Gå til innhold

g-arnt

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  475
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om g-arnt

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ja, jeg kjenner til disse hyllene, og hvis de er nedsnødd så antar jeg det er ganske spøkefullt med bare øks og stegjern.. ?
 2. Spør på vegne av en fra utlandet.. Hvordan ser (typisk) normalruta ut i slutten av februar? Er hyllene nedsnødd, og er tausikring å anbefale på denne passasjen? A
 3. Rutebeskrivelse: http://www.westcoastpeaks.com/Peaks/heidalsmuen.html
 4. Takk for bilder og rapport. Den står høyt på min Nordland to-do liste..
 5. Kompliment for at du reddet deg ut av en rotete situasjon. Er ikke dem av dem som mener det er noe sikringsfasit. Gode klatrere tusler der jeg vil sikre. Og kanskje jeg tusler der uerfarne vil sikre. Og jeg har selv gått meg fast og måtte ta den helvetes telefonen.... Det er du som er i situasjonen og det er dine beslutninger ... Og jeg regner med du har fått deg en god erfaring å bygge videre på. Lykke til videre, stay safe og takk for fin rapport.
 6. Takk for flott rapport og supre bilder! Håper jeg får sjansen der en gang...
 7. Notert! Takker Ang: "Carl Hall greidde tre av sine utvalgte tinder: Strømstinden paa Kjerringø, Skotshammeren ved Grøtø og Tilthornet paa Hammerø. så har jeg lurt på hva Strømstinden paa Kjerringø er for noe. Ikke fant jeg den da jeg annoterte panoramaene, og finner den heller ikke på Norgesglasset. Noen som kjenner til den?
 8. Godt å høre Flotte bilder du la ut. Kanskje de blir tungen på vektskålen om hvor jeg skal legge en uke til neste år. Valget har så lang stått mellom Nordfolda og Lurøy/Rødøy...
 9. Kanskje det kan være Skotstindan ved Skotsfjorden? I tilfelle toppen til venstre i forgrunnen er Skjerdingslagstinden..
 10. Takk for flott rapport Ole-Petter. Har selv gått den ruta (minus nordtoppen, pluss Tuolpagorno, minus helikopter og det var morsomt å lese rapport og se bilder. Dere var dristige som begav dere ut på den eggen. Interessant spørsmål du reiser - hvordan sikre seg der.
 11. g-arnt

  Strandåtindan

  Etter en veldig hyggelig Stetind-bestigning (ad normal rute) i 2007, klarte Nordland Turselskap å friste meg til å hoppe på en tur over Strandåtindan på Kjerringøy denne sommeren. Det er alltid spennende med været, men etter en uke med solskinn i base-camp Brønnøysund, så turte jeg å håpe på det beste.. Jeg kjørte opp til Bodø fredag 9/7, gikk Eidetinden (1020m) på fredag kveld (kanonvær) og møtte opp på samme startsted neste morgen 08:00 (Eidetinden of Strandåtindan er nabotopper) Vår guide het Kenneth Mjelle og var en dyktig og erfaren klatrer. Vi var (heldigvis) bare to klienter. Den andre var Trygve (70!) - en f.h.v lege. Traversen går over Vestre og Store Strandåtind, består av 4 klatrepunkter, inkl. Halls Hammer (5-) og 7 rappeler. Så er det mye gåing, en del klyving og lettere klatring. Det er i det hele tatt en fantastisk tur over to fantastiske topper på en fantastisk halvøy i en fantastisk landsdel. Her kunne jeg vekslet på adjektivene, men jeg lot være... Jeg er tross alt nordlending.. Så lite som jeg klatrer (en gang i året), så klarte fjellet raskt å psyke meg ut. Dvs. jeg var redd for at jeg ikke kom til å klare de vanskeligste passasjene. Men det roet seg når vi kom igang, og klatringen gikk greit. Vi klarte å komme oss opp et ekkelt sva (som man ikke kan sikre den som leder på) før regnet kom inn over oss. Da vi ankom Strandåtindans stortopp var fjellet sleipt og glatt, men nå var klatringen over. Regnet ga seg, og vi kunne gi oss i kast med de 4 siste rappellene (2 lange - ca. 45m). Da vi bare hadde et 60m guide, ønsket Kenneth å låre oss ned to av rappellene. Av rent praktiske og tidsmessige hensyn. Den første var klink loddrett, og tauet var tjukt og tregt. Det gikk litt hit og litt dit... Etter 10 timer var vi tilbake til start, uten ha møtt problemer av noe slag. Og det må bare sies - det synes ikke som om alder er noen hindring for klatring innenfor denne vanskelighetsgraden... Legger ved noen bilder, samt linker til turrapport fra Eidetinden (360 grader annotert panorama) og Strandåtindan. Samt link til førstebestigningen av Strandåtindan som er hysterisk lesning. Skrevet av F. Schjelderup. A http://www.westcoastpeaks.com/Peaks/strandaatinden1.html (Eidetinden) http://www.westcoastpeaks.com/Peaks/strandaatinden2.html (Strandåtindan) http://www.nordlandturselskap.no/index.php?ID=141 (førstebestigning)
 12. Godt poeng Jeg mistet den detaljen...
 13. Hmm. tør ikke sverge på det. Det er pb som har tatt bildet. Jeg trodde han tok det fra veien, men kan hende jeg tar feil. Skal sjekke med ham..
 14. Du sa du kjørte mellom Førde og Stryn. Da formoder jeg du har kjørt Vadheim - Førde strekka? Kvamshesten bildet er tatt fra den veien, selv om den ligger litt utenfor... Du sa det ikke var Kvamshesten, men ting ble litt uklart når du skrev at du ikke hadde kjørt der i det hele tatt.. A
 15. He he, dette begynner å bli utfordrende.. Jeg kjenner jo den strekka godt, men det er ikke noe annet enn Kvamshesten og Eggjenibba som jeg snur meg etter. Jovel, Skåla da.. Ta en titt på første bildeserie her: (To Bergen Sep 11..) http://www.westcoastpeaks.com/Peaks/helgedalsnuten1.html Se om du kjenner igjen noe.. Vi har jo Neslenibba ved Olden, men jeg tviler på at det var den som gav deg ståpels A
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.