Gå til innhold

Tristein

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Tristein

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

607 profilvisninger
 1. Ser ikke ut til at de gjør det lengre :-/
 2. Sist jeg hadde Bergans og Dermizax var i en feltuniform for nesten 15 år siden, så det tør jeg ikke uttale meg om nå Ellers så synes jeg forslaget til a_aa var bra. Noen ganger tror jeg man kjøper tøffere og mer "teknisk" bekledning enn det man faktisk trenger. Det er skikkelig digg med lette jakker og de tåler mer enn man tror.
 3. Det kan være en kombinasjon av manglende trening, dårlig innstilling av sekken og at sekken rett og slett ikke passer deg. Når det gjelder trening med å gå med sekk, så gjelder det uansett om du er veltrent eller ikke. Broren min er svært trent og sterk, men går så sjelden med sekk at han synes det er noe herk hver gang. Når det gjelder dårlig innstilling bør du sjekke følgende: Er sekken innstilt til rygglengden din? Bærer hoftebeltet omtrent halvparten til 70 % av vekten? Her er det store forskjeller på hvilke sekker som passer hvilke personer. Husk at det er sideremmer som strammer sekken inntil hoftebeltet og at det er toppremmer som drar sekken inntil ryggen din (er festet i skulderstroppene). Brystremmen må også være innstilt riktig. Husk at remmer kan løsnes og strammes i løpet av turen i varierende terreng. Under klyving vil man kanskje ha sekken stramt inntil ryggen, mens på flate partier kan man løsne opp. Husk også at du antagelig ikke er helt symmetrisk. Det betyr at du ikke må stramme stroppene like hard på begge sider dersom du for eksempel er "skjev" i skuldrene som meg. Det finnes mange gode sekker og den viktigste egenskapen er at den sitter godt. Min kone prøvde ni forskjellige sekker før hun fant en som satt godt nok på hoftene sine. Når alt kommer til alt, så er det ubehagelig å bære tungt. Det er en grunn til at lettvektfarsotten brer om seg Lykke til!
 4. Som så flere andre har nevnt her: For meg er Fällkniven F1 den ultimate turkniven. Jeg har ganske mange kniver og etter den sluttet jeg å kjøpe flere. Jeg hadde funnet min. Ser at det er noen som har en tendens til å miste kniver, og da er det jo kjipt å miste en dyr kniv. I regi av NROF var jeg på en ukes overlevelseskurs hvor vi kun brukte en blå morakniv til 39,-. Vi overlevde I skogen bruker jeg Fällkniven F1 og en liten skogsøks fra Gränsfors Bruk. På fjellet bruker jeg bare Fällkniven F1. For lettvektstur er den litt for tung, men da kan man jo ta med seg en liten foldekniv. Hva som er den ultimate turkniven tror jeg avhenger av hva slags turer du drar på, hva du bruker kniven til, hvor store hender du har og hva som gir deg glede
 5. Hei. Skal skifte ut tre-sesongers soveposen min, og har lyst til å prøve ut quilt/teppe. Hvor får man kjøpt dette i Norge? Har bare lest om positive erfaringer med quilt. Er det noen som har noen dårlige erfaringer?
 6. Jakken du etterspør finnes ikke. Alle egenskaper må balanseres mot hverandre og du må finne ut hva som er viktigst for deg. I dag har jeg en Arc'teryx Theta SVX, som er en lengste og romsligste jakken til Arc'teryx. Kjøpte den i høst og har brukt den nesten hver dag siden. Har fått testet den ned mot minus 20 og i påsken med fem døgn i snøhule. Jeg er veldig fornøyd bortsett fra at ved kuling og sterkere vind, så kan man ane trekk gjennom glidelåsen og at glidelåsen kan av og til ise litt. Det jeg liker med jakken er at den dekker stussen og er romslig med gode løsninger og er ganske lett til å være Gore-Tex Pro Shell. Jeg mistenker at jakken kan være litt for varm til sommerturer, selv med ventilering under armene. Tidligere hadde jeg en lettvektsjakke fra Berghaus med Gore-Tex Active Shell. Active shell puster bedre enn Pro Shell. Den hadde bare to lommer, men var veldig lett og fungerte på alle turer, selv på Finse i 20 m/s og minusgrader. Savnet dog å få dekket til stussen Bruker den nå som en lett vindjakke. Veldig fornøyd med den og. Levetid på Active-shell jakker: 2-5 år Levetid på Pro-shell jakker: 5-10 år Siden jeg svetter mye, er ikke bomullsjakker et alternativ for meg. Har dog et par fra Norrøna jeg bruker på bålturer. Lykke til med ny jakke
 7. Jeg tror det er lett å bli revet med av markedsføringen til produsentene, uansett om det er telt eller noe annet. Mange av er villige til å betale en god del for det man tror er bra saker, og da blir man selvfølgelig skuffet når det går i stykker. Selv er jeg veldig glad for å møte en ærlig selger i England, da jeg kjøpte min første Gore-tex active shell jakke. Han sa at jeg kunne forvente en levetid mellom 2 og 5 år. (Med Gore-tex pro shell kan man visstnok forvente en levetid på 5 til 10 år). Etter å ha brukt jakken nesten daglig i to år (inkludert mange turer) så er den nå "oppbrukt", til tross for re-impregnering. Er jeg skuffet? Nei, fordi jeg visste hva jeg kunne forvente, og har hatt mye glede av den. Det kan være at produsentene hadde fått mer fornøyde kunder, hvis de var litt ærligere med å opplyse forventet levetid.
 8. Osprey lager gode sekker, og det ser ut som om du tenker å gå for det. Jeg vil bare nevne at når jeg ville bare ha to sekker, så gikk jeg for en stor Gregory denali pro og en "liten" Crux AK-47 og har ikke angret. Det er egentlig en klatresekk, men jeg har brukt den fra alt til dagligvarer og jobbreiser til dagsturer, helgeturer og breturer. Den er enkel og svært solid, men er samtidig lett. Man får den i forskjellige rygglengder, noe som var viktig for meg. http://www.crux.uk.com/en/rucksacks.php?range=1&product=2. Med sine enkle løsninger er den kanskje for spesielt interesserte, men for meg fungerer den utmerket. Lykke til med valget
 9. Call or send them an e-mail if you found different information: http://www.tyinstolen.no/kontakt.htm
 10. I don't want to overemphasize the risks of avalanches, because on the type of trips you plan to do, you rarely set off avalanches (mainly because you don't go in slopes steeper than 25 degrees.) BUT there are MANY ways of setting off avalanches and the risk for avalanches changes constantly over time, and can also change drastically during a single day. I don't know the specific area good enough to give you a specific advice, but here is a couple of sites you should check out. http://gis.ngi.no/skredkart/ is a map over potential avalanches, if the conditions are right. Zoom into the area you are interested in. Then you check the box "skred oversiktskart"(avalanche overview map) and the box "bratte områder" (steep areas). I usually take print-outs over the areas I'm skiing. It's not fast, but it's worth the wait http://www.varsom.no/ gives avalanche forecast. Use google to translate. I hope you have had a course in avalaches, or at least has read a book about it. Everybody should have probe and shovel as personal equipment. (If you can borrow Avalanche transceivers that would be a huge advantage.) Know how to use your equipment. Forgive us for beeing so cautionary, but we don't want our guests to die I hope you'll have a great trip, and wish you all the best!
 11. @Brigt: Takk @børt-erik: Hjerkinn likner, men er ikke den samme. Bergans Helium, som du selv påpeker, er litt større og dermed ikke aktuell nå. Takk for innspill
 12. Takk Brigt. Har notert meg den tidligere fordi jeg liker "the clean look" men siden den manglet kompresjonsreimer, så har jeg utelatt den. Men når jeg nå ser på detaljene, så blir den aktuell igjen To spørsmål: - Hva gjør du med snøspaden? - Har du savnet kompresjonsreimer?
 13. Vet ikke om du har bestemt deg eller ikke, men jeg har herremodellen som tilsvarer Gregory Petit Dru Pro som en kar lenket til her. Du må kanskje ha "small" og da tar den 78 liter og veier 3,3 kg. Du bør ha et regntrekk i tillegg. Du bør ikke ha stor sekk dersom du er udisiplinert i pakkingen din, men er du disiplinert, ser jeg ingen grunn til å ha en mindre sekk dersom du skal bruke den til "alt". Selv gikk jeg fra 75 L. til 115 L. og har aldri angret. Det jeg liker med sekken: - Sekken fungerer godt både fullastet og lettlastet. - Gode kompresjonsmuligheter. - Topplokket kan tas av og brukes som rumpetaske. Har plass til det du nevnte (kamera, mat og drikke, en varm genser) - Gode tilpasningsmuligheter. - Masse plass. Du får alt inne i sekken. - Åpningen i fronten gir god tilgang til det som ligger i midten. - Bunnen av sekken er vanntett. - Nettinglommene er ikke sydd inntil sekken, slik at du kan ha ski på siden av den. - Svært godt bæresystem. Jeg liker ikke: - Sekken kan knirke litt når den er tungt lastet. - Den er dyr (men du får den av og til på tilbud).
 14. Min elskede Norrøna Besshø 40 L. sliter litt om dagen. Alt av elastisitet er borte, stoffet suger vann som en svamp, topplokkglidelåsen er ødelagt, det er to slitasjehull i bunnen og forrige helg røyk en hoftebeltespenne. Siden Norrøna har sluttet å lage Besshø, så vurderer jeg å reparere sekken, men den er jo svært gammel og jeg lurer på om det vil lønne seg. Har noen erfaringer med å reparere så mye? Det kunne jo også friste med en ny sekk. Har sett litt på Haglöfs Roc Rescue . Har noen erfaringer med den? Fant ikke noen når jeg søkte på forumet. Ellers har jeg sett på Gregory Alpinisto 35 liter. Har sett noen her liker 50 literen, men det er jo litt forskjell på størrelsene. Det geniale med Besshø var at den fungerte til alt. Jobb, skole, fjell, skog, bre, topptur osv. Jeg liker muligheten til å kunne feste ting utenpå sekken og den må komprimeres. Vekt er ikke så viktig. Synspunkter, folkens?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.