Gå til innhold
 • Bli medlem

A8G16

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om A8G16

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Bondhusbreen er bare en skygge av hva den en gang var, særlig den nedre delen. Brefronten har trukket seg tilbake ca 200m og nedre delen er praktisk talt uten sprekker, men er heller litt bratt opp i fronten. Fronten er så pass høy og bratt at en tryning uten bruk av tau ikke er å anbefale. Øvre delen må man nok forvente er som før med mye sprekker, tårn og isras. Enda ligger det snø slik at i øyeblikket er øvre delen trolig lett å forsere på snøbroer. Håper vedlagte bilde fra i fjor kan gi et inntrykk.
 2. Ser ut som Gulfjelltoppen, 987 moh
 3. Klatre Bondhusbreeen??? Da må du raske på før den smelter vekk. Det er like før det skjer nå (Se bilde). Streken i bidet viser tilbakegangen de aller siste årene.
 4. Du er nok neppe i bedre form enn du bør være for litt krevende fjellturer. Noe over middels, men det skal det ikke mye til. Slike endagsprestesjoner sier lite om formen. Dersom man er i god form, har man vært i så mye aktivetet at man kjenner på om kroppen at den "virker" som den skal. Prøv å gjøre noe lignede aktivetet 4-5 dager etter hverandre. Går det bra og man har restituert seg etter en dag er formen brukbar.
 5. Det er ca 10 mil og mellom 24 og 30 timers effektiv gange mellom Finse og Haukeliseter. Det er vær og føre som vanligvis bestemmer hvor mange dager det blir.
 6. Plaget med gnagsår? Da skal du få et meget godt og billig råd her som kan brukes både prevantivt og etter at du har fått gnagsår. Stikkordet er BOBLEPLAST (De med små bobler som brukes som embalasje). Høres kanskje litt enkelt og banalt ut, men meget effektivt. Gjør som følger: Klipp en strimmel som er ca 3 ganger større en flaten du vil dekke. Brett plasten 3-dobbelt og teip den på med sportsteip slik at plasten er helt dekket. På hælen vil 3 strimler teip vanligvis være nok. Det er det hele som skal til. Dersom det er for prevantivt bruk kan det gjerne sitte på i 2-3 dager dersom t
 7. Bensin og parafinbrennere virker meget godt i kaldt vær mye bedre enn spritbrennerer. Parafinbrennere må forvarmes med sprit, bensin kan tennes uten forvarming. For øvrig er det ofte ikke nødvendig å smelte snø for å få vann i vinterfjellet. Ved å velge teltplasser i tilknytning til et vann, er det ofte overvann under snøen. Det er vanligvis lettest å finne overvann nær inn- og utløp og nær steder der det er store snøfonner ut over isen. Sist vinter var det rett nok noe vanskeligere enn vanlig pga. lite snø i fjellet.
 8. Det er i år svært lite snø i dette området i år. Hvor vidt denne turen er mulig eller ikke avhenger av hvor langt ut i mai man venter og været fram til da. Pr. 23/4 er det gode forhold. En indikator om snøforholdene er snømangden på Mjølfjell (se [Hidden Content] ). Når det ikke er mer snø på Mjølfjell er det kort tid igjen før det ikke er spesielt gode forhold å gå til Grindafletene
 9. Det går valigvis helt fint. Enkelte år kan det være litt råtten snø. Unngå Veigdalen pga. her er det alltid tidlig bart + at det er kalveområde. Elvene er sjelden et problem med unntak av at det har kommet store nedbørsmengder i form av regn. Vær obs på alle oser, og særlig for de store elvene. Hvis mye fint vær kan solen være det mest plagsomme. Gå med tildekket hud hele tiden om du skal gå i mange dager.
 10. Sent men godt? Her er et forslag til skitur der du får med deg Midtre Folgefonna. Like under Svartedalshorga 1472moh (ved kote 1400) går du rett øst og følger en fonn som går ned mot Kvitnadalen, litt bratt siste 100m ned mot vannet i dalbunnen.Du kan også gå helt ned til Midtre Kvitnadalsvatnet. Følg deretter Kvitnadalen til topps. Derfra går en flanke opp retning rett sør langs lengdelinje 600. Deretter er det lett terreng videre mot Holmaskjera.Ingen ekstra kromspring eller omveier er nødvendig for å komme opp siste bakken til Holmaskjera. Gå der du taper minst høyde.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.