Gå til innhold
  • Bli medlem

Daniel LL

Aktiv medlem
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Daniel LL

  1. Hei, mer riktig formulering er kanskje "ikke ute av drift". Du tillegger Spell AS et moralsk ansvar for gjelden i tidligere selskap, men de har som enhver investor tatt en ren finansiell og praktisk vurdering på hva som er mest gunstig, og valgte å trekke seg fra den prosessen som var i gang med advokat for å finne en akkordløsning.
  2. Hei, kontakt meg på pm eller [email protected] for detaljer. Ja, det gjør vi.
  3. Hei, det vi har reagert på er at brukere har laget en tråd som kan gi inntrykk av at Amfibi som butikk og nettbutikk er konkurs, noe som ikke stemmer, og at det er planlagt, noe det ikke er. Vi har ønsket å få fjernet de stygge spekulasjonene som er skrevet, da de er skrevet av noen som ikke kjenner de interne forhold, og de fremmer et inntrykk av at det er moralsk tvilsomme personer som står bak Amfibi. Det krever ganske mye ressurser for å drive en stor nettbutikk, og hvis dere ser på våre konkurrenter, er det tatt enorme milliontap de siste årene. Dette er ikke bærekraftig, og noen vil sannsynligvis gå over ende eller legge inn årene. Utfordringen er å ha lave nok kostnader, kombinert med stort nok volum. Med over 10.000 ordre i året, opplevde vi at vi kom til et nivå hvor vi ikke hadde stort nok apparat til å behandle dette, men det er heldigvis en liten andel som har opplevd problemer, og disse er synlige her på forumet. Vi har hatt møter med noen store, herværende konkurrenter om oppkjøp. Løsningen vi kom ned på er at eieren av en av våre leverandører kommer inn på eiersiden, og vi får integrert logistikk, administrasjon og økonomi med dem, og forhåpentligvis så lave kostander at det igjen skal være mulig å tjene penger, samtidig som mye bedre logistikk, datasystemer og personalressurser vil bidra til kundeopplevelsen blir slik den bør være. I og med at vi har hatt butikk på Lillestrøm siden 2008 (akkurat nå stengt for litt ombygging), har vi en stor, lokal kundekrets her på Romerike, som setter pris på at vi tilbyr litt andre ting enn de store kjedene. Vi opplever at det er stort behov for en butikk som vår, og planlegger større satsing i butikk enn hva som har vært tilfelle. Igjen får jeg beklage overfor de kundene som har opplevd problemer. Alle som ønsker kan kontakte meg ([email protected]) eller styreformann Arne Pedersen ([email protected]) for info om forholdene, eller stille andre spørsmål.
  4. Hei, konkret skyldes dette at såpass mange spurte om vareleveranser at tiden ikke strakk til å svare på alt, så det var evnen og ikke viljen. Det sitter altså ingen her og med vilje yter dårlig service.
  5. Her virker det som at Amfibi som nettbutikk og butikk er konkurs og ute av drift. Dette stemmer ikke - driften er flyttet over i et selskap som bl.a. har samme eier som importøren av bl.a. MagLite, Sea to Summit, Nalgene mm. Dette selskapet kan ikke lide under av tidligere drift av Amfibi, som har vokst ekstremt med for lite kapital til å møte veksten, men som nevnt med høy kompetanse på friluft og fjellsport, men for lite på logistikksiden. Dette er det nå er en løsning på, og det kommer til å skje en del med både nettbutikken, butikken og underliggende systemer videre i 2014. Det er skrevet mye om useriøsitet rundt Amfibi, og det er veldig urettferdig i forhold til situasjonen som faktisk har vært. Utfordringene har som sagt vært en ekstrem vekst (3,8-17 mill. 2008-2012), spesielt med Bergans og Norrøna, noe som har skapt en del utfordringer med likviditet og å levere nok varer raskt nok, mens omtalen har gitt inntrykk av at det er en useriøs gjeng av svindlere som har drevet butikken. Dette er langt fra sannheten; her har vært en blandling av normalt friluftsinteresserte og ekstremt interesserte og kompetente DNT-folk, og vi hadde naturligvis ikke vært forhandler av f.eks. Norrøna om det var sant, da de er svært selektive på hvem som får selge varene sine. Jeg får samtidig beklage overfor de som har hatt problemer med vareleveransene, og håper at det at vi nå får nytt lager og bedre plass vil gjøre oss i stand til å levere raskere.
  6. Takk, T-ext-temperatur blir lagt inn så fort som mulig.
  7. Som nevnt ovenfor har vi nå laget temperaturguider for alle våre soveposer. De er nå oppdatert med .htm-filformat (lå som .mht). Det kommer også hurtigguider om posenes egenskaper en av dagene, noe disse temperaturguidene ikke sier noe om. Vi har lagt de Helsport-posene som har dun-/syntetblanding inn i begge guidene for best mulig sammenlikning. Disse er merket med '(syntet/dun)'. http://guide.amfibi.no/dunposer.htm http://guide.amfibi.no/syntetposer.htm Dette er noe vi har tenkt på å lage lenge, og vi håper dere setter pris på dem. Daniel, Amfibi
  8. Takk for tips. Jeg har ikke begynt å planlegge akkurat når og hvor vi går, om vi går tilbake til Norge eller om det er mulig å ta tog hjem gjennom Sverige, men ser for meg at det blir i februar. Jeg har ikke sjekket middeltemperaturen i Sarek i februar, men i Finnmark har vi vel hatt -18 til -30 grader. Ja, klart det er bedre å gå i april/mai, men jeg synes at det gir en veldig god opplevelse å oppleve den mørkeste og kaldeste perioden i fjellet.
  9. Ser at vi etter halvannet år har glemt å legge ut link til turrapporten fra turen, som naturligvis ble gjennomført: Turrapport Jeg gikk forøvrig også denne turen i februar i år, men jeg ble syk, slik at turen ble noe amputert og vi fikk transport til Alta av driveren på Johtkajavri fjellstue. Historien her er at vi første dagen var innom Ravnastua, hvor den legendariske hundekjøreren Sven Engholm hadde med seg en gruppe engelskmenn på hundesledetur. Han ene, Mr. John Noble fra London, som driver et billedbyrå, har vært på tur overalt på kloden og dessuten er en svært god venn av Liv Arnesen, hadde en forferdelig hoste, som jeg så arvet... Neste gang går turen etter planen til Sarek nasjonalpark i Sverige. Vi tenkte å ta toget til Fauske, skaffe transport til Sulitjelma, og så gå på ski nordover over isbreen Blåmannisen, før vi går østover over svenskegrensen.
  10. Her er turen som det refereres til ovenfor: Tur i Troms med oppblåsbar kajakk Kort sagt padlet vi fire mil på Altevann (opp dalen fra Setermoen), gikk gjennom Dividalen med kajakkene i ryggsekkene, padlet ned Dividalselven til Øverbygd (Skjold) og videre på Målselvvassdraget til Bardufoss. Sevylor-kajakkmodellen vi brukte tas ikke inn av den norske importøren, men vi har funnet en tilsvarende modell. Jeg har ennå ikke prøvd den, men den er bortimot lik: Airhead TK-1 Utfordringen var å finne en modell som er solid (beskyttelsesduk utenpå lufkamrene) og har så lav vekt at den kan bæres på ryggen sammen med en del annet utstyr på en dagsetappe, samtidig som den har noenlunde kajakkegenskaper. Med disse kriteriene faller de fleste oppblåsbare kajakkmodeller gjennom. Den ideelle kajakken finnes kanskje ikke, siden både Sevylor Rio 305 og Airhead TK-1 veier så mye som 11-12 kilo, og sekken da fort blir på 20-25 kg. på en ukestur når alt skal bæres, men man får ta noen pauser innimellom da. Men poenget er å slippe å gå to ganger, slik man gjerne må med en kano og utstyr når man skal gå over land (hvis man da ikke i tillegg har med 15 kg. kamerautstyr).
  11. Hva gjorde dere mht. drivstoff? Noen brennere er jo ikke så kresne på hva de brenner, så det er vel mulig å få kjøpt egnet drivstoff der uten å forhåndsbestille.
  12. Her ser du bilder fra en tur vi hadde fra Haukeliseter til Ustaoset i 2005: http://daniel.amfibi.no/Hardangervidda.htm Vi gikk delvis i merkede- og delvis i umerkede løyper og hadde medvind hele veien. Det er muligens litt mer vanlig å gå motsatt vei, men jeg synes at å ta unna bussturen før turen, og så kunne gå rett på toget og spise, ta et par-tre øl og lese en avis på vei hjem, er en mer enn god nok grunn til å ende på Finse eller Ustaoset. Det er klart at det er en del stigning opp fra Haukeliseter for å komme opp på vidda, men det kan man ta som oppvarming.
  13. Gore-Tex-variantene er jo bare mikrotynne membraner som ikke kan brukes alene. Uansett hva du kjøper av metervare må dette være stoff som er laminert med en slik membran. Det er dette stoffets egenskaper som avgjør slitestyrken. Det kan jo tenkes at man kan få tak i grovere metervare i utlandet, f.eks. av typen som det lages ekstremgamasjer av. Med en kraftig såle kunne dette egne seg til fotposer. Men fotposer er jo ganske korte, så spørsmålet er om det er noe alvorlig problem med kondens i dem.
  14. Takk, det var vel smart. Ulempen er at vi ikke får sjekket ut down town Karasjok by night. Det kunne jo være interessant. Øvrige tips tar vi med i detaljplanleggingen.
  15. Her er mine bilder fra en tur motsatt vei for to år siden, bortsett fra at vi gikk til Haugastøl i stedet for Finse, og dessuten direkte fra Hellevassbu til Sandhaug utenom kvisteløypene: Mine bilder Nå når jeg har litt mer erfaring ville jeg nok lagt opp en litt mer utradisjonell tur, f.eks. vidda fra vest til øst, men det er jo veldig enkelt med transport både til Finse og Haukeliseter da, og skal man bo på hyttene så sier det seg selv hvor man må gå.
  16. Ja, og jeg tenker vi går i en ganske rett linje, dvs. vi går (for dere som har kart) nordvestover ved Ravnastua, der hvor stien går østover mot Mollesjohka. Videre går vi på østsiden av det store vannet Jiesjávri og oppe i høydene øst for Stilladalen før vi kommer ned til Alta. 20 km. er ikke akkurat overdrevent lange dagsetapper, men så får vi desto bedre tid til å se oss om og evt. ta noen avstikkere.
  17. Skjønner ikke helt bindingsdiskusjonen jeg. Til Combat Cap bruker jeg naturligvis hvite Rottefella Nato M98 - det er jo de eneste som matcher skiene (bortsett fra de regulerbare Nato 100 og 120 for de med spesielle behov). Jeg har fått satt på klosser og hælløfter. Og husk for all del å bestille med fellelåssystemet - da har du god gli og godt feste til å trekke pulk samtidig, pluss at det bremser i nedoverbakkene. Jeg tar dem så å si aldri av. Hvis jeg skal bemerke noe negativt om Combat Cap, så er det at de er litt lite retningsstabile med den store bredden i tuppen hvis det er hardt underlag, og det kan være litt slitsomt. Til en lengre tur i flatt lende (Grønland/Sydpolen) ville jeg nok derfor valgt Åsnes Rago.
  18. Fra Sjusjøen kan du også gå sørover i preparerte spor på Hedmarksvidda til Budor i Løten! Og nyte en Løitens Linie og sjekke ut verdens største snøkrystall (hvis det blir nok snø). De slet i fjor, så den ble vel ikke riktig ferdig. 'Verdens største snøkrystall'
  19. Langdistansetogene fører vanligvis godsvogn bakerst eller forrest. Starter du på Oslo S har du god tid til å laste inn i riktig ende, ellers har jeg et par ganger lastet inn pulken og utstyr midertidig midt i toget og så båret den med til godsvognen på neste stasjon etter å ha snakket med konduktøren og fått ham til å låse opp døren. Ble stress på Haugastøl forrige vinter, da vi sto i feil ende av perrongen og måtte løpe langs hele toget med ski og pulk...
  20. Har ikke fått testet det enda, men Exped Downmat er veldig spennende produkter, så jeg skal ha med et sånt til Finnmark i februar for å prøve.
  21. Den første utfordringen du møter når du skal starte nettbutikk er å få de leverandørene du ønsker. Du får ikke 'prestisjemerker' som nystartet nettbutikk uten tilknytning til en eksisterende butikk, og begynner du å legge prisene noen særlig lavere enn de eksisterende nettbutikkene kan du være sikker på at Bergans og Norrøna får høre det av de store kjedene, og dermed er det over og ut for deg som kunde. Her kan man innvende at lavere priser kommer forbrukerne til gode, men her er det hensynet til merket som gjelder. De dyre merkene er fra produsentens side ment å skulle være dyre og således litt eksklusive. For Bergans og Norrøna som er små produsenter i et lite land er det svært viktig å holde på dette imaget, ellers må de selv sette ned prisene og heller satse på større volum slik som f.eks. Stormberg, Missing Link og Ski Bum. Tipset er altså å avklare med de respektive salgssjefer før du gjør noe med prisene.
  22. Hvis man ønsker å prøve seg litt utenom de merkede løypene, kan jeg anbefale, som vi gjorde, å gå direkte fra Hellevassbu til Sandhaug turisthytte via Hansbu, i stedet for via Litlos. Vi overnattet da ved Bjørnebu ved nedre Bjørnevatn.
  23. Sikkert kjempetur! Har lyst til å gjøre det samme en gang. En artig ting her er at jeg gikk samme rute gjennom Rondane seks dager etter deg. Kryr ikke akkurat av folk i Rondane i februar, så da vet vi hvis delvis gjenblåste spor vi fulgte! Bilder og turbeskrivelse
  24. Sitter som Joachims turkamerat og kikker i Norgesatlaset mitt. (Skulle gjerne hatt et fylkeskart å planlegge etter, men det har jeg ikke funnet for Finnmark.) Det virker som om det er svært mye vegetasjon mellom Kautokeino og Karasjok, (noe som forekommer meg kan være plagsomt med ski og pulk) men at man kan unngå mye av dette ved først å gå rett sørøstover helt opp til finskegrensen, litt inn i Øvre Anarjohka Nasjonalpark og så dreie nordøstover mot Karasjok. Denne omveien tror jeg imidlertid vil kreve en del mer tid enn planlagt. Da synes jeg som Brage sier at en tur Karasjok-Alta ser veldig spennende ut, hvis man legger turen 'innom' fjellene på øst- og sørsiden av det store vannet Jiesjavri midt på vidda. Meeen etter at Joachim har vært med på 'mine' turer på Hedmarksvidda, Rondane og Indre Troms det siste året, er det han som får siste ord denne gangen. Vi skal i hvert fall sette oss ned og se nøye på kartene og tipsene vi får. Selv om jeg er veldig glad for å kjenne Joachim, benytter jeg ellers anledningen til å søke etter noen på min egen alder (+-29) fra Oslo-området som er interessert i å være med oss på litt lange (ikke alltid kose-) turer både sommer og vinter. Du har nok litt turerfaring på ski og til fots og en del netter i telt. Kan nevne padletur Kautokeino-Storslett ned gjennom Reisadalen neste år som en gulrot. Send PM!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.