Gå til innhold

Odd Bjørn

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  91
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Odd Bjørn vant dagen sist November 24 2015

Odd Bjørn hadde mest likt innhold!

Om Odd Bjørn

Nylige profilbesøk

1 277 profilvisninger
 1. Odd Bjørn

  Nytt og moderne DNT hyttetun åpnet i Rogaland - SKÅPET

  Nå skal det sies at jeg liker designen på disse hyttene,men alt til sin tid og sted. Samtidig må vi jo kunne godta nye konsept og andres behov. Men jeg føler vel at litt av min frihet forsvinner med den utbyggingen som skjer, men så er det jo ikke bare "meg" som teller
 2. Denne passer nok bedre her, og ikke i hovedtråden,men jeg vet ikke om jeg kan flytte innlegg selv ? Når det gjelder dette med økonomisk ansvar.. Si at «du» tar deg en tur til preikestolen iført joggesko av dårlig kvalitet, nokså tynnkledd og uten noe form form ekstra klær eller hjelpemidler. «du» kommer opp til platået på en sen ettermiddag, det er nokså grått i været. På vei ned igjen er det ikke mange andre i løypa, du sklir på det bratte berget og får store smerter. Resultat: Du må bli hentet ut av hjelpekorpset, de stiller med frivillige som har med seg varm drikke og varme klær, alt uten kostnader for «deg» Vel tilbake i by`n føler du for og ta deg en tur på puben for og stresse ned. Det blir kanskje litt mye drikke.. På vei hjem sniker du deg inn i et smug for og pisse..politiet ser deg. Resultat: kr 4.000,- i bot Og moralen er ?
 3. Odd Bjørn

  Nok en unødvendig leteaksjon

  Når det gjelder dette med økonomisk ansvar.. Si at «du» tar deg en tur til preikestolen iført joggesko av dårlig kvalitet, nokså tynnkledd og uten noe form form ekstra klær eller hjelpemidler. «du» kommer opp til platået på en sen ettermiddag, det er nokså grått i været. På vei ned igjen er det ikke mange andre i løypa, du sklir på det bratte berget og får store smerter. Resultat: Du må bli hentet ut av hjelpekorpset, de stiller med frivillige som har med seg varm drikke og varme klær, alt uten kostnader for «deg» Vel tilbake i by`n føler du for og ta deg en tur på puben for og stresse ned. Det blir kanskje litt mye drikke.. På vei hjem sniker du deg inn i et smug for og pisse..politiet ser deg. Resultat: kr 4.000,- i bot Og moralen er ?
 4. Odd Bjørn

  Platypus 2Litre CC Bottle Clear

  Disse skal kunne sende til Norge. https://www.pannier.cc/product/water-carriers-platy-bottle We can only ship Ortlieb products to countries within the EU*. There are no import duties on products we send within the European Union. All goods shipped to EU countries already have the relevant VAT included. Products we send outside the European Union may be subject to import duties and taxes. Please note: It is a legal requirement that we declare the full value of the goods (not including shipping charges) on all packages destined outside the European Union and any additional charges for customs clearance must be borne by you. *EU Countries: Andorra; Austria; Belgium; Bulgaria; Croatia; Cyprus; Czech Republic; Denmark; Estonia; Finland; France; Germany; Greece; Hungary; Ireland; Italy; Latvia; Lithuania; Luxembourg; Malta; Netherlands; Norway; Poland; Portugal; Romania; Slovakia; Slovenia; Spain; Sweden; Switzerland; Turkey
 5. Odd Bjørn

  Nytt og moderne DNT hyttetun åpnet i Rogaland - SKÅPET

  Litt synd i så tilfelle...trives bedre i "enkle kår" jeg. Hogde litt ved, rydda og ordna litt som "betaling"
 6. Odd Bjørn

  Nytt og moderne DNT hyttetun åpnet i Rogaland - SKÅPET

  Jeg hadde noen turer til Kvitlen for mange herrens år siden. Da stod hytta/setra på brattabø åpen for alle "vandrere" Mener det hang et innramma bilde der av ei av de tidligere eierene med en tekst om at denne hytta skullestå åpen for alle "vandrere" i all framtid. Er denne stengt nå som turistforeningen har ny hytte der ?
 7. Var det de to som sto og leste på advarselsskiltet et øyeblikk, for deretter legge i vei ,som du sier,i joggebukse og dårlige sko ? Tragisk ?
 8. Men det er mulig og begynne i sin egen "bakgård" Hadde halvparten av medlemmene (10.000) på fjellforum donert 50 kroner hver ville vi hatt en pott på 500.000,- Ikke så mye kanskje, men det handler om og vise ansvar og dermed dra andre med på en dugnad.
 9. Besseggen, Trolltunga, Preikestolen og Kjerag har vel bortimot 500.000 besøkende hvert år. Hadde en klart og hente ut en tier fra hver besøkende så hadde dette generert 5 mill.kroner. Det hadde vært en god begynnelse, legg til alle andre steder så snakker vi om en god slump penger som kunne vært fordelt på hjelpekorps etc.
 10. Odd Bjørn

  Nok en unødvendig leteaksjon

  Når det gjelder ordbruken angående CP så blir det en avsporing etter min mening, men denne turen ble arrangert av det en må kunne kalle en profesjonell aktør. Jeg vil heller vektlegge essensen i innlegget til Landsem, nemlig ansvaret de forskjellige aktørene bør ha. For meg vil det være helt naturlig at en aktør som har en økonomisk gevinst også har et økonomisk ansvar for konsekvensene av det deres "produkter" kan føre til. Selvfølgelig vil det alltid ligge et personlig ansvar i bunn, ethvert menneske er personlig ansvarlig for sin egen sikkerhet. Men når en ser på den tunge markedsføringen som DNT, Visit Norway, Greater Stavanger o.l står for, så sier det seg selv at disse har et stort ansvar for det som kan skje. Og da gjelder det ikke bare et ansvar for og ha et apparat som står klar i etterkant av en ulykke e.l De har også et ansvar for sine "kunder" i forkant. Det må være lov og begrense utfarten i forhold til vær og vind, og om "kundene" godt nok utstyrt ? Når det gjelder saken på Besseggen ser det i utgangspunktet ut som at dette var en tur som var godt planlagt, så den saken lar jeg ligge.
 11. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1155373341168097&substory_index=60&id=100000863269922
 12. Odd Bjørn

  Nok en unødvendig leteaksjon

  Uansett om det er dårlig planlegging eller uheldige omstendigheter som er skyld i redningsaksjoner på populære utfartssteder så ser dette ut til og være et økende problem. I Stavanger Aftenblad vardet i går en artikkel angående Kjerag, der turistverten Henrik Lilleheim har tatt litt tak i problemet på egenhånd. Nå som dagene er blitt kortere så og si «nekter» han noen og starte på turen inn til Kjerag etter kl.15.00 «- Jeg sier fra om hvor uintelligent det er å gå ut seint og bruker krasse ord som kanskje ikke egner seg på trykk. Spør om de er interessert i redningsaksjoner på grunn av deres dumhet. Samtidig som jeg alltid ender samtalen med at dette er opp til dem. Da følger de rådene og dermed er alle nede til klokka 19. « Et eksempel til etterfølgelse etter min mening.
 13. Odd Bjørn

  What3words – verden i 3x3 m2 kvadrater.

  Kan nok bli noe snodige kartreferanser ja
 14. What3words – verden i 3x3 m2 kvadrater. Dette er ikke en tjeneste som er ment brukt til fjellturer,men det er likevel et imponerende prosjekt. Jeg hørte først om denne tjenesten på bbc radio. Utgangspunktet for prosjektet var at det langt fra alle steder i verden er et godt utbygd adressesystem, som eksempel ble det brukt Tibet. Det utviklerne har gjort er altså og dele verden opp i kvadrater på 3x3 meter, hvorav hver hver kvadrat har fått tildelt en kombinasjon av 3 ord. Jeg sitter nå og skriver dette i kvadrat «steroids.mammals.cackling» Som sagt er ikke dette noe jeg ville brukt på en fjelltur, men jeg har testet det ut litt. Og faktisk har det fungert så langt. Jeg har brukt appen for android og lagt inn noen steder i terrenget, f.eks utløp på et lite vann og lignende, og faktisk har det stemt veldig bra. What3words gir jo ikke noe forslag til løype, men hvis du f.eks skal møte noen på en teltplass så vil det kunne fungere mednokså stor nøyaktighet, uten bruk av koordinater..kun 3 ord. Kanskje bare en kuriositet, men uansett et imponerende prosjekt http://what3words.com/
 15. Det må vel bli Brekko i Gjesdal og Melshei i Sandnes. http://jarenfri.no/no/steder/friluftstunet-brekko/ http://www.ryfri.no/kart/sandnes/melshei
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.