Adrgha

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  26
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Adrgha

 • Bursdag 20. juni 1986

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bodø

Nylige profilbesøk

480 profilvisninger
 1. Erfaringer med fjellsport.no ?

  Jeg fikk svar til slutt, på Facebook. De har lovet å ordne opp, så får vi se hvor lang tid det tar. E-postene står fortsatt som ubesvarte. 7 dager for å få kontakt er alt for lenge i dag. Ser de har fått en del negative tilbakemeldinger på Facebooksiden de siste mnd. Håper de tar til seg kritikken og skjerper seg. Liker Fjellsport kjempegodt og har lagt igjen en nesten kvalmende mengde penger der de siste par årene, og det vil jeg gjerne fortsette med, for prisene og utvalget er nok noe av det beste vi har her til lands. Tipper de rett og slett har blitt for store for sitt eget beste på kort tid.
 2. Erfaringer med fjellsport.no ?

  Har prøvd i 6 dager å komme i kontakt med dem vedr. en vare jeg kjøpte som var feilmerket på nettsiden, uten hell. Tre e-poster og en melding på Facebook ubesvart. De har blitt treigere og treigere til å svare på e-post det siste året, men nå virker det som de bare har gitt opp. Jeg er en sånn som foretrekker å ta alle slike ting skriftlig, men må vel prøve å ringe dem i morgen. Helt håpløst, spesielt siden de reklamerer med at all e-post sendt før klokken 15:00 blir besvart samme dag.
 3. Skal - skal ikke - Alpha SV

  Merk at årets utgave av denne jakken har fått en noe endret passform. Den har blitt betydelig lengre, både i lengde og i armene. Kanskje litt i overkant i armene, synes jeg, men jeg forstår den er designet slik siden den primært er tiltenkt klatring hvor man står mye med hendene over hodet. Modellen jeg hadde før denne, som ble byttet på garantien, var mye kortere og føltes generelt mindre på størrelsen. Jeg er 178 cm, slank, og bruker small. Og da har jeg masse å gå på, både i bredden og i lengden. Intet problem å få både dunjakke og flere lag under. For øvrig veldig fornøyd med jakka, selv om den har en hinsides prislapp. Min bruk er 90% vinter på ski (topptur/frikjøring).
 4. Skredsekk til topptur?

  Hvor stor er sekken du har?
 5. Erfaringer med fjellsport.no ?

  Send dem melding på Facebook, om du har det. Der svarer de mye, mye kjappere. Har fått bedre hjelp der også.
 6. Goretex Pro vanntetthet

  De siste årene er det tre par Scarpa, som jeg ikke husker modellnavnene på. Tekstilsko, ikke lær. Ett par Salewa, lavere type "anmarsjsko", disse holdt lenger enn Scarpaene. Skoene begynner å trekke vann i den typiske "knekken". Jeg sliter en del sko og bytter som regel pga. utslitt såle, typisk etter en sommer-/høstsesong. Siste paret jeg kjøpte er et par lettere Salomon-sko uten membran. Disse er jeg veldig fornøyd med. Blir fort våt, men blir også fortere tørr igjen.
 7. Goretex Pro vanntetthet

  Jeg kommer nok ikke til å vaske den nye jakken med det første - selv om både Arc'teryx og Gore-tex begge påstår at plaggene skal vaskes ofte for å opprettholde maksimal ytelse. Med det sagt så bor jeg i Nord-Norge, og da hender det ganske ofte at jeg må bruke jakka til hverdags om vinteren for å i det hele tatt ikke forkomme på vei til jobb, og da er det jo greit at den ikke ser helt for j.... skitten ut. Spent på hvilken farge de sender meg. Den jeg hadde var en fin mørk blåfarge som ikke ble skitten så lett. Dagens farger heller jo mer og mer mot pastell... kan ikke skjønne at det er praktiske farger å ha på turklær.
 8. Goretex Pro vanntetthet

  Ja, det er jeg enig i. Goretex-sko er aldri vanntette spesielt lenge. Men denne jakken er i min mening ikke så mye brukt at den bør lekke så mye allerede. Dessuten lekker den; som du kan se på bildet, midt på ermet, et område jeg ikke kan skjønne bør være veldig utsatt for slitasje. Slike jakker burde hatt en type forsterkning, eller kanskje ikke membran i det hele tatt på skuldrene, hvor man så godt som alltid har en sekk som ligger og gnager. Dette er alltid den første plassen membranjakker begynner å lekke. Men ja, jeg er fornøyd med at den blir erstattet. Jeg har skjønt det slik at Arcteryx er rimelig rause med garantier spesielt på disse jakkene, så noe av premiumen man betaler går nok til nettopp det.
 9. Goretex Pro vanntetthet

  Fikk beskjed i dag fra Fjellsport om at Goretex-service har testet og bekreftet at jakken lekker. Jeg får derfor ny jakke. Håper det var en produksjonsfeil på membranen og at det ikke er representativt for kvaliteten på disse jakkene generelt.
 10. Hvor gammel er Arc'teryx-jakken din? Hvilken modell er det, helt spesifikt? Sendte nylig min halvannet år gamle Alpha SV i retur på reklamasjon da jeg ble våt etter en times tid i regnvær. For dårlig for en jakke som i dag koster 7000,-. Det er vel kanskje samme Gore-tex Pro-membran i alle disse jakkene?
 11. Erfaringer med fjellsport.no ?

  Fjellsport sliter med korrekt visning av lagerbeholdning på den nye nettsiden deres. Varer som det står er på lager er ofte ikke det allikevel, og jeg har flere eksempler på det den siste tida. Fikk bekreftet per e-post i dag at de jobber med feilen. Med det sagt er jeg utrolig fornøyd med Fjellsport ellers. Har brukt rimelig store summer der de siste årene, og både priser og service har vært helt upåklagelig.
 12. Goretex Pro vanntetthet

  Jakken er sendt i retur på reklamasjon til Fjellsport, som skal sende den videre til Goretex-service. Vi får se hva de finner ut. De har vel sikkert testrutiner på dette?
 13. Goretex Pro vanntetthet

  Første gang jeg vasket den sentrifugerte jeg ikke. Lot den dryppe av seg litt før jeg sprayet på impregnering og ga den 40 minutter i tørketrommelen, slik Arcteryx instruerer. Nå sist sentrifugerte jeg den på 400 omdreininger, og da var den fortsatt rimelig våt da jeg tok den ut. Tror ikke vaskingen jeg har gjort skal kunne påvirke den i så negativ grad, da jeg har fulgt instruksjonene til punkt og prikke. Da er det i hvert fall, som du sier, ikke min feil. Mener jeg har lest en plass at Arcteryx anbefaler vask etter 20 dager med høyintensitetsbruk. Det skulle tilsi langt hyppigere vask enn det jeg har utsatt den for.
 14. Goretex Pro vanntetthet

  Jepp, vet er at det er forskjellige oppfatninger ute og går. Men jeg synes det var betegnende hvordan den fire år gamle Goretex 3-lagsbuksa (ikke Pro) fra Norrøna holdt meg tørr nedentil, mens jakka lakk som en sil. Det burde vel indikere at noe er galt, håper jeg. Det regnet forholdsvis mye, det skal sies, men jeg var ute i maks en time og 15 minutter. Såpass bør det vel tåle? Har også en Theta SV Bib fra Arcteryx i Goretex Pro, og denne har jeg aldri opplevd å bli våt i.
 15. Goretex Pro vanntetthet

  Impregneringen skalljakker kommer med som ny klarer man vel aldri å gjenskape, uansett hvor mye man sprayer dem med alskens remedier. Dette slites over tid uansett. Men slik jeg har forstått det har ikke dette noe å si for vanntettheten til et Goretex-plagg, da den vanntette membranen sitter under dette ytterstoffet. Det som skjer er at plagget vil puste dårligere etter hvert som ytterstoffet blir mettet med vann - men det skal altså fortsatt ikke slippe fuktighet inn. I teorien, i hvert fall. Sjansen for å bli klam er vel desto større, men det var ikke tilfellet i går da jeg ruslet i svært rolig tempo. Jeg har før kjent at jeg har blitt våt på skuldrene i denne jakken, men jeg har avfeid det som kondens/svette. Her er for øvrig vaskeinstruksjonene jeg fulgte: