Gå til innhold
 • Bli medlem

TrulsR

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  44
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om TrulsR

Nylige profilbesøk

570 profilvisninger
 1. Vask det for all del. Gore-Tex er teflon og tåler en god vask - 40 grader og vanlig vaskemiddel. Skitt og svette og ræl fra huden trekker inn i membranen via innerstoffet og kan sørge for tetting og delaminering.
 2. Har ikke kjørt de ordentlig enda, men gummiranden virker ordentlig solid. Sparket litt i fjellside på en topptur på Hardangervidda, uten at gummien brydde seg noe videre. Det tyder på ny tur til uka med noen innlagte topper i Jotunheimen, og da blir de trygt med. Både Scarpa, La Sportiva og Salewa skal være trygge valg. Vesentlig dyrere enn Alfa og Crispi, men det henger nok sammen med kvaliteten skal dere se - det er merker gjengen på Sportsnett og Sportslageret sverger til, og det er heller ikke uten grunn. Et solid tips til lettstøvel er forresten Scarpa Rebel Lite som klokker inn på
 3. Legge seg på stigende kroppsvarme, da holder du varmen i posen bedre.. jogg 10-15 min før du hopper i posen (spesielt på vintern) og ha et ekstra kleslag tilgjengelig inne i posen. Snør igjen i hals og ha noe på hodet
 4. Nylig kjøpt Scarpa Maverick.. ikke fått brukt så alt for mye enda, men de har vært helt knall på de toppene jeg har hatt de med på. Stive nok til lett klatring, step-in bak, myke nok til Hardangerviddarusling. Tok sjansen på å ta de med på tur over flere dager uten å ha gått de inn først - null problem. Vanntette og greit pustende er de også.
 5. Shit, jelly! Hvordan holdt Assault 2-teltet deres mot det verste av vær og regn? Har kikka litt på det, men hørt at noen har vært misfornøyde med vanntetthet osv? Virker som om dere fikk testa det ut ganske bra. Hadde dere behov for noe utstyr, typ stegjern/øks?
 6. Tror dere snakker om forskjellige jakker. "En sesong, og meget fornøyd!" Den nyeste er tilgjenglig på Norrønas nettbutikk, men kommer ikke i butikk før midten av august omtrent.
 7. Sportsnett kjører 20% av på alt med Gore-Tex ut uka
 8. Konkret forslag: [Hidden Content] Burde dekke de fleste behov i starten. Mye kamera for pengene. Hvis du har mye penger å svi av på den nye hobbyen din, men vil ha valuta for pengene: [Hidden Content] + [Hidden Content] + [Hidden Content] Du kan sløyfe 50mm'en, 28-300mm'en dekker det meste, men med 50mm og f1.4 kan du ta mye kule bilder når det begynner å bli mørkt. Får ikke like stor blenderåpning på 28-300en.
 9. 8-10000 mm er pr. def. på grensa til vanntett for klesplagg, men en softshelljakke vil trekke vann iom at de ikke har noe membran, og da blir den ubehagelig å gå med. Vannsøyle angir hvor mye trykk vann et plagg tåler over et område - 8000 mm vannsøyle vil si at du kan sette en søyle av vann på 8 meter mot plagget uten før vannet trenger igjennom. Ville tatt med meg en regnjakke/skalljakke hvis jeg var deg, møter du en skikkelig skur holder ingen softshelljakker deg tørr.
 10. (Super)lett betyr som regel lavere slitestyrke. Derfor vil f.eks. Norrønas Recon og Trollveggen tåle mer enn Falketind. En bukse med høy slitestyrke vil ofte veie over 500 gram.
 11. Husk at mesteparten av vekta skal på hoftebeltet. Du strammer det først, slik at all vekta hviler på hoftene, så tilpasser du skulderstroppene for å avlaste hoftene litt. Du har hvertfall god nok plass i sekken.
 12. 20% på hele skoveggen til Sportsnett denne uka. Kjøp 2 par, få 50% på det billigste paret på Anton Sport Høyfjell.
 13. Dere har lista opp 90% av grunnene til at jeg foretrekker fjell foran skog any day. Men sånn ellers, tenker du å ta med primus? I så fall er jo Real Turmat en grei middag.. la den stå lukket med det varme vannet i en god stund, lenger enn det står på pakka, sånn at den ikke blir hard og fæl. Du trenger ikke å dra med deg så mye vann, det er stort sett trygt å drikke vann i naturen i Norge - rennende vann er tryggest. Jeg synes turen er hyggeligere hvis du legger den til et sted med fiskemuligheter. Sneglene skal du ikke tenke så mye på, pirkes bort med pinne eller noe.
 14. Recon er nok litt tightere i snittet, mer som Falketind. Lurer på om ikke det er goretex i stoffet bak lommeglidelåsene(?)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.