Gå til innhold
  • Bli medlem

g-arnt

Passivt medlem
  • Innlegg

    475
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av g-arnt

  1. Ja, jeg kjenner til disse hyllene, og hvis de er nedsnødd så antar jeg det er ganske spøkefullt med bare øks og stegjern.. ?
  2. Spør på vegne av en fra utlandet.. Hvordan ser (typisk) normalruta ut i slutten av februar? Er hyllene nedsnødd, og er tausikring å anbefale på denne passasjen? A
  3. Rutebeskrivelse: http://www.westcoastpeaks.com/Peaks/heidalsmuen.html
  4. Takk for bilder og rapport. Den står høyt på min Nordland to-do liste..
  5. Kompliment for at du reddet deg ut av en rotete situasjon. Er ikke dem av dem som mener det er noe sikringsfasit. Gode klatrere tusler der jeg vil sikre. Og kanskje jeg tusler der uerfarne vil sikre. Og jeg har selv gått meg fast og måtte ta den helvetes telefonen.... Det er du som er i situasjonen og det er dine beslutninger ... Og jeg regner med du har fått deg en god erfaring å bygge videre på. Lykke til videre, stay safe og takk for fin rapport.
  6. Takk for flott rapport og supre bilder! Håper jeg får sjansen der en gang...
  7. Notert! Takker Ang: "Carl Hall greidde tre av sine utvalgte tinder: Strømstinden paa Kjerringø, Skotshammeren ved Grøtø og Tilthornet paa Hammerø. så har jeg lurt på hva Strømstinden paa Kjerringø er for noe. Ikke fant jeg den da jeg annoterte panoramaene, og finner den heller ikke på Norgesglasset. Noen som kjenner til den?
  8. Godt å høre Flotte bilder du la ut. Kanskje de blir tungen på vektskålen om hvor jeg skal legge en uke til neste år. Valget har så lang stått mellom Nordfolda og Lurøy/Rødøy...
  9. Kanskje det kan være Skotstindan ved Skotsfjorden? I tilfelle toppen til venstre i forgrunnen er Skjerdingslagstinden..
  10. Takk for flott rapport Ole-Petter. Har selv gått den ruta (minus nordtoppen, pluss Tuolpagorno, minus helikopter og det var morsomt å lese rapport og se bilder. Dere var dristige som begav dere ut på den eggen. Interessant spørsmål du reiser - hvordan sikre seg der.
  11. Etter en veldig hyggelig Stetind-bestigning (ad normal rute) i 2007, klarte Nordland Turselskap å friste meg til å hoppe på en tur over Strandåtindan på Kjerringøy denne sommeren. Det er alltid spennende med været, men etter en uke med solskinn i base-camp Brønnøysund, så turte jeg å håpe på det beste.. Jeg kjørte opp til Bodø fredag 9/7, gikk Eidetinden (1020m) på fredag kveld (kanonvær) og møtte opp på samme startsted neste morgen 08:00 (Eidetinden of Strandåtindan er nabotopper) Vår guide het Kenneth Mjelle og var en dyktig og erfaren klatrer. Vi var (heldigvis) bare to klienter. Den andre var Trygve (70!) - en f.h.v lege. Traversen går over Vestre og Store Strandåtind, består av 4 klatrepunkter, inkl. Halls Hammer (5-) og 7 rappeler. Så er det mye gåing, en del klyving og lettere klatring. Det er i det hele tatt en fantastisk tur over to fantastiske topper på en fantastisk halvøy i en fantastisk landsdel. Her kunne jeg vekslet på adjektivene, men jeg lot være... Jeg er tross alt nordlending.. Så lite som jeg klatrer (en gang i året), så klarte fjellet raskt å psyke meg ut. Dvs. jeg var redd for at jeg ikke kom til å klare de vanskeligste passasjene. Men det roet seg når vi kom igang, og klatringen gikk greit. Vi klarte å komme oss opp et ekkelt sva (som man ikke kan sikre den som leder på) før regnet kom inn over oss. Da vi ankom Strandåtindans stortopp var fjellet sleipt og glatt, men nå var klatringen over. Regnet ga seg, og vi kunne gi oss i kast med de 4 siste rappellene (2 lange - ca. 45m). Da vi bare hadde et 60m guide, ønsket Kenneth å låre oss ned to av rappellene. Av rent praktiske og tidsmessige hensyn. Den første var klink loddrett, og tauet var tjukt og tregt. Det gikk litt hit og litt dit... Etter 10 timer var vi tilbake til start, uten ha møtt problemer av noe slag. Og det må bare sies - det synes ikke som om alder er noen hindring for klatring innenfor denne vanskelighetsgraden... Legger ved noen bilder, samt linker til turrapport fra Eidetinden (360 grader annotert panorama) og Strandåtindan. Samt link til førstebestigningen av Strandåtindan som er hysterisk lesning. Skrevet av F. Schjelderup. A http://www.westcoastpeaks.com/Peaks/strandaatinden1.html (Eidetinden) http://www.westcoastpeaks.com/Peaks/strandaatinden2.html (Strandåtindan) http://www.nordlandturselskap.no/index.php?ID=141 (førstebestigning)
  12. Godt poeng Jeg mistet den detaljen...
  13. Hmm. tør ikke sverge på det. Det er pb som har tatt bildet. Jeg trodde han tok det fra veien, men kan hende jeg tar feil. Skal sjekke med ham..
  14. Du sa du kjørte mellom Førde og Stryn. Da formoder jeg du har kjørt Vadheim - Førde strekka? Kvamshesten bildet er tatt fra den veien, selv om den ligger litt utenfor... Du sa det ikke var Kvamshesten, men ting ble litt uklart når du skrev at du ikke hadde kjørt der i det hele tatt.. A
  15. He he, dette begynner å bli utfordrende.. Jeg kjenner jo den strekka godt, men det er ikke noe annet enn Kvamshesten og Eggjenibba som jeg snur meg etter. Jovel, Skåla da.. Ta en titt på første bildeserie her: (To Bergen Sep 11..) http://www.westcoastpeaks.com/Peaks/helgedalsnuten1.html Se om du kjenner igjen noe.. Vi har jo Neslenibba ved Olden, men jeg tviler på at det var den som gav deg ståpels A
  16. Det var ikke Kvamshesten, da ? Men da har du sett den før Førde..
  17. Grattis Nå nylig? Jeg tolker det slik at dere var godt under 24t også...
  18. Info rett fra UK. Usensurert... Den var adressert til meg. ----- Snowdon: Train Liverpool (Lime St) – Bangor: http://www.thetrainline.com/ Takes ~2hours Then coach/bus from Bangor – Llanberis (or pref Pen-y-Pas trailhead): http://www.gwynedd.gov.uk/gwy_doc.asp?cat=2567&doc=13774&Language=1 This pdf: http://www.gwynedd.gov.uk/upload/public/attachments/943/088_Aug081.pdf (~ another 2 hours...) To get to Scafell Pike (don’t be sloppy and leave off “Pike” when that ‘s the one intended!) seems a complete nightmare and will take the best part of a day.. Liverpool Lime St – Seascale by train (www.thetrainline again) There seems to be a bus from there to Wasdale Head, but there are other routes which may be better.. http://www.cumbria.gov.uk/elibrary/Content/Internet/544/931/1099/3654/3879991219.pdf (if still valid..) Ayway, enough pointers for M to start an epic search into the british public transport system. Lykke til! My advice: Rent a car! Right-hand drive is not so hard ... Probably Niffs (Rockfax/UKClimbing) forum is worth a post, maybe someone goes and can offer a lift: http://www.ukclimbing.com/forums/i.php?f=5 It’s climbing, but there is all sorts of friendly folk living there..
  19. Hei, jeg er på reise og så ikke innlegget ditt før nå. Skal sende en mail til mine venner der borte ang. det du spør om. A.
  20. Dette innslaget får vel neppe FF's tinderanglere til å skjelve i buksene, men siden jeg ikke fant noe treff på dette, tenkte jeg å legge inn noen ord. National Three Peak Challenge er en populær greie i UK, og omhandler å bestige Ben Nevis (1344, Skottland), Scafell Pike (978, England) og Snowdon (1185, Wales) på under 24 timer. En går ca. 4mil, og det er ca. 3000 høydemeter. En SKAL kjøre i minst 10 timer, ellers regnes det ikke som "god sport". En har da 14 timer på å bestige de tre toppene. Utganspunktet er at Nevis og Scafell tar 5 timer hver, og Snowdon 4 timer. Det holder for de fleste som er i en rimelig form. Det finnes organiserte helger hvor en kan delta, men flesteparten deltar i private lag. Jeg deltok i et privat lag helgen 16-17 Aug 2008, og selv om fjellene var de enkleste en kan tenke seg, var det temmelig moro. Det ligger en del arbeid i planleggingen, og turen skal tross alt gjennomføres uten uhell. Dess flere, dess større er utfordringen. En skal også sørge for at en ikke blir sittende fast i en trafikkork, eller har andre uhell med bilen. Vi hadde et bra lag, med 1 sjåfør, 2 som sørget for maten og 4 som gikk turen. Vi hadde ingen uhell av noe slag, annet enn et stygt fall midt på natten, og en glohet suppekasserolle som veltet utover to personer og midtkonsollet på leiebilen. "Shit, it's in the electronics!!" ble en setning jeg neppe kommer til å glemme, da jeg så det kom røyk ut av sigarettenneren.. For oss som ikke er så opptatt av "beste tid" (og dermed må løpe) er dette et bra prosjekt. Vi brukte 21 timer og 40 minutter, noe som jeg tror er en ganske bra tid. Vi holdt et godt tempo (etter norsk standard) og skal en gjøre det mye raskere tror jeg vi snakker om tisseflasker og jogging. Turloggen: 17:05...Start Nevis 19:10...Nevis summit 20:40...Nevis trailhead (3:40) 02:50...Start Scafell 04:40...Scafell summit 06:20...Scafell trailhead (3:30) 11:30...Start Snowdon 13:05...Snowdon summit 14:45...Snowdon trailhead (3:15) ------- 21:40 Turrapport finnes her: http://www.westcoastpeaks.com/Peaks/Scotland/3pc08.html.
  21. Takk for rapport og bilder, Oddis. Jeg kjenner at høydeskrekken vender tilbake ...
  22. Det holder jeg helt med deg i, qme. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på en skrivefeil. Av en eller annen grunn står det class 4 i headeren, men i teksten står det class 3. Og det er class 3 det er. Skal rette opp dette i morgen. Arnt.
  23. Jo utviser stadig en fin evne til å gi gode beskrivelser med få ord (her er det lærdom for egen del ) Beskrivelsen hans passer stemmer 100% med det bildet jeg sitter igjen med nå, ett år etterpå. Jeg ville kviet meg for å gå fra fortoppen til Mysosten uten løpende, men sikring er mindre påkrevet på retur, da dette strekket går gradvis oppover. Stødighet er, som Jo nevnte, en forutsetning.
  24. Hei, jeg har etter evne prøvd å trykke .. mer informasjon enn nødvendig er .. om normalveien på denne siden: http://www.westcoastpeaks.com/Peaks/stetinden.html Klikk på turrapport nederst på siden for en mengde, men forhåpentligvis informative bilder. A
  25. Har lagt ut 83 bilder fra denne strekningen, ymse kvalitet. Har satt på en del navn. Tenkte det kunne være interessant tidtrøyte for de som har brukket foten... http://www.westcoastpeaks.com/Peaks/aerial.html Et knippe vedlagt. A. ps; Linken på venstresiden {Ålesund - Oslo 17.04.08} inneholder også en del ok bilder..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.