Gå til innhold
  • Bli medlem

Kenngu

Aktiv medlem
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Kenngu

  1. Steike var litt prisforskjell bare et år tilbake!
  2. @Msadian Kjøpte du det via durston sine sider? Hva ble total beløpet for telte du kjøpte?
  3. @Msadian Det der var gull innlegg! Youtube'erne som jeg finner med test har samme tiltak som deg i "- Noen som har testet det SKIKKELIG? " at de da søker ly ved for mye vær. Er jo helt klart det mest fornuftige og synbart da man ikke vil riske telte sitt for en test. Var bare ønske at noen hadde erfaringa for det, at uheldigvis for personen måtte stå i det hehe. Ut ifra innspillet ditt med din erfaring så tror jeg dette blir det nye framtidige telte!
  4. @ost Skal følge han å sjekke litt ut. Man skal aldri ønske andre dårlig vær, men jeg gjøre det bare bitte bittelitt at det får utfordra telte litt. Så vi andre får gull info, hehe Så langt har jeg faktisk ikke funnet noen på nett som har testet telte skikkelig
  5. Sikkert flere som har fått med seg den store hypen over Durston sine X-mid telt. Det frister bare mer og mer da det er det letteste telte jeg kan finne som påstås "stormproof" Men det er stor forskjell på hva amerikanerne kaller storm og vi nordmenn! Noen her som har det telte og testet det på vidda her i Norge? Var i finnmark for to år siden og da knelte mitt ringstind 2 seg nesten. Og de fleste av oss vet at det telte er solid! Litt vansker med å tro på Durston telte som stormproof, da det ser helt puslete ut i forhold til Rinstind telte. Men har jo skjedd litt i de siste åra rundt telt. Ser at Durston telta her spesiell form.
  6. Vet at Coleman blackout amerikansk billig telt har det du beskriver, duken slipper inn null lys. Problemet med duken var kondens var det noen som skrev (eller youtube, husker ikke) det slipper ikke lys inn men slipper heller ingenting ut!
  7. Har alt Crispi Valdres som er jeg er super nøgd med, men denne ser bare helt rå ut og frister. Noen som har den og vil dele erfaring`?
  8. Mange som lagrer slike liggeunderlag "feil" presse ut luft, stenge ventiler, rulle og lagre. Hvis en tillegg har blåst med lungene så kommer det fukt inn. Så stenger mann denne fukta som inneholder litt ymse, og det danner da sopp og greier. Pump luft, åpne ventilen og kjenn om det kommer lukt fra innsiden. Gjør det det så er det dessverre lite mann får gjort, med mindre det er liggeunderlag uten isoloasjon. Da kan man prøve (uten å anbefale) å fylle den med vann og noe som dreper lukt. Så blir det en laaang prossess med å få det tørt, sannsynlig å gjøre vondt verre er stor. Tror jeg bare vet om en som har klart å få akseptabel resultat. Ellers så er det lurt å vaske utsiden etter behov. Har selv Exped Synmat UL, vasker utsiden på den etter ish 3 turer. Vasker bare med Zalo og mikrofiber klut, skylle, så en liten spray med mugg fjerner fra biltema (ment for båt) sette til tørk. Før lagring åpner jeg begge ventilene, bretter det to ganger og lagrer det på tørt sted.
  9. Veldig spennende, kommer til å følge litt med på bloggen din nå
  10. Wow utrolig imponert over vekta du har fått til! Ble veldig insperert over bloggen din! Hvordan er tarp teltet under sterke vindforhold? Var i laksefjordvidda i fjor hvor jeg fikk sterk kuling (opp mot 20 m/s) og ble ganske nervøs om det holdt. Vurdert de buksene jeg også, godt å vite at de er myggtette!
  11. Jeg planlegger en 1 ukes kanotur med dama, det blir hennes første kanotur! Jeg prøver å finne vann som byr på det meste åpen vann, men kanskje noen stryk og bære strekninger. Da det kan by på litt utfordringer, men ikke så mye at hun blir skremt. Vi disponerer bil men vil helst slippe å kjøre over 5 timer fra Oslo eller Hamar. Gode fiske muligheter og helst etter ørret er nesten must da litt av turen sikter mot å en del fiske hehe. Noen som har tips anbefaling?
  12. @Fenrisfrøya De forholda jeg var i setter nok begrensninger på de fleste plagg ja! Det er Arcteryx sin Beta SL og Zeta SL (begge i GTX Pacelite plus) jeg har sett på, hvor Beta SL er veldig lik om ikke er den du beskriver. Har en jakke i Gore-tex pro, og den er tynn men føles fremdeles sterk. Har ingen erfaring med Pacelite, og med at det er tynnere ble jeg litt i tvil om den egnet seg som "fjellplagg" Men ut I fra din erfaring, så er jeg mindre skeptisk nå så sjekker litt mer ut den beta buksa. Takk for innspill!
  13. Jeg ser etter ny regnbukse, bruksområdene er mest på vidda med noen skogsturer. Som nød da jeg bruker mest fjellreven buksa, men skal kunne brukes gjennom flere dager med mye regn. Må også ha slitestyrken til å tåle lyng og litt busker. Har i 3 år nå brukt North Face Venture 2, og den duger til nød. Problemet er jo pusting, den er ikke så god på det. Så to år siden ble jeg våt fra innsiden da jeg var i Finnmarksvidda med 4 dager i strekk med hølje regn. Pacelite plus er fordelen med å være lettere i vekt, modellen jeg har sett på veier under 300g. Hvor av Pro veier dobbelt så mye, men er endel mer slitesterk. Hva ville dere gått for og hvorfor?
  14. Det har fått veldig mye skryt, men ser det er den amerikanske versjonen. Og de har andre stenger, på de modellene bruker de syclone stenger. Tillegg også annen coating på duken. Skulle ønske det var flere barduner på det, og borrelås mot stenger. Da tror jeg det hadde vært rått stødig og et ultimate vidda telt. Ser at MSR sitt Access er jo egentlig det jeg beskriver, men det syns jeg er litt for tungt og vi virker litt for tett. Blir nok Helsport Ringstind pro til Finnmarksvidda!
  15. @Megalep Da tror jeg ikke det helt passer for Finnmark! Men tusen takk for info!
  16. @Mari.k Det er veldig bra i regnvær, er også god på kondens. Litt dårlig beskrevet av meg, men det er altså innertelts tak og vegger som er av mesh. Så ytre duken kan kan bare dra over hele innertelte. Kan legge ut en video som viser dette litt bedre enn forrige. På ytre duken så er det ventiler på to sider, og under de så er det to feste punkter. Hvis begge ventiler, og festepunktene er satt så opplevde jeg og dama minimalt med kondens. Footprinten merker jeg også hjelper veldig mye på dette, klimaet i telte kjennes mye mindre klamt i de verste regn dagene.
  17. MSR Elixir 3 vil jeg absolutt anbefale at du tar en titt på. Den er dessverre 20g over 3 kg, men er en sann 3-manns telt. Den dekker behovene du beskriver, og koster halve prisen til Reinsfjell. Det er en ufatterlig robust telt, med to innganger, frittstående, og det følger faktisk med footprint. Med at det er frittstående så kan du sette det opp med kun innertelt eller ytter om ønskelig. Det er det jeg liker best med teltet, det er hvor fleksibelt det er. Passelig porsjon av taket og veggene er av svart mesh, så ved bra vær kan du ha panorama utsikt mot stjerne himmel og omgivelser. Det er bare å dra av hele ytterduken og plugge det bak, eller dra av halve så kan man være beredt på dårlig vær.
  18. I fjor var jeg på en ukes tur i Lofoten med MSR elixir 3 sammen med dama. Utrolig fornøyd med teltet, vanvittig stødig og robust telt! Skaffet meg det telte for turer hvor jeg drar med 1-2 personer, eller hvis jeg skal ha god plass og bruker kano. Har nå fått snuta for msr, og vurderer å erstatte mitt troverdige Helsport Ringstind 2. Skal til Finnmarksvidda i år, og vurderer nytt telt for dette. MSR Hubba Hubba nx 1 virker veldig interessant, med nesten halvering av vekt i forhold til ringstind telte. Spørsmålet er om det holder mål for Finnmark? 2 år siden var jeg i Laksefjordvidda, og der knelte nesten Ringstind telte. Er det noen der med MSR Hubba Hubba nx 1 som har erfaring med det under sterk vind og vær. Som kan dele sin erfaring, evt anbefaling?
  19. Sett på marmot phase 20, men med -5 kan det bli litt for varmt hehe Jeg har sett på Neutrino 200 den og vurderes, men da med en varmere liner kanskje :p
  20. Er på leting etter ny pose, og har nå tenkt å investere litt. Har brukt en Mamut Kompakt mti-3 i mange år nå, og har ikke noe å klage på den enn pakkvolum og litt vekt. Målet er å skaffe seg en pose under 1kg, men som holder varmen for -2 inkludert lakenpose og ullundertøy. Til en overlevende pris, max 5000kr. Lest og sett endel på de to som nevnt på tittelen, Rab Mythic 200 og SeaToSummit Spark 3. Med vekt på bare litt over halvkiloen og varme akkurat der jeg vil ha de, så virker det nesten for godt til å være sant. Er det noen her som har en av de eller bedre begge, som vil dele sin erfaring eller sammenligning? Også sett litt på Warmpeace sine poser, og vurderes også sterkt. Åpen for andre merker også, og stor pluss hvis de tilbyr kortere enn 180cm da jeg er veldig kort (164cm kort) Da slipper jeg å varme opp 16 cm med ekstra pose og vekt hehe
  21. Takk for tips! Da prøver jeg en slik en! Ringte Helsport og de var ikke tilbake før i august, ikke så lenge til men jeg er utålmodig når det kommer til å ta vare på utstyr
  22. Jeg har hatt dette telte siden 2016 og har egentlig aldri impregnert det, tanken har kommet men alltid blitt borte når det har fått tørka seg. Jeg har lest litt på Helsport sine sider, og det overbeviser meg ikke helt. Det står jo at "pro" modellene ikke skal re-impregneres. Da de er silikonbehandlet, men merka på sist tur at vann ikke "perler" seg så mye lenger. Nesten som det holder mer tak i duken, og danner større små "vann flekker". Er det noen her med samme telt, eller telt med samme duk materiale som har noe anbefalinger for vedlikehold? Min rutine for vedlikehold er slik. 1. Før lagring, sette opp og se gjennom telte. Gå gjennom evt med en klut og lunkent vann "scoope" forsiktig bort synlig smuss. Inner telt og duken. 2. Henge opp til helt tørt 1-3 dager 3. Pakk ned, klar for tur. (Jeg lagrer ikke telte i telt posen gjennom vinteren, da ligger det løst i eget skap) 4. Hjem fra tur med brukt telt. Henge til tørk med en gang jeg kommer hjem, minst en dag eller mer til helt tørt 5. Pakke ned, klar for neste tur Inner telte har også begynt å få mugg spor / svarte prikker på bunn delen. Dette vet jeg kommer av muligens ikke nok lufting, men som jeg ikke helt skjønner hvordan. Jeg separerer alltid innertelt fra duken, og henger begge opp til tørk etter hver tur. Her tar jeg gjerne mot tips til hvordan dere andre ellers unngår mugg. Går dere gjennom med telt rens fra nikswax f.eks først? Eller er dette normalt å få, og jeg er pirkete?
  23. Prøve å finne knivmaker først, lite gira på å tukle med denna øksa da jeg ikke har erfaring med sliping hehe. Om jeg ikke finner det, så får'n se om fatten har noen filer, eventuelt prøve litt forsiktig selv. Om ikke, prøve å finne en vaktmester. Takker for svar!
  24. Heisann! Var ute en helg å kløyva litt med øksa. Har fått stygge hakk på den etter det. Mistenker på grunn av at jeg kløyva gjennom isen på bakken, og der under var det trolig grus. Det var mørkt, så jeg så ikke og har bare en teori. Øksa la jeg også igjen hos kompisen, mulig han også har brukt den. Uansett, er det noen her som vet hvor jeg kan få den fiksa? Jeg holder til Hamar, men har bil og kan/villig til å kjøre maks 2 timer :P
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.