Gå til innhold
  • Bli medlem

kamilla

Aktiv medlem
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

12 Neutral

Om kamilla

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Interests
    Friluftsliv, fuglehund, rypejakt, snøscooter, glamping i fjellet.
  • Sted
    Skaidi, Finnmark

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Det fine er at det nesten ikke kan bli feil, det er eventyr overalt! 🥰 Isfiskesesongen er i gang, og opplevelsene står i kø! I dag ble det både røye og ørret. Det blir knallbra!
  2. Det er jo så utrolig mange fiskevann i Finnmark, så om man prøver seg litt frem tror jeg nok det blir fisk! Vi er mest i Vest-Finnmark (hvor vi bor) og på Laksefjordvidda (hvor vi har vogn), men har området rundt Mollisjohka på lista. Vi er mye i indre strøk i rypejakta, men ikke så mye i fiskesesongen, da er vi mer i ytre strøk og fisker. Det er utrolig mange filmer om fiske på vidda på YouTube, vi ser en del på det i mørketida. Der navnes ofte både vann og vannsystemer. Torgeir Dahl har «Fallvinden», hvor han har produsert mange fine «hjemmevideoer» fra rundt i Finnmark. Videoene ligger på YouTube. Kan se på filmer fra Njivlojohka vest for Kauto også. Vi kunne ramset opp hele Finnmark! Men, på Mollisjohka er dere allerede midt i smørøyet for fiske, så det er ikke nødvendig å dra spesielt langt derfra for å få fine opplevelser. Laksefjordvidda er også flott, men det er jo litt lengre unna. Fantastisk med Packraft på fisketur i Finnmark, så det anbefales å ta med en packraft! Finnmark er fantastisk, gled dere! Jeg har flyttet hit, det anbefales også!!
  3. Jeg gjør telttur til en fest for hunden, har alltid hundene i teltet med flokken. 🥰 Hos meg skal det å være med på tur være skikkelig kos og stas, og jeg liker å ha hundene sammen med meg. Bikkja/bikkjene legger jeg «på plass» i er hjørne når jeg holder på med noe, ellers ligger vi i en stor haug hulter til bulter. Har engelsksettere. Mygg er et problem, men egentlig er det avgjørende for meg at vi alle skal ha det supert på tur, sammen. Hundene storkoser seg i telt, og ligger mest i ro og er fornøyde. Ingen kritikk til folk som gjør det annerledes, det er bare sånn jeg gjør det! Og jeg syns det funker veldig bra med hundene inni teltet med meg!
  4. Jeg kjøpte Hilleberg sitt rep-kit med lapper for å lappe mitt Saivvo. Innerduken hadde stor rift etter hund, jeg sydde på lapp. Instruksjoner for å lappe med lapp og symaskin fulgte med reparasjonskitet fra Hilleberg. På ytterteltet sømforsegler du sømmene. Var veldig greit når man brukte klyper, for knappenåler går jo ikke. Rep-kitet kjøper du etter «Hilleberg label», Saivvo er red-label så det kjøpte jeg. Var med lapper i alle fargene og glidelåskramper og litt forskjellige deler til reparasjon og utskifting. Jeg kjøpte symaskinen for å lære meg å lappe utstyr og kunne ikke bruke symaskin fra før. Kjøpte en modell som var egnet for barn (dvs læring) og lærte den ut fra bruksanvisningen. Jeg kommer til å lappe telt på denne måten fremover. Jeg har også kjøpt teltstoff inner- og ytterduk, samt mesh, fra Extremtextile.de så jeg har en del liggende til de andre teltene og andre ting.
  5. Enig med vedkommende over her som skriver om truger. Jeg gikk Finnskogleden som en del av Norge på langs for nåen år siden, i april. Det var veldig variable snøforhold, og et par små truger hang på sekken og var til stor hjelp over områdene med litt mer snø. Fungerer utmerket!
  6. Så hyggelig å se at jeg kommer til å møte på folk på Hardangervidda i sommer! Jeg planlegger å gå Haukeliseter-Finse eller Rjukan-Finse til sommeren. Det blir min første 2-3 ukers tur alene med telt, så jeg er litt spent. Jeg har skaffet meg kraftig solo-telt (Hilleberg) og Spot. Jeg har gått mange lengre turer med tidligere følge, men nå må jeg lære meg å gå på lengre turer alene, så jeg dropper Nord-Norge i denne omgang (som jeg har gått mye i tidligere) og koser meg med Hardangervidda i stedet. Jeg har gått Haukeliseter-Finse en gang tidligere, og vurderer derfor Rjukan-Finse, hvor jeg ikke har gått. Jeg ønsker å ende opp ved toget, og planlegger kollektivtransport i begge ender, for jeg vil slippe å hente eller bringe bilen min. Jeg tror jeg legger ferien litt opp etter antatt føre og snøsituasjon... Så kanskje juli/august, og så jobbe litt i juli i stedet. Følger litt med på forslagene her. Jeg har to alternativer på Rjukan-Finse, men foreløpig bare en på Haukeliseter-Finse, men tar eventuelle krumspring underveis.
  7. Når jeg tenker meg om har jeg jo ikke akkurat mye erfaring med tunneltelt, så sånn sett kan det godt være tilfelle at jeg trakk en feilkonklusjon den gangen, det vet jeg ikke. Jeg har jo bare hatt kuppeltelt selv. Jeg er veldig glad i kuppeltelt, men det er vel kanskje bedre å overlate erfaringsutsagn om tunneltelt til andre! Eller å lytte til andre enn meg på det området, rett og slett. Men foretrekker nok fortsatt kuppeltelt, på bagrunn av manglende erfaring med tunneltelt...!
  8. Jeg syns dette har vært et romslig telt for to, og har vel alltid oppfattet det som et tremannstelt, og når jeg sjekker hos Hilleberg er det det også. Ikke noe problem å ha ting inn i teltet. Siden det er to mindre fortelt er det også mulig å ha ting i forteltene, men jeg har ikke pleid å ha særlig mye der. Men en kjøkkengrop og litt matlaging og snøsmelting har jeg alltid fått til. Saivo ble kjøpt inn når jeg (vi) opplevde ikke å klare å sette opp Helsport Svalbard i kaldt vær ved Altevann i Troms, stangkanalene var rett og slett for små. Ikke aner jeg om de skal kunne krympe, men det var ikke mulig å få inn stengene, kanalene var og ble for korte. Da bestilte vi et Saivo når vi kom hjem den natta, for det var ikke annet å gjøre til slutt enn å gå ut igjen. Senere var de lange nok igjen, så jeg vet fortsatt ikke helt hva som skjedde der - men det var ikke særlig gøy (og det var grisekaldt). Og det ble litt sånn "trust-issues" mellom oss som var der og Helsport, muligens ubegrunnet - det vet jeg ikke. Saivo har vært med i mange mange kuldegrader og på mange vinterturer, og det har tålt enorm vind i en trang dal i Stora sjøfallet i Nord-Sverige, på en vintertur. Dæven som det blåste, umulig å stå oppreist, men jeg følte meg aldri utrygg. Det er nok verste vinden jeg har vært borti, men skalaer er jeg dårlig på, så jeg aner ikke vindstyrken. Ellers er det ikke så ofte jeg har opplevd skremmende dårlig vær, men de få gangene det har skjedd har teltet blitt veldig, veldig viktig etterpå.
  9. Jeg har gått mye med et REI-telt på fjellet på sommeren, men har alltid vært nøye med å finne leirplasser i le. Nå som jeg går på tur alene merker jeg at jeg er mer nøye på teltet, jeg kjenner det er helt annerledes å være to om å være engstelig i teltet og det å være alene. Så nå har jeg kjøpt meg Hilleberg Soulo, for å føle meg mer trygg når det røyner på. Det er også ganske lite, så det er ikke så mye som skal til for å skjerme det litt. Tunneltelt er jeg ferdig med for lenge siden, har aldri hatt det selv. Etter et par turer i regi av ungdomsgruppa i DNT (i gamle dager) med duken i ansiktet var jeg ferdig med det. Og jeg skal ikke ut og snu teltet i storm! På skikkelige vinterturer har jeg ofte brukt Hilleberg Saivo med påsydde stormmatter. Det er det beste vinterteltet jeg har vært borti! Men jeg orker ikke å bære eller trekke det alene, det er rester fra en fortid som to. Nå er det meg og Soulo.
  10. I suppose you don´t want to go skiing? What about snowshoeing? Then you have a lot more options. You may bring snowshoes or pick up a pair at a sportsstore in Oslo, like XXL (www.xxl.no). Norwegian word for snowshoe is "truger", you may search for that on xxl.no. I have walked with snowshoes for about 3 weeks in april/may, and I was hiking with the cheapest type with a heavy backpack. I was surprised at how well that went. But you must not plan for long distances as you never really know what the snow is going to be like at that time of year. The good thing about snowshoes is that once you get to bare ground you just strap them at you pack.
  11. Jobbet et sted hvor bjørneprøver kom til analyse fra hele landet, for å kartlegge bjørnens utbredelse. Det var mye rart som kom inn, for å si det sånn - så det er ikke alltid så lett å vite eksakt.
  12. Hul ut en appelsin eller sitron og legg i kjøttdeig. Pakk i aluminiumsfolie og legg på bålet, eller bare ha på bålet om du ikke har alufolie. Har også laget med lammekjøttdeig (i Danmark), det var nydelig.
  13. Prednisolon fungerer tydeligvis til så mangt. "Lungemedisin" står det på min boks. Og så er det jo sånn hallveis ormetablett til hund (tenker alltid på en førstehjelpsinstruktør som sa at ormetabletter fungerer utmerket om du husker å gi det til ormen før den biter). Men når jeg tenker over det sa faktisk veterinæren at det var veldig bra for hund som har fått mange stikk. Så også til menneske da, tydeligvis.
  14. Jeg har pustet mye bålrøyk fra omtrent 10-årsalderen. Jeg har alltid elsket å "sitte i bålet". I dag har jeg forholdsvis kraftig astma. Om bålrøyken har vært medvirkende årsak vites ikke, men den kan ha virket inn noe. Ellers er det helt sikkert at det ikke er hovedårsaken til min astma. Astmaspesialisten virket ikke som han syns at litt bålrøyk i ny og ne var noe problem i forhold til røyking og denslags varig påvirkning. (har ikke vært røyker, altså!)
  15. Ved valg av jobb setter jeg fleksibilitet og mulighet for å "spare" overtid til senere avspasering høyt. Det er også viktig for meg at jeg kan ta disse dagene i kombinasjon med ferie, slik at ferien blir lengre. Ellers søker jeg om ulønnet permisjon fra jobb innimellom. Da får jeg fri uten lønn, og utgifter hjemme går med oppsparte penger. Min lengste permisjon uten lønn har vært på 6 måneder. Jeg bruker gladelig mine ferieuker, min avspasering og ulønnet permisjon på tur. Nå skal det sies at jeg har valgt å bosette meg utenfor byen (på landet) for å ha mulighet til dette. Våre boutgifter er såpass lave at vi forholdsvis enkelt kan spare til å ta fri.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.