Gå til innhold
  • Bli medlem

Cornell84

Aktiv medlem
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Cornell84

  1. bør ihvertfall ned med et par av de som er oppå der, villedende ville jeg sagt, men nå vet jeg ikke om ruten vi gikk er regnet som normalveien da, er fullt mulig at det er andre passasjer rundt omkring der som er mere forsvarlige, men dette var ihvertfall den mest forsvarlige å gå , har vært der oppe to gang og gått samme stedet begge gangene... Stedet jeg prater om er dette ihvertfall
  2. Nylig kommet tilbake fra en tur opp Stabben, denne gangen uten kjentmann. Vi sleit med å finne den rette veien, men lyktes da noen kjentfolk på fjellet også skulle samme tur, det var tåkete på toppen, og det er fortsatt glatt der oppe, men OK å gå opp. Angsten slo ut for fullt da vi ikke fant sekkene vi hadde lagt på rekke og rad for å markere nedgangen, som vi rett og slett så av en tilfeldighet. Videre på veien ned knakk jeg greina jeg brukte som sikring på det mest luftige partiet (Sett bortifra "traversen" mellom den første varden og toppen) og holdt på å falle, lurt å være MEGET fokusert her, det burde egentlig vært lagt ut tau her da de fleste går her usikret. Det var to slitne karer som fornøyd gikk bortover mot Solem igjen, vi ville akkurat rekke 23-ferga, men der sto to sinte okser rundt bilen vår som ville det annerledes ! Etter litt hauking kom bonden ut og fikk flytta kyrne, og grunnet velvillighet fra skipperen på Glutra ventet ferga 10 min (!) på oss på vei tilbake En minnerik tur med andre ord Bilder kommer Det skal også legges til at der man har lagt ut røde bånd opp mot det mest luftige partiet er meget villedende, dette fører til en vei som er en god del vanskeligere enn der vi gikk, undertegnede kan godt markere den mest brukte veien opp på neste tur som blir om noen uker.
  3. Noen som vet hvordan snøforholdene er der nå ? Og når det evt. bør begynne å bloi forsvarlig med en tur opp normalruta uten sikring..?
  4. Var der i fjor sommer, men har kun vært der den ene gangen og da var jeg med noen som kunne veien, noen lokale som vet hvordan det er å gå opp der eksempelvis i morra med det flotte været vi har på nordmøre for tida ? Lurer også på om noen vet når Dalatårnet kan gås opp, har ikke vært der oppe så "Nærme" vinteren før så kjenner ikke til hvordan føret er der nå
  5. Fra Bremsnes på Averøy ser jeg stadig vekk på vei til og fra jobb en relativt spiss og høy topp, denne ser jeg ganske langt unna, og er den første betydelige toppen jeg ser til høyre for Reinsfjellet herifra...Har begynt å lure på hvilken en dette kan være , noen som har noe forslag ? Det som har slått meg er at det kan være Skjorta i Nesset kommune, men er usikker..
  6. På Tustna, ved "foten" av Leirtind mot fotballbanen er en fin og grei plass. Har klatret opp Stabben også, altså ikke normalveien, flere morsomme ruter med naturlige taulengder.
  7. Pokker heller, er totalt i tvil om det meste her ! Når jeg prøver å lukke øya, og tenke på hvordan dette fjellet så ut så så det nærmest uinntakelig ut på sida mot veien (Uten gode klatreferdigheter), men noe mindre bratt på baksiden, selv om det var ganske så bratt for Ola Nordmann her og... Kan rett og slett ikke utelukke at dette kan ha vært rett sør for Førde eller rett nord for Stryn lenger, selv om det siste er ganske usannsynlig...Tenkte bare at hvis noen visste om fjell som kan passe til beskrivelsen her rundt omkring så hadde det vært morsomt å sett... Uansett skal mysteriet løses om en uke da jeg skal kjøre fra Bergen og oppover atter en gang !
  8. Jepp Den er grei. Men er det noen som har et bilde av Eggenibba sett fra E39 ?
  9. Det der igjen ligner ikke, "Nonsnipa" og "Nonsnibba" er visst to forskjellige fjell etter hva jeg har lest meg til.....
  10. Jeg tror mer og mer deter Nonsnibba, ser på bilder av denne toppen, den er prikk lik. Så på et kart, formeg virka det som at det er mulig denne dukker opp på høyresida av e39, et stykke unna ved et vann usikker, men jeg tror det må ha vært denne tross alt..
  11. Var nok ikke Neslenibba..ser den på kartet og der var vi ikke i det hele tatt.. Fjellet så sinnsykt ut, om det lar seg bestige med eller uten klatring skal jeg være forsiktig med å påstå, mest sannsynlig gjør det det, men selv om "et spektaktulært fjell" er et veldig vidt begrep var dette virkelig spektaktulært. Er litt redd for at jeg har bomma på hvor jeg påstår jeg så det, har bare kjørt denne veien en gang i mitt liv og det var denne gangen, men ganske sikker på at det var et eller annet sted etter Førde og før Stryn.. Imidlertid skal jeg kjøre til Bergen om to uker, da skal mysteriet løses:) Håper jeg ikke er så trøtt at jeg glemmer å se etter Av de jeg har sett så er Eggenibba den mest sannsynlige, mtp beliggenhet, beliggenhet i forhold til veien etc, men mener det var et vann mellom fjellet og veien og..
  12. Søkte på neslenibba på bilder på google..Første bildet der var likt.. Jeg aner rett og slett ikke..Skal kjøre nedover på trass en gang jeg har tid, og ta turen opp
  13. Hehe, kom med E39 fra Bergen...Søkte på Kvamshesten på gulesider.no og den ser jo ut til å ligge langt vest for Førde ? Dette her kom opp når jeg søkte på "kvamshesten" på bilder på google..Ganske likt det jeg så: http://www.dintur.no/temp/7e5c427090905442da33ae2093ec9407.jpg Nummeret før jeg kjører nedover for å se Denne kom opp når jeg søkte på Eggenibba.. http://www.nrk.no/contentfile/file/1.2747086!img2747045.jpg Er dette også Eggenibba? Isåfall går jeg for at det er den, inntil neste gang jeg kjører den veien.
  14. Gikk for to uker siden opp på Stabbe, så traversen over taggene og så til Innerbergsalen og deretter ned, og en fin fottur tilbake til bilen..Flott tur, gikk usikret, lufig et par steder, men alt i alt en flott tur.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.