Gå til innhold
 • Bli medlem

Kristin_E

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Kristin_E

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hjortelusflua har kommet for fullt i Maridalen og Sørkedalen nå.
 2. Nevner Gregory Deva (igjen). Kommer i 70 og 80 liter, og den har forskjellige rygglengde.
 3. Når jeg løper langturer i skogen på sommeren (3-5 timer), så pleier jeg å blande eplejuice i drikkeblæren, gjerne 60 prosent juice og 40 prosent vann. Da er jeg sikret jevnt tilsig av sukker. I tillegg spiser jeg nøtteblandinger og/eller en brødskive eller to. Før drakk jeg bare vann, men klarte ikke å få i meg nok. Nøtteblandinger gir meg salt og fett. I tillegg passer jeg på å spise for to før jeg legger ut på tur, slik at jeg har litt å gå på.
 4. Korteste vei inn til Kikut/Askehøgda er fra Skar. Det er 11,5 km fra Skar til Kikutstua dersom du går grusveien opp til Øyungen, deretter på østsiden til Liggeren og over Helgerenhøgda- Fortjernsbråten. Skal du gå fra Sandungen er vel lettest å gå fra Elnes via Hakloa om du vil gå på sti. Dette er rundt 17 km. Alternativet er grus fra Sørkedalen til Langlia (11 km), og sti langs sydsiden av vesle Sandungen til Sandungseidet og opp. Dette er basert på egne erfaringer og egen gps. Har gått/løpt/syklet alle de nevnte veiene.
 5. Syklet Telemarkskanalen fra Ulefoss til Dalen fredag og lørdag, med kanalbåtretur på søndagen. Anbefales!
 6. Enig hva gjelder Optimus Vega. Den fungerer for oss, og vi er helt nye på "fyringsfronten". Denne virker med gassboksen begge veier, uten at du får st.hans bål.
 7. Gregory Deva tror jeg du får prøvd hos Oslo Sportslager. Har 70 liter i xs, og synes denne sitter godt.
 8. @ArveS Til Kjerkeberget kan det nok lønne seg å gå blåsti fra Elnes eller sykle fra Stryken eller Maridalen. Ca 30 km fra Brekkekrysset til Sandungen gård. Til ts: Du kan ta toget nordover og gå tilbake. Hakadal-Skar er en fin tur med to overnattinger. Hakadal-Finnerud er også en fin tur. Mange liker Spålen (Tverrsjøen som utgangspunkt), men det er et vått område. Dagsturer fra Maridalen kan være fra Hammeren til Bjørnholt opp til Kobberhaugene med valgfri retur. Fra Skar rundt Helgeren er også en god dagstur. Stiene er godt merket så det er bare å vel
 9. Litt før du kommer til parkeringsplassen til gondolbanen (Montana Blanca sendero) så går det en rute opp til Teide. Det er noen parkeringsplasser her, og turen begynner på en grusvei (stengt med bom). Denne ruten går via Refugio Altavista som er den hytten du kan overnatte på. Da får du soloppgang og tilgang til toppen av Teide. Uten tillatelse kommer du opp til drøye 3500 meter. Vi brukte omtrent tre og en halv time hver vei. Hytten ligger flott til på vei opp, omtrent på 3 200 meter. Vi gikk turen i mai 2016. For øvrig er det mange turister som kommer med gondolen. Vi traff også
 10. Til hjemmebruk har jeg følgende pannekakeoppskrift: 5 dl hvetemel (her kan du erstatte litt av melet med grovere mel) Litt havregryn 2 ts bakepulver 6-7dl vann 3ss olje sukker etter ønske Pannekakene sitter sammen og er lette å steke i teflonpanne. Oppskriften bør kunne fungere ute og tåle varmt vær?
 11. Jeg har kjøpt Optimus Vega som min første brenner. Den er enkel i bruk, tar lite plass og gjør at du kan sette boksen på hodet. Skal primært brukes når det er plussgrader, men blir nok noen turer ned mot frysepunktet også. Jeg har ingenting å sammenligne med, men har blitt veldig glad i min allerede.
 12. Kjentmannsmerkene settes gjerne opp på interessante steder i Oslomarka, og i heftene finner man også historien rundt det aktuelle stedet. Kan anbefale deg dette om du ønsker å utforske mer. Mannen og jeg ble bitt av basillen i fjor.
 13. I går ble det en kort tur fra Movann i Maridalen. Tok turen opp til Slåttemyra og videre over til Burås. Kom over en nydelig sti i en eventyrskog😊
 14. Jeg har, som nevnt over, 70 liters sekken, og den har vært med på en tur. Hadde 13 kg vekt, inkludert sekken, og det var masse plass igjen. Synes sekken satt godt og ble ikke ustabil. Jeg har dog ikke erfaringer med andre sekker, men er veldig fornøyd med min. Det ga mersmak og jeg gleder med til tursesongen begynner til våren:-)
 15. Hvis det ikke er snø, er Maridalsalpene en fin tur. Ville tatt med Gaupekollen og Sellanrå samtidig for et par ekstra utsiktspunkter. Hvis det har kommet litt snø, vil jeg tro at det er bedre tråkket sti opp til Vettakollen. Hvis det ikke har snødd så mye at det er skiløyper, kan dere fortsette til Ullevålseter eller Frognerseteren/Tryvann. Vettakollen byr på fin utsikt, og stien videre innover er også fin.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.