medlem

Kristian V.

Aktiv medlem
  • Innlegg

    1 208
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    85

Kristian V. vant dagen sist 5. april

Kristian V. hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

2 739 Excellent

2 følgere

Om Kristian V.

Profile Information

  • Gender
    Male

Nylige profilbesøk

5 352 profilvisninger
  1. Etter å ha satt opp Unna en del, så var det å klipse opp og ned Soulo for første gang en drøm i forhold mot å krangle med stenger som skal både inn og ut av stangkanaler. Klipsene er nesten mer "kroker" man bare henger på stengene. Løft opp, og slipp ned på stanga. Enkelt og greit, og overaskende raskt og effektivt. Nesten så jeg skulle ønske Unna og kom med samme design, istedenfor stangkanaler...
  2. Det skjer bra ting i høyden nå! Solhomfjell (Gjerstad) på lørdag, en del mindre snø enn de to siste turene! Mye smeltevann overalt, men gikk greit å gå. Med den tempen(13-15varmegrader) som var i helgen er det ikke lenge før det er snøfritt og full vår der oppe. Gleder meg! Utsikt mot Gautefall, snart kan man begynne å gå den veien også, med isfrie vann og fiskestang Utsikt mot Havrefjell, og i skyggesiden ligger det litt mer snø..
  3. Men du er jo "Biking Hansen", ikke "Hiking Hansen" 😜
  4. Nå blir jeg litt usikker her, men var ikke dette en "post egne videoer og få tilbakemld"-tråd? Eller blander du med "Den store hva ser du på youtube tråden" nå? 😛
  5. Det artige var jo at mange trodde dette var en (noe forsinket) aprilspøk fra Amok Litt usikker om jeg har trua på denne, den ser jo litt upraktisk ut, spesielt som det nevnes over, når en skal opp om natten osv..
  6. Nå fotograferer ikke jeg tiurleik, men til tider andre fugl og da bruker jeg av og til en Jerven fjellduk, der jeg sitter inni og åpner opp et hjørne for å ha teleobjektivet gjennom. Funker bra når man skal sitte eller ligge stille. Må jeg bevege meg rundt, har jeg testet Swedteam Wood Leaf M Camoset og Härkila Deer Stalker Camo Cap med stort hell. Man får disse Leaf-settene billigere fra andre leverandører/nettsider, men det var disse jeg handlet. Skulle jeg prøvd meg på tiurleik, så hadde det nok blitt Leaf-settet og tarp for mest mulig utsyn mot alle kanter. Første testen med Wood leaf-settet og Deer stalker capsen var hvertfall suksess. Kunne krabbe nærmere og nærmere fossekallen, uten at den ble skremt av hverken sakte bevegelse eller teleobjektivet(også med camo på) som pekte mot den fra et par meters avstand... den så meg jo, men ble ikke redd og fløy bort.
  7. Kjørte forbi der forrige helg på vei til Bygland, og husker jeg rett, så er det fortsatt is på vannene der, men ikke heldekkende og litt åpent vann langs kantene, der man kjører forbi på veien. Isen så veldig "råtten" ut, så med den tempen som er nå, så tipper jeg det forsvinner ganske kjapt.. lov å håpe hvertfall
  8. Hele påska var stort sett bare drittvær her på sørlandet, men de to siste dagene ble det flott vær. Så på Mandag 1. April bestemte jeg meg for å ta en kjøretur til Bygland (Setesdalen) og gå opp til Ørnenapen, for å hvertfall få noe fornuftig utav påska før man skulle på jobb igjen dagen etter... Visstnok ganske populært sted å gå opp til, men jeg var alene der oppe. Møtte 3 stk på vei ned når jeg gikk opp, men så ellers ingen andre folk.. Nede på hovedveien derimot, var påsketrafikken ganske tett i perioder.. Tok også en rask tur innom Tjovhola på vei hjemover. Dette er en grotte/hule som er litt lenger nede i fjorden, rett ved Neset Camping. Utsikt nedover Byglandsfjorden.
  9. Har og en Master Hunter San Mai liggende, og liker kniven godt. Skarp og god, og funket meget bra til fisk når den var med en tur til Lifjell for noen år siden. Det eneste jeg ikke liker med den kniven er sliren den kommer med. Har og en SRK, og måtte jeg valgt en av de to, hadde det nok blitt Master Hunter. Men nå er begge arkivert i skapet siden det er Cassström Lars Fält og Mora Garberg som er bruksknivene her..
  10. Mulig jeg misforstår den setningen, men Lars Fält-kniven kommer ikke i stainless steel. Da må man heller se på modellen som heter "No. 10 Swedish Forest Knife", som kommer både i stainless steel og Sleipner-stål, i forskjellige typer håndtak og blad (Scandi grind og Full flat grind).
  11. Alle burde ha en Bear Grylls foldekniv i samlingen, liten eller stor! 😜😥
  12. Ble en tur til Solhomfjell i dag også.. samme runde som sist. Men den ble ikke like enkel som forrige gang. Det har vært snøvær og kraftig vind der oppe. Selv om det har vært kulde om nettene, så hadde sola varmet opp topplaget på snøen i dag, så skaren var veldig variabel i starten, spesielt nede i skogen, så gikk stadig gjennom. På den øvre delen kunne man gå på ren skare, som vinden hadde fjernet snøen fra, samt gjennom litt nysnø i variabel dybde, alt etter hvordan vinden hadde lagt den fra seg. Så det ble litt mer utfordrende i dag, enn forrige helg. Men jeg liker utfordringer og skulle opp, det tok bare "litt" lenger tid.. Brukte nesten en time lenger på turen opp enn forrige gang.. Turen tok totalt 4t 20min på ca 11km.
  13. Derfor har jeg to kabler, en som ligger fast sammen med tur-elektronikken, og en som alltid er koblet til PCen hjemme (er gammeldags og har stasjonær PC) En ledning på noen få gram spiller jo ikke noen rolle på tur med 20-25kg sekk...
  14. Litt merkelig, for jeg opplever det helt motsatt. Instinct er jo så basic og enkel å forstå Men slik er det ofte med andre elektroniske duppeditter med menyer osv. Mobil fra Nokia var enkel i bruk, Sony Ericsson ble "klønete og ulogisk". Android er enkelt, iPhone klønete... Canon-kameraer er enkelt, Nikon er klønete osv.. Har vel bare med hva man er vant med og hva man setter seg inn i...
  15. Skal du ha klokke for navigering, så tror jeg ikke Instinct er veien å gå da den er noe begrenset på akkurat slikt. Den har riktignok GPS og "kompass". Jeg har første utgaven av Instinct selv (den uten Solar(solcellelading)) og er veldig fornøyd, men jeg bruker den IKKE til navigasjon. Da er det ordentlig kompass (stoler ikke på det i klokka) og papirkart og/eller kart på mobilen som gjelder, evt egen GPS med kart på. Klokka er kun for å få sporlogg på turer, temperatur, da jeg har Garmins temp.sensor "Tempe" også. Man får og en sporlogg man evt kan følge tilbake om man går seg "vill" eller man kan sette punkter der feks bil, telt osv er, for å finne veien tilbake. Ang lading, tja kanskje ikke så vanskelig å lade som @tshansen vil ha det til. Min gamle Instinct holder på strømmen i over 2 uker uten å måtte lades (uten bruk av GPS-sporing), og det holder for mange. De nye Instinct'ene holder enda lenger på strømmen, og noen av modellene har solcellelading i tillegg, slik som den i linken. På langturer der jeg bruker GPSen i klokka for å få sporlogg, har jeg med meg en batteribank og en ladekabel for å lade opp klokka på kvelden igjen, hvis det trengs. Ikke så veldig vanskelig, når man ofte allerede har med seg en batteribank på lengere turer. Men, skal man ha klokke for navigering, så se heller på Garmin sin Fenix-serie, de største der har kart. X-serien, de som er størst fysisk (51mm i diameter, stoor klokke) har og størst batteri og har mer strøm. Solcelle har de fleste nyeste modellene også nå, så de lader seg litt i dagslys/sol. Men selv hadde jeg heller ikke brukt en slik for navigering... Jeg hadde lyst på Fenix-serien, men endte opp med Instinct pga pris og hva jeg egentlig hadde behov for/ikke hadde behov for og har ikke angret på kjøpet i det hele tatt. Anbefaler deg å søke litt på youtube og se hvordan klokkene fungerer. Det ligger MYE videoer der som man kan lære mye av FØR man velger å kjøpe klokke. For navigering hadde mitt valg vært en egen Garmin-GPS med kart, og så kompass/papirkart i tillegg. Og evt kart på mobilen som er lagret og ikke er avhengig av mobilsignal. Da har man og delt det opp, så det er ingen krise om klokka eller mobilen går tom for strøm, så lenge GPSen virker for navigasjon eller man fortsatt har papirkart og kompass.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.