Gå til innhold
  • Bli medlem

Freeman

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

9 Neutral

Om Freeman

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg har en grei ølmage som buler frem akkurat der hoftebeltet skal være, og ikke så veldig brede hofter i utgangspunktet. Derfor får ikke hoftebeltet ordentlig feste, og sklir ned slik at all vekten av sekken havner på skuldrene istedenfor hoften. Det gjør ikke saken bedre med glatte vannavstøtende klær, og hoftebeltet blir nesten mer i veien enn til hjelp pga. det nesten holder sekken nede når det først har sklidd litt. Vi snakker ikke om sykelig overvekt, bare en utrent kropp som har fått noen halvlitere for mye. ca183 høy og 90kg. Finnes det noen tips eller annen bæreløsning for oss med ølmage, annet enn "Slank deg da, tjukken " ? For eksempel noe som henger litt oppe mot brystet på oversiden av ølmagen? Eller om man får hoftebelter som er mindre polstret og sørger for at det sitter tettere mot hoftebenet uten at det myke gir etter og sklir ned. Om de så ikke er like behagelige som de fluffye beltene, så er det bedre enn ingenting. Nå hadde jo jeg tenkt å være flink og gå tur nettopp for å fikse litt på ølmagen, men nå har dette blitt et paradoks der ølmagen nesten likevel må bort før det kan bli tur. Haha.
  2. Heisann. Ja den kostet opprinnelig 3999kr der, men klarte å krangle meg ned til 3749kr etter jeg sa at jeg kunne få den mye rimeligere på nett. Jeg ville nok kunne spart noen kroner ekstra på å bestille, men når jeg ikke vet nøyaktig hva jeg er ute etter, så jeg setter pris på å ha en fysisk butikk hvor man se og sammenligne produktet, få det med seg med en gang, og eventuelt returnere uten å gå via post hvis det er noe. Betaler gjerne litt ekstra for den servicen. Blir litt urettferdig å sko seg på dette, for så å bestille det hos en konkurrent, men vet at mange gjør det. Er de derimot utsolgt og må bestille det inn, så får de ikke noe mellomlegg fra meg, da har de ikke levert en tjeneste som tilsier at de fortjener mellomlegget.
  3. Har vært ute og handlet nå. Det ble litt dyrt tilslutt dette her, havnet på totalt rundt 14000kr etter rabatter, men da har jeg kjøpt diverse annet utstyr også som bestikk, brenner, gass, kasseroller osv. Men håper utstyret vil fungere bra og vare lenge. Det finnes jo mange andre verre måter å bruke penger på. Med litt lett utstyr er det også rom for å unne seg å ta med seg andre ting enn bare basisutstyret, og da blir det forhåpentligvis brukt litt oftere også. Jeg gikk litt opp i størrelsen på teltet, så det ble et helsport fjellheimen superlight 3-camp. Fikk ikke sjekket noen reviews på stedet, men ble anbefalt det i butikken. Noen meninger om det? Ellers gikk jeg for et underlag som het thermarest neoair xtherm, og en sovepose med dun som het "mammut kompakt down 3 season". De hadde en rimeligere helsport-sovepose på XXL som var lett og hadde grei god komforttemperatur, men et stort minus var at den ikke hadde glidelås på siden, så den ikke kunne åpnes og brukes som dyne. Endte da på G-max med mammuten. Den var en del dyrere enn den som var anbefalt her, og kostet egentlig mer enn jeg hadde tenkt å bruke på sovepose, men det var litt irriterende å ikke få det med hjem etter dagens handletokt. Er uansett åpent kjøp om jeg skulle angre. Noen som har noen motforestillinger mot dette utstyret? tenkte å prøve det på gulvet på soverommet i natt for å se.
  4. Jeg skal dra og se på teltet nå snart. Kan være greit å se det fysisk for å få et inntrykk av hvor stort det egentlig er. Jeg tenker det primært skal brukes til to personer, og at det må være såpass romslig at man kan oppholde seg litt i teltet hvis det blir ruskevær. Jeg er vestlending, og er derfor ikke begavet med like mye sol og oppholdsvær som andre. Det sies at vi bare har 1 av 3 fulle dager der det ikke er nedbør, mens de andre 2 av 3 vil det, om ikke mye regn, alltid være minst en dråpe som kommer ned. Av og til må man bare bite i det sure eplet og bare kle seg godt for at det i det hele tatt skal bli en tur.
  5. Kan tipse om at du får 25% rabatt hos XXL med DNB mastercard onsdag og torsdag denne uken. Teltet koster 6000kr der nå, men vil da være 4500kr. Var derfor jeg tenkte å hamstre utstyr nå.
  6. Hei, og takker for mange raske svar. Det ser ut som det er enighet om hvilke telt og liggeunderlag som er bra, så da skal jeg vurdere det. Jeg ser at de har teltet på XXL. Har sammenlignet de to soveposene, og synes kanskje at Warmpeace-soveposen virker litt tung i forhold til Mammuten som står nevnt, men har da ikke sammenlignet detaljene så veldig nøye. Skal se nærmere på de to. Hvordan benytter man seg av fjellforum-rabatten? Er det noe alle får uten videre?
  7. Jeg har for det meste vært vant til billige soveposer og telt på tilbud fra clas ohlson og lignende uten noe spesiell tanke på kvalitet og vekt. Men jeg tenker jeg har lyst til å for en gangs skyld investere i noe ordentlig utstyr som jeg kan ha glede av i mange år, og prøve meg litt på tur og overnatting. Jeg har ikke så veldig mye turerfaring fra før, men utstyret skal brukes vår, sommer og høst, mest tiltenkt helgeturer på fjellet. Det jeg legger vekt på er at utstyret ikke bør veie for mye, da det ikke er kjekt å bære på en blytung sekk. Men det bør likevel være ting som tåler litt, og ikke gå for mye utover komforten. Det gjør ikke noe om jeg må opp et hakk eller to i pris for å få lettvekt og god kvalitet, men vil heller ikke betale unødvendig mye. Tenker å handle på XXL da de har en grei butikk i nærheten, og jeg får rabatt der. Telt: Tenker et litt romslig telt til 2 personer, men som ikke er for stort til at det også kan brukes alene (Tenker da at et lettvekt 3-mannstelt kan være greit?). Kommer ikke til å ta turen ut når det er meldt orkan akkurat, men det bør likevel tåle litt uventet uvær. Sovepose og liggeunderlag: Jeg er ca 185 høy. Jeg er usikker på hvilken type liggeunderlag jeg bør velge, og om jeg skal gå for oppblåsbart eller skumgummi, eller kanskje en kombinasjon av begge deler. Hva foretrekker dere? Jeg har vært på overnattinger (innendørs hos venner) på oppblåsbare madrasser med dyne, og synes da det blir veldig kaldt under kroppen da det ikke er isolasjon der, og all varmen forsvinner inn i hulrommet i madrassen. Men man har vel gjerne ikke samme problemet når man ligger i sovepose? Jeg er også litt usikker på hvilken komforttemperatur jeg bør velge på soveposen, men tviler på det blir mye overnatting i minusgrader, selv om det kanskje kan rime litt på de kaldeste vårnettene. Pleier den oppgitte komforttemperaturen vanligvis å stemme greit med virkeligheten, eller bør man velge en sovepose med litt margin?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.