Jump to content

TurBenjamin

Aktiv medlem
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by TurBenjamin

 1. Hei, og takk for det Jeg hadde nok erfaring til å slippe dette kurset. Erfaringen min dokumenterte jeg med å skrive grundig i søknaden hva jeg har gjort, og hva jeg har lært av turene mine. Har tidligere flere turer over Hardangervidda vinterstid og skitur på Svalbard.
 2. Hei Skal selv delta på Expedition Amundsen i 2017. Lurte på om det er flere som skal det her på forumet? Eller om det er personer som har deltatt før. Vi kunne jo delt litt tanker og erfaringer som kan komme godt med på en slik tur. Selv har jeg gått Hardangervidden på langs flere ganger, men har aldri vert innom Viersla slik som vi må i denne konkurransen. Noen som vet litt om hvordan terrenget er der? Uansett, lykke til alle sammen dette blir knall !
 3. Ble voldsomt dårlig kvalitet i forhold til på min pc :S
 4. Gammel tråd, men her er ett bilde tatt med mitt Pentax K50 kamera, som valget falt på. Bildet er tatt på Svalbard
 5. Jeg har et Bergans helium dome 3. Har brukt det i forholdsvis ruskete vintervær på høyfjellet. Koster 7000 kr på Bergans sine hjemmesider. Men jeg kjøpte det på XXL for 4600 Veldig kjekt med så pass mye høyde inne i teltet som dome 3 har.
 6. Det var bra da blir dei leie av skuter en dag da. Siden du har bodd der, vet du kannsje om det pleier å være merket skuterløype til Barentsburg ?
 7. Har tatt sertifikatet etter 2006 så har ikke klasse S, men mener å ha sett ett eller annet på noen sider om at det var lov med klasse B. Får sjekke litt opp i det.
 8. Sikkerheten har vi under kontroll, har med en mauser 30-06 og hunder som sier ifra i tilfelle isbjørn. Har også muligheten til å ta med snublebluss.
 9. Hei, og godt nytt år Igår bestilte jeg og kameraten min endelig flybiletter til Svalbardturen vi skal på. Vi reiser 30. mars 2016, og hjem igjen 6 april. Har aldri vert der før, så hadde satt stor pris på om noen kunne gitt oss litt tips om hva som er fint å se/gjøre. Vi skal ha med oss 2 hunder på turen. Den foreløpige planen er å gå på ski fra Longyearbyen og til Tempelfjorden tur/retur. Har noen tips for rutevalg til Tempelfjorden ? Når vi er tilbake fra skituren lurte vi på å gå en isgrottetur en dag, og leie snøscooter en annen. Er det lov å kjøre snøscooter på klasse B sertifikat på Svalbard ? Vi skal jo bo i telt, å gå på ski med pulken på slep, så lurte litt på om det finnes kart som kan lastes ned til Garmin håndholdt GPS, og får vi kjøpt kart på Svalbard ? enten 1: 50 000 eller 1:100 000. Hvordan er det med merkede løyper, er det merket til for eksempel Barentsburg? Får vi kjøpt renset bensin til primus på butikken ? Er veldig åpen for forslag som dere ser. Vi ønsker ikke å reise opp der for å jage kilometer på ski, det er de fine naturopplevelsene vi ønsker, og ta masse flotte bilder.
 10. Da var kameraet bestilt klarer meg uten wifi tenker eg. Ja det skal jeg gjøre.
 11. Har bestemt meg nå for at de blir Pentax K50, føler jeg får mye kamera for pengene !
 12. Såg dette var en grei pris på k50 også.
 13. Dette såg ut som et veldig bra kamera for mitt bruk! Men vet du hvordan det er å filme med ? siden det støtter HD, men med bare 30 bilder i sekundet. Mangen kameraer har jo 60 bilder per sekund.
 14. Takk for mange gode tips og svar, må vurdere det litt mer før jeg investerer. Er bare en fattig student
 15. Hei, Har i lengre tider brukt et litt gammelt digitalkamera til ca 900 kr. Dette har fungert bra i kulden hvor jeg stort sett er på tur. Men jeg savner det å kunne ta skikkelig fine og klare bilder, og også ha muligheten til å filme i HD med samme kamera. Så nå trenger jeg litt hjelp til å velge et speilreflekskamera som også kan filme i HD og som må tåle noen minusgrader da jeg planlegger telttur på Svalbard om noen måneder Prisen kan ligge mellom 4000- 6000. God Jul !
 16. Takk for svar Tror jeg vil gå utenom skuterløypene, er mye kjekkere når det er fredlig og rolig. Noen som vet litt om hvordan terrenget er, har aldri vert i Finnmark før. Er det stort sett flatt slik som jeg har inntrykk av at det er ?
 17. Hei, Vurderer å ta en tur opp til Finnmarksvidda ca. 29 mars til 4 april. Da jeg bor på vestlandet er det litt logistikk som må ordnes osv. Hvilket flyselskap er billigst, og hvordan er det med pulk på fly ? Noen som er kjent i området og har forslag til en fin rute å gå på ski, kunne Alta - Karasjok vert noe? (skal bo i telt) Har gått flere ganger over Hardangervidda tidligere, så vil prøve noe nytt. Fikk heller ikke plass på Expedition Amundsen Så da må man finne på noe annet Hvordan er egentlig forholdene på den tiden med tanke på været og temperatur, vet det av og til kan bli fryktelig kaldt der oppe, men en Isbjørn Jan Mayen sovepose må vel være godt nok ? Benjamin
 18. Hei, Har selv Ambit 3 og er godt fornøyd med den. Klokken er enkel å bruke og programmet som en laster alle data opp til er bra og oversiktlig. Litt usikker, men mener å huske at ved turer på 10 timer hvor du har GPS aktivert hver sekund, så vil batteriet gå tomt i løpet av de 10 timene. Men det går ant å stille tidsintervallet slik at du har batteritid mye lengre, men da får du selvfølgelig ikke like nøye sporing på kartet etterpå.
 19. Tok en kort søndagstur på Nattlandsfjellet i Bergen
 20. Sist helg leste jeg Ekspedisjons-håndbokaboka av Børge Ousland og Truls over Grønland
 21. Skulle starte å gå Hardangervidda på langs på ski en fredag, hvor jeg skulle ta tog fra Bergen til Finse. Reiste opp til Bergen kvelden før. Da presterte jeg å glemme skall-jakke og skall-bukse + skisko hjemme.. Kan si det slik at turen ble noen timer forsinket haha
 22. Bergans down mitten og forsvarets overtrekksvotter i Gore-tex Har også nylig kjøpt meg nytt telt og pulk. (Bergans Helium dome 3 og Fjellpulken 144)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy