Gå til innhold
  • Bli medlem

Adrgha

Aktiv medlem
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Adrgha

  1. Har du testet Mamba? Hvordan er lysbildet på denne?
  2. Det er temperaturavhengig. Betty på 5000 lumen/45 watt blir hinsides varm og dimmer gradvis ned hvis den brukes på full effekt og ikke får tilstrekkelig kjøling. Det er ikke noe problem for meg da jeg bruker den på ski og kun bruker den på full effekt når jeg kjører ned. Tror nok ikke det er mulig å få ut 5000 (ekte) lumen i romtemperatur på en lykt uten aktiv kjøling, med mindre man har et veldig stort lyktehode (les: overflate). Moonlight bruker vifter på sine største lykter. Bakdelen med det e jo støy. På de mindre lyktene er nok ikke dette noe problem da effekten er så mye lavere.
  3. Du får også GoPro-braketter til de største Lupine-lyktene, i tillegg til deres eget Frontclick-system. Jeg bruker Gopro-brakett på min Betty da jeg allerede hadde Gopro-feste på hjelmen fra før. (https://www.fjellsport.no/lupine-betty-r-gopro-adapter-black.html?q=lupine gopro) Kjøpte en Betty nå i vinter etter å ha overveid Moonlight over lang tid. Kompis har byttet kabler tre ganger på sin BAD 6000. Synes det er helt under pari på en såpass dyr lykt. Kvaliteten ellers er også av en helt annen klasse på Lupine, men det koster jo deretter. BAD-lyktene lyser veldig fint, da, det skal de ha. Veldig bredt lysfelt. Vifta gjør også at de gir full effekt hele tiden.
  4. La inn en ordre på ei bukse nå, ut fra ordrebekreftelsen ser det ut til at det sendes fra Tyskland. Gratis retur i 60 dager. Tror faktisk det er første gang jeg har betalt listepris for et turplagg.
  5. Takk for tilbakemelding! Ble det sendt fra utlandet? Måtte du returnere fra utlandet? Frakten er gratis, så det har vel egentlig ikke så mye å si, men. Ang. Norrøna vs. Arc'teryx så er ikke Arc'teryx dyrere enn Norrøna, de er priset omtrent akkurat likt, ihvertfall på skallbekledning. Se f.eks. på Trollveggen vs. Alpha SV, hvor Trollveggen faktisk har en høyere listepris.
  6. Er det noen her som har erfaring med å handle direkte fra arcteryx.com? Jeg ser de opererer med norske priser og norsk tekst, og har vanlige norske vilkår mht. angrerett og liknende. Sender de fra utlandet? Hvordan blir det isåfall ved en eventuell reklamasjon? Eller hvis det jeg kjøper ikke passer? Noen som har prøvd? Jeg er redd det skal bli mye styr, men buksa jeg er ute etter selges ikke i noen norske butikker enda (nytt for sesongen) og passer kriteriene mine litt for godt til å ikke prøve å få tak i den. I tillegg må jeg jo betale full listepris, men det er en annen sak.
  7. Jeg fikk svar til slutt, på Facebook. De har lovet å ordne opp, så får vi se hvor lang tid det tar. E-postene står fortsatt som ubesvarte. 7 dager for å få kontakt er alt for lenge i dag. Ser de har fått en del negative tilbakemeldinger på Facebooksiden de siste mnd. Håper de tar til seg kritikken og skjerper seg. Liker Fjellsport kjempegodt og har lagt igjen en nesten kvalmende mengde penger der de siste par årene, og det vil jeg gjerne fortsette med, for prisene og utvalget er nok noe av det beste vi har her til lands. Tipper de rett og slett har blitt for store for sitt eget beste på kort tid.
  8. Har prøvd i 6 dager å komme i kontakt med dem vedr. en vare jeg kjøpte som var feilmerket på nettsiden, uten hell. Tre e-poster og en melding på Facebook ubesvart. De har blitt treigere og treigere til å svare på e-post det siste året, men nå virker det som de bare har gitt opp. Jeg er en sånn som foretrekker å ta alle slike ting skriftlig, men må vel prøve å ringe dem i morgen. Helt håpløst, spesielt siden de reklamerer med at all e-post sendt før klokken 15:00 blir besvart samme dag.
  9. Merk at årets utgave av denne jakken har fått en noe endret passform. Den har blitt betydelig lengre, både i lengde og i armene. Kanskje litt i overkant i armene, synes jeg, men jeg forstår den er designet slik siden den primært er tiltenkt klatring hvor man står mye med hendene over hodet. Modellen jeg hadde før denne, som ble byttet på garantien, var mye kortere og føltes generelt mindre på størrelsen. Jeg er 178 cm, slank, og bruker small. Og da har jeg masse å gå på, både i bredden og i lengden. Intet problem å få både dunjakke og flere lag under. For øvrig veldig fornøyd med jakka, selv om den har en hinsides prislapp. Min bruk er 90% vinter på ski (topptur/frikjøring).
  10. Send dem melding på Facebook, om du har det. Der svarer de mye, mye kjappere. Har fått bedre hjelp der også.
  11. De siste årene er det tre par Scarpa, som jeg ikke husker modellnavnene på. Tekstilsko, ikke lær. Ett par Salewa, lavere type "anmarsjsko", disse holdt lenger enn Scarpaene. Skoene begynner å trekke vann i den typiske "knekken". Jeg sliter en del sko og bytter som regel pga. utslitt såle, typisk etter en sommer-/høstsesong. Siste paret jeg kjøpte er et par lettere Salomon-sko uten membran. Disse er jeg veldig fornøyd med. Blir fort våt, men blir også fortere tørr igjen.
  12. Jeg kommer nok ikke til å vaske den nye jakken med det første - selv om både Arc'teryx og Gore-tex begge påstår at plaggene skal vaskes ofte for å opprettholde maksimal ytelse. Med det sagt så bor jeg i Nord-Norge, og da hender det ganske ofte at jeg må bruke jakka til hverdags om vinteren for å i det hele tatt ikke forkomme på vei til jobb, og da er det jo greit at den ikke ser helt for j.... skitten ut. Spent på hvilken farge de sender meg. Den jeg hadde var en fin mørk blåfarge som ikke ble skitten så lett. Dagens farger heller jo mer og mer mot pastell... kan ikke skjønne at det er praktiske farger å ha på turklær.
  13. Ja, det er jeg enig i. Goretex-sko er aldri vanntette spesielt lenge. Men denne jakken er i min mening ikke så mye brukt at den bør lekke så mye allerede. Dessuten lekker den; som du kan se på bildet, midt på ermet, et område jeg ikke kan skjønne bør være veldig utsatt for slitasje. Slike jakker burde hatt en type forsterkning, eller kanskje ikke membran i det hele tatt på skuldrene, hvor man så godt som alltid har en sekk som ligger og gnager. Dette er alltid den første plassen membranjakker begynner å lekke. Men ja, jeg er fornøyd med at den blir erstattet. Jeg har skjønt det slik at Arcteryx er rimelig rause med garantier spesielt på disse jakkene, så noe av premiumen man betaler går nok til nettopp det.
  14. Fikk beskjed i dag fra Fjellsport om at Goretex-service har testet og bekreftet at jakken lekker. Jeg får derfor ny jakke. Håper det var en produksjonsfeil på membranen og at det ikke er representativt for kvaliteten på disse jakkene generelt.
  15. Hvor gammel er Arc'teryx-jakken din? Hvilken modell er det, helt spesifikt? Sendte nylig min halvannet år gamle Alpha SV i retur på reklamasjon da jeg ble våt etter en times tid i regnvær. For dårlig for en jakke som i dag koster 7000,-. Det er vel kanskje samme Gore-tex Pro-membran i alle disse jakkene?
  16. Fjellsport sliter med korrekt visning av lagerbeholdning på den nye nettsiden deres. Varer som det står er på lager er ofte ikke det allikevel, og jeg har flere eksempler på det den siste tida. Fikk bekreftet per e-post i dag at de jobber med feilen. Med det sagt er jeg utrolig fornøyd med Fjellsport ellers. Har brukt rimelig store summer der de siste årene, og både priser og service har vært helt upåklagelig.
  17. Jakken er sendt i retur på reklamasjon til Fjellsport, som skal sende den videre til Goretex-service. Vi får se hva de finner ut. De har vel sikkert testrutiner på dette?
  18. Første gang jeg vasket den sentrifugerte jeg ikke. Lot den dryppe av seg litt før jeg sprayet på impregnering og ga den 40 minutter i tørketrommelen, slik Arcteryx instruerer. Nå sist sentrifugerte jeg den på 400 omdreininger, og da var den fortsatt rimelig våt da jeg tok den ut. Tror ikke vaskingen jeg har gjort skal kunne påvirke den i så negativ grad, da jeg har fulgt instruksjonene til punkt og prikke. Da er det i hvert fall, som du sier, ikke min feil. Mener jeg har lest en plass at Arcteryx anbefaler vask etter 20 dager med høyintensitetsbruk. Det skulle tilsi langt hyppigere vask enn det jeg har utsatt den for.
  19. Jepp, vet er at det er forskjellige oppfatninger ute og går. Men jeg synes det var betegnende hvordan den fire år gamle Goretex 3-lagsbuksa (ikke Pro) fra Norrøna holdt meg tørr nedentil, mens jakka lakk som en sil. Det burde vel indikere at noe er galt, håper jeg. Det regnet forholdsvis mye, det skal sies, men jeg var ute i maks en time og 15 minutter. Såpass bør det vel tåle? Har også en Theta SV Bib fra Arcteryx i Goretex Pro, og denne har jeg aldri opplevd å bli våt i.
  20. Impregneringen skalljakker kommer med som ny klarer man vel aldri å gjenskape, uansett hvor mye man sprayer dem med alskens remedier. Dette slites over tid uansett. Men slik jeg har forstått det har ikke dette noe å si for vanntettheten til et Goretex-plagg, da den vanntette membranen sitter under dette ytterstoffet. Det som skjer er at plagget vil puste dårligere etter hvert som ytterstoffet blir mettet med vann - men det skal altså fortsatt ikke slippe fuktighet inn. I teorien, i hvert fall. Sjansen for å bli klam er vel desto større, men det var ikke tilfellet i går da jeg ruslet i svært rolig tempo. Jeg har før kjent at jeg har blitt våt på skuldrene i denne jakken, men jeg har avfeid det som kondens/svette. Her er for øvrig vaskeinstruksjonene jeg fulgte:
  21. Jakken går i retur til Fjellsport i ettermiddag, så får vi se hva de finner ut. Det er vel ikke mulig å reparere en Goretex-membran? Årets farger på denne jakken er ikke spesielt tiltalende, så hadde egentlig håpet å få beholde den jeg har. Arcteryx anbefaler yppig vask av Goretex-plagg og sier dette vil forlenge levetiden. Jeg har som sagt vasket min nøyaktig etter instruksjonene som ligger på hjemmesiden, livredd for å gjøre noe feil. Bestilte til og med impregnering fra Ebay for å ha akkurat den typen de anbefalte. Har "ørt-og-førti" plagg fra Arcteryx og har alltid vært mer eller mindre helt fornøyd med alt jeg har kjøpt fra dem, så forventet vel en god del av denne skalljakkenes Rolls Royce - ihvertfall mer enn halvannet års lett bruk. Mulig produksjonsfeil på membranen?
  22. Hvor vanntett kan man egentlig forvente at en jakke i Goretex Pro skal være? Jeg har en halvannet år gammel Arcteryx Alpha SV jeg hovedsakelig bruker om vinteren. I dag gikk jeg en rolig tur på i overkant av en time i lysløypa (jeg er skadet for tida..) i rimelig kraftig regnvær. Jeg kjente jeg ble kald, og da jeg kom hjem så jeg på genseren at jeg hadde blitt våt på skuldrene, på armene og foran på magen. Dette er vel slitepunkter etter bla. sekk. Er dette normalt? Jakken har blitt vasket et par ganger helt etter vaskeinstruksjonene til Arcteryx, og blitt impregnert med Granger's Xtreme Repel, som anbefalt. Vil også påpeke at den 4 år gamle Norrøna-buksa jeg hadde på meg holdt meg tørr nedentil. Hadde kanskje forventet litt mer av ei så dyr jakke som dette. Legger ved et bilde av den våte genseren:
  23. Takk for all innspill! Som jeg sa innledningsvis så mottas alle svar med takk, så diskusjon er helt fint. Slimposebetennelse/bursitt hadde jeg ikke engang hørt om, men etter hva jeg kan lese på nhi.no så stemmer symptomene jeg har mye bedre overens med det enn på akillesbetennelse. (http://nhi.no/pasienthandboka/sykdommer/muskel-skjelett/slimposebetennelse-bursitt-i-helen-11445.html) Det eneste jeg ikke har er noen form for synlig hevelse eller rødhet. Har stusset mye på at det ikke gjør vondt å bevege ankelen opp og ned. Trappeøvelsen volder ingen smerte i det hele tatt. Hvis selve senen er betent skulle man jo kanskje tro at det ville gjøre vondt? Det er altså kun når noe gnisser mot hælen at jeg opplever smerter. Nevnte selvsagt dette til legen, men han mente at hvordan jeg oppfattet smertene ikke var så nøye: det måtte være akillesbetennelse. Eller leddgikt, og det har jeg ikke. Og ja, dere har rett. Han brukte mindre enn 10 minutter på meg, og jeg gikk ut fra legekontoret med en resept på Voltrarol og noen ark printet ut fra nhi.no. Det er tydelig at jeg må oppsøke noen som har mer peiling på dette enn legen min. Uten sammenligning for øvrig ble jeg i fjor feildiagnosert for avslitt leddbånd i kneet etter en skiskade. Ikke før mange runder fram og tilbake (ca 9 mnd) ble jeg sendt til spesialist, som kunne påvise et helt avslitt leddbånd med den største letthet. Fastlegen mente dette bare var en forstrekning med mulige rifter, selv etter MR-bilder. Skjønner at en fastlege ikke kan vite alt, men jeg synes kanskje terskelen for å bli videresendt til spesialist i mange tilfeller er for høy.
  24. Tusen takk for godt og utfyllende svar! Øvelsen hvor man strekker ankelen i et trappetrinn har jeg utført med litt varierende frekvens. Grunnen til at jeg har vært litt ambivalent til dette er at jeg har lest at det er en del kontroverser rundt denne øvelsen. Noen mener sågar at det kan gjøre saken verre. Men det du sier gir mening, og siden jeg ikke har kjent noen videre bedring på flere uker tenker jeg at det er verdt et forsøk. I mitt tilfelle har det egentlig aldri gjort veldig vondt å strekke ankelen opp og ned. Det som i hovedsak har ført til smerte er når noe gnisser i mot ankelen/hælen, slik som en sko. Hvis jeg beveger ankelen opp og ned mens jeg sitter barbeint, kjennes det ut som det sitter et plaster eller en teipbit på hælen. Slik det kjennes hvis man har en sårskorpe på et ledd. I tillegg svir det. Legen min var dog helt klar på at det ikke kunne være noe annet enn akillesbetennelse. Hvor lang tid tok det før du ble kvitt plagene? Hvor lenge ventet du før du begynte å belaste ankelen igjen med løping o.l.? Høres det helt idiotisk ut å begynne å løpe/gå i fjellet igjen etter 5 uker? Skjønner selvfølgelig at disse plagene kan være svært individuelle, men jeg syntes jeg møtte liten forståelse fra legen da jeg spurte ham om prognosene. "Nei det... det kunne ta MINST 12 uker!".
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.