Gå til innhold
 • Bli medlem

PelleO

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  36
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om PelleO

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har lenge ønsket å kjøpe et par truger, og har bestemt meg for Mountaineer 30 tommer. Tidligere hadde XXL disse til 1800kr, men nå selger de kun 36 tommer-modellen. Finner ikke 30" i noen butikk lenger. Noen som vet om disse er utgående modell? Evt. en plass hvor de selges?
 2. Har kommet til å kjøpe en kanne med Primus Powerfuel Er dette å regne som "renset bensin"? - kan den f.eks brukes i reine bensinbrennere som Svea 123 og Optimus no.8? Eller er den en form for "superduperparafin" kun til nyere multifuelbrennere? Den lukter litt ugjenkjennelig for meg.. Kan den evt. brukes på rene parafinbrennere/petromax?
 3. Takk for gode svar! Nå skal jeg få brenneren loddet hos en gullsmed. Han ville bruke et tinn med smeltepunkt på rundt 700 grader. Da satser vi på at det holder Takk for link til interessant lesning på spiritburner også!
 4. Heihå. Er loddepinne med 55% sølv og smeltepunkt ca 600 grader c, den rette sorten å bruke? Hvor varm blir brenneren på den varmeste ? Vet at vanlig messinglegering har et smeltepunkt på noe over 1000 grader c
 5. Har endelig fått meg en Phoebus 625, som har vært på ønskelisten lenge. Det er en pent brukt militær modell fra Tyskland. Smurte opp pumpa, helte på en skvett D60 og fyrte opp. Etter 1min host og hark med rusk i dysa så brenner den kanonbra! - og for en varme hvis man pumper på skikkelig trykk Fornøyd Så spørsmålene: Med i boksen så er det tre kjelestøtter ala Optimus 00 o.l - Disse virker til å være for tykke til å få nedi "lommene" på tanken (?) Har prøvd med litt makt men ikke mye. Er redd for å bryte sund noe.. Noen som vet om dette er vanlig? Bør jeg file de tynner
 6. Jeg var med på en budrunde på QXL i går.. Gjenstanden var en Phoebus 625 som så ubrukt/veldig lite brukt ut. Må gi meg på 2000,- Den ble til slutt solgt for 2200,- tror jeg. Jeg synes dette var hysterisk dyrt! Er disse så skjeldne at slike vanvittige priser er å forvente? Har enormt lyst på en!!
 7. De Høvikene så jo strøkne ut! Også så bra pris! Det var (desverre) ikke jeg som stakk av med disse heller Ser at den ene av de har samme stillebrenner som på min gamle Svea kjøkkenprimus. Forøvrig fant jeg den Campus no.4'en ved å bruke søkeordet primus, tror jeg.. men som Phaser (ikke) sier, så hender det stadig at det ligger noen funn på finn uten primus i annonsetittel..
 8. Synes å ane at denne hadde vært stas å ha
 9. Snuskemeg rundt.. Takk for svar! Ser ut som en slik Campus no.4, ja. ..og jommen var det allerede solgt ser det ut til - i alle fall er bildet borte fra annonsen. Jaja, noen her inne som ble en primus rikere kanskje?
 10. Lurer litt på denne.. Noen som vet hva dette er? [Hidden Content] Altså primusen i brun kasse, mener jeg
 11. Bilder skal ordnes! Her er min foreløpige primussamling: - Optimus no. 00 i militærgrønn stålkasse. - Radius 42 forniklet i original blikkboks. - Primus 96 i original blikkboks. - Svea 123r - Optimus Explorer - 2stk. Hiker 111t i lyseblå kasser - Optimus 111 bråk eldste type - Hiker 111c - Hiker 111 arctic cobra - Optimus 1200m lampe - Høvik verk 1082 lampe - Stor Høvik verk kjøkkenprimus med bråkebrenner. - Stor Svea kjøkkenprimus med den fikse stillebrenneren. Ikke verdens mest omfattende samling, (vet jo at flere he
 12. Takk for svar, dsk. Denne primusen er under oppussing, og nærmer seg klar til prøvefyring. Må si jeg gleder meg
 13. Humdidum.. Er nokså tent på den østerrikske saken, må jeg inrømme Jeg har forresten en Svea med lik stillebrenner som den Phaser avbildet lenger opp. Har desverre ikke fyrt den opp ennå. Noen som kan fortelle hvordan den er i forhold til en "vanlig" stillebrenner?
 14. Legg brenneren i bløt i noen form for syreløsning en stund, så etses det ytterste sotlaget fint av, og metallet blir som nytt. Runegutt har en oppskrift på "primusvaskevann" med sitronsyre og zalo som funker knall. Jeg må innrømme at jeg selv, pga. utålmodighet.., har brukt litt hardere løsninger noen ganger. Oksalsyre og kokende vann gjør prossessen superrask, men jeg vet ikke om denne miksen kan finne på å være mer "skadelig" for metallet..(?) Har hørt noen nyss om at sterk syre kan vaske ut tinnet av messing-legeringen og dermed gjøre den sprøere/dårligere. På eget ansvar altså dette med ok
 15. Har faktisk vurdert en slik liten japankoker. Er dette saker egentlig? Får jo ikke den gode nostalgi-feelingen selvsagt, men kan jo allikevel være bra.. kanskje? Vet du hvor mye avgifter det påløper på slikt?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.