Gå til innhold
  • Bli medlem

Monka

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Monka

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Er enig der ja. Faller nok litt utenom kategoriene du viser til, men de fleste hundeeiere jeg kjenner er faktisk røykere. Og noen av de igjen svært egoistiske. Men ikke alle. Og alldeles ikke meg selv. Jeg blir farlig sint om det er noen med løs hund som ikke har kontroll kommer vår vei. Spesiellt når det er båndtvang, da har man jo mulighet til å anmelde også. Av prinsipp, og sikkert fordi jeg har en mor som er livredd hunder, har jeg alltid min hund i bånd. Har et sted hvor jeg har han løs, på skytebanen vår når vi er helt alene. Der er jeg rimelig sikker på det ikke finns turgåere. Kommer det noen, er det rett i bånd eller i bilen. Jeg og min hund skal aldri være til hindring for andre. Jeg er også ganske streng i forhold til hvem som får hilse på min hund, og hvordan de gjør det. Jeg er av den oppfatning at folk SKAL spørre før man hilser på andre sine hunder. Selvsagt skjer ikke dette, spesielt med unger, da holder jeg heller hunden min unna, (i bil eller andre steder) så han får være i fred! Det er ikke værre enn det altså. Så min konklusjon er at det finnes mye rare folk, som tror de vet altfor mye mer enn de egentlig gjør. Både med og uten hund!
  2. JA, det er HELT riktig som endel sier her, at hundeeiere kan være totalt blotta for respekt for andre mennesker. MEN det gjelder jaggu ikke alle! Jeg mener jeg har såpass kjennskap til min egen hund, at jeg hadde latt være å bo på hytter eller lignende, når det er fler som skal være der. Er det en hytte for 2-3 personer, og tillatt med hund, er alt greit. Men så fort noen sier at de ikke vil ha hunden i nærheten, (stort sett så spør man, hvis man har nogenlunde folkeskikk), så tar jeg jo med meg bikkja vekk! Hva slags grunner de har for å ikke ønske at hunden min skal være i nærheten av dem er totalt likegyldig, jeg respekterer folk, og finner da andre løsninger. Enig i at det burde være muligheter for hundeeiere å ha med seg hunden på tur, også når man skal overnatte i hytter og sånt. Men det skal ikke så mange kroner til, om noen, for å tilrettelegge for ALLE friluftsentusiaster! Selv de som foretrekker å ha hunden ved sin side om natta, og selv de som er tverre og burde overnatte minst 10 mil fra andre mennesker. Folk er forskjellige, sånn er det bare, og det må alle respektere! Folkeskikk blir et viktig stikkord i hele denne tråden. Noen må lære, andre her kan lære bort! Godt folk har meninger, det er det som skaper debatt. Men folkeskikk må alle ha, det mangler det endel på...
  3. Fant på www.bigagnes.com . Til grei pris for en nybegynner også. Tusen takk for alle tips, blir nok lettere å sove godt nå! Må sjekke litt mer pris på frakt fra USA i forhold til skreddersydd fra f.eks Isbjørn, men blir nok sovepose-kjøp veldig snart!
  4. Har en Border Collie/Labrador blanding. Kastrert hann, litt over 4 år gammel. Siste halve året har vi drevet med agility, som han virkelig elsker! Har også planlagt å henge en kløv på han, men har ikke helt rukket det enda. =) Lyder navnet Chaos, og er en herlig kosegutt. Innendørs er han verdens snilleste, og vil helst ligge på fanget eller i sofaen. Ute kicker all energi inn, men har roet seg litt etter vi begynte med agility. Det viktigste for han i hverdagen er mental-trening, det er det han trenger mest. Han skal også være med på sitt første Landsskytterstevne om 14 dager, blir noen fjellturer på veien fra Telemark til Førde også. Utforsker alt han ser, men er veldig avhengig av oss andre i flokken. Har forelsket meg i Alaskan Malamute og Alaskan Husky rasen. Mulig neste hund blir en av disse rasene, men trenger først mer plass (må flytte litt etterhvert), og vil være sikker på at jeg har kunnskap nok til å håndtere en stor og selvstendig hund. Blir nok noen år til enda, men tror ikke lysten på en av disse rasene dabber av!
  5. Finnes det soveposer, eller alternativer, som passer for de som ikke er "soveposeformet"? En vanlig sovepose for voksen blir litt liten, får lukket den, men da får jeg den ikke opp igjen alene. Håpet med den nyoppdagede friluftsinteressen er å komme endel ned i vekt, men i mellomtiden trengs det noe å sove behagelig i. Som jeg kan både åpne og lukke selv. Noen tips?
  6. Noen fler som har tips? Hadde vært ålreit med noen alternativer. Blir 2 netter på fjellet, telt eller ikke avhenger av været. Den ene dagen skal vi innom Langedrag, så hadde vært fint å få en gåtur litt mer alene dagen etter. Tar også gjerne i mot tips på dagstur i nærheten av Førde. Max en times kjøring unna Førde sentrum hadde vært fint.
  7. Om litt over 14 dager skal vi kjøre fra Telemark til Førde, via Geilo. Planen er å overnatte en natt eller to på fjellet på vei over. Noen som har noen tips til hvor det kan være fint å sove i telt en natt? Helst ikke så langt fra parkeringsmulighet for bil, skal på Landsskytterstevnet, og geværet bør ikke ligge i bilen, og det er tungt å dra med seg. En liten plass hvor vi kan parkere ved vann av noe slag, kanskje fiske hvis mulig. Og mulighet til å sette opp telt i nærheten av parkering. Kanskje kravstor nå, men det er ønsket!
  8. Litt snodig spørsmål kanskje, men kan ikke finne svar på det jeg lurer på ellers på nett, så prøver her. Regner med det er noen skogvante mennesker her! =) Hva kan jeg gjøre for å holde flaggermus vekk fra meg, altså ikke tiltrekke den til meg? Vet ikke om jeg skal kalle det fobi, men får litt panikk om det er flaggermus i nærheten. Har jo hørt at de trekker mot lyse klær, og bevegelser. Men hva kan man gjøre når man gjerne vil ferdes i naturen hele året, men har trøbbel med flaggermus (veps også for den del) i de periodene de er aktive. Har forresten flaggermus som suser rundt huset her på kveldstid, holder meg inne, hvis jeg kan. Håper noen har noen tips til meg!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.