Jump to content

k0ss

Aktiv medlem
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by k0ss

 1. Jeg har brukt denne på min dunker en stund. Liker godt løsningen med å kunne koble fra veskene. "Drikkesystemet" er også veldig praktisk, for både hund og eier. Jeg vil kalle kløven for liten, men får plass til allt bikkja trenger for opptil en uke. Passer godt til dunkeren min, som jeg ikke vil skal bære spesiellt tungt. Var i begynnelsen litt usikker på kvaliteten, men den har holdt seg bra så langt. Har da også brukt kløven mye uten veskene, til trening. Det er lagt til beskyttelse på reimene som går under buken, og brystet. Disse blir fort våte, og tiltrekker seg grus. Noe som blir veldig ubehagelig for bikkja i lengden. Men det er heldigvis lett å ta av disse og vaske/tørke dem. Kløven har litt lett for å skli over på sidene, viktig at veskene bærer samme vekt. Allt i allt kan jeg lett anbefale denne kløven, vel verdt pengene. OBS. Bør prøves på hunden først.
 2. Har selv brukt Fjellreven Vidda bukse i mange år, og kan anbefale denne for helårsbruk. Tåler mye, puster godt, kan tørkes over bål, lett å reparere og har en fin passform. Personlig kunne jeg godt vært foruten noe av lommene, men de er ikke i veien på noen som helst måte. Det er bare det at jeg ikke bruker dem.
 3. Jeg skal kjøpe meg en ny 3 sesongs sovepose. Bruker i dag ajungilak kompakt sommer. Som kan bli noe kald til tider.. Noen som har erfaringer med "hybrid"soveposen "Nanok Airlock -5" ?
 4. Har en kniv kalt falken i rustfritt stål, og en samekniv. De ligger innerst i ett skap og blir aldri brukt. Har også ett par Mora kniver, og mer kniv for pengene skal man lete lenge etter! Varer lenge! Siste 5-6 åra har jeg brukt en liten kniv som heter "viking". Ikke noe fancy med denne, får ikke stort enklere kniv. Ikke rustfri, men MEGET bra stål i denne. Gjorde ett par søk men klarte ikke finne denne til salgs noe sted.. Jeg bruker kniv til å rense fisk, spikke småflis og lignende. Foretrekker helt klart at kniven er liten. Har alltid med en sag, og iblandt øks. Men til småved duger viking kniven som øks også. På lange turer pleier jeg ha med noen dråper olje så den ikke skal ruste, og en liten fingerbryne fra gerber for å holde den skarp.
 5. Har brukt begge, og ridgerest er hakket bedre å ligge på. Selv om begge tåler langt tøffere bruk enn oppblåsbart, er det ganske stor forskjell på disse. Bamse holder nesten evig. Som nevnt over trekker overflaten i bamse litt vann. Det er minimale mengder det er snakk om. Det blir rutine å stille det opp/ henge det opp til lufting en times tid før man pakker sammen. Slik at det er tørt når man ruller det sammen.
 6. Var en liten tur i grøtådalen forrige uke. Det var utrolig varmt, både for folk og fisk. Storfisk kunne vi se hver dag, men det var verken interesse for mark flue eller spinner.. Men fisk i panna blei det ihvertfall, så skal vel ikke klage!
 7. Dette er mine egne erfaringer med sekken.
 8. Hei! Jeg har bergans alpinist 110. Skal jeg gå langt, og over lenger tid så blir den ganske så ubehagelig med mer enn 25 kg. Men det er ikke noe problem å dytte i over 30 kg, om man ikke skal gå så langt. Merk at jeg ikke er noen topptrent idrettsmann Fordelen i forhold til en pakkramme sekk er at den også fungerer meget bra på de korte turene. Hvor du ikke har med deg så mye. Jeg har prøvd begge deler. Det optimale for meg ville vært å hatt en litt mindre og lettere anatomisk og en pakkramme i tillegg. Men det blir fort dyrt Skal du KUN bruke den til turer med lavvu, uansett hva slags sekk du velger.. Pass på at du får god nok plass i sekken. Jeg kjenner ikke lavvumodellen din. Men de pleier ta nokså stor plass!
 9. Er på andre paret med alfa WK. Har ikke opplevd samme problemet. Derimot er jeg ganske skuffet over goretex foret i begge parene. Neste par blir helt klart uten noen form for membran!
 10. Jeg har brukt xp versjonen i noen år nå, og den har holdt seg meget bra og ingen hull så langt! Jeg er neppe av de som er mest forsiktig med utstyret, men har da prøvd å la være å fyre større bål under og rett ved presenningen. Denne er med i sekken hele året, uansett. Det er en dyr presenning, men den er etter min mening helt klart verdt pengene!
 11. Jeg kjøper ei pakke tobakk i året, og det til den årlige fjellturen!
 12. Ellers har jeg meget gode erfaringer med hilleberg jannu, kanskje ett av hillebergteltene med kerlon1800 duk kunne vært noe? Lette nok til å bære med seg på kortere turer. Men som sagt ovenfor.. til jakt, ville jeg personlig valgt lavvu over vanlig telt
 13. Personlig ville jeg nok aldri kjøpt det. Heller Lavvu, det er jo så koslig! Har alltid presenningen i sekken, og den blir mye brukt. Når jeg gikk på støkkjakt ble det mye overnattinger under den! Men etter jeg fikk meg harebikkje blir det nok heller hytte og en og annen natt i lavvu. Fikk tak i en veldig billig lavvu i vinter, og den har jeg planer om å sette opp langt inni skauen, og bare la den stå der hele høsten Men jeg jakter da altså ikke i fjellet vel å merke.
 14. Skal du bruke teltet som base for jakt, eller tenker du å bære det med deg?
 15. Jeg snakket om RidgeRest® Deluxe, og jeg snakker hard medfart.
 16. Ja. Ett godt underlag. Og jeg synes det var bedre enn bamse å ligge på. Men det er ikke like varmt. Og det tåler heller ikke allverdens. Mitt holdt 1-2år.
 17. Jeg bruker Ajungilak Kompakt Summer til den varmere delen av året. Lett og liten pose av god kvalitet, som tørker fort om den skulle bli våt. Har som oftest med ullundertøy, ull-hals, tykke sokker og ett lite yttertrekk til posen. Fin kombinasjon som fungerer fint vår sommer og høst både nettene som er altfor varme og de som er altfor kalde. Om du har lett for å fryse finnes det også varmere utgaver av posen. Liggeunderlaget jeg bruker er Ajungilak bamse.
 18. Nå skal jeg vel kanskje være litt forsiktig med å anbefale den bergans sekken til deg, siden jeg ikke har den selv. Men det er etter det jeg kan se en ganske lik sekk som min egen, om ikke enda bedre å ha på ryggen. Jeg har en lillsport stolsekk. Den har jeg brukt ukentlig igjennom hele året i 3-4 år nå, og har holdt bra. Har også brukt den endel til jakt, og har gått mange turer på 4-6 timer uten at det har vært ubehagelig å ha den på seg. Sett den intil en buske for å få ryggstøtte, legg liggeunderlaget oppå. Da har du stol god nok til å sovne i! Om du virkelig skal bruke den som en svipptur sekk til fisketurer o.l er det etter min mening stolsekk eller pakkramme som er tingen! Jeg foretrekker helt klart stolsekken fremfor allt annet.
 19. k0ss

  Dressurhalsbånd

  Hold dere unna det tullet der, det er ihvertfall min mening. Jeg synes skogy forklarte det ganske bra, det er dette som bør ligge i bånn for enhver form for hundedressur.
 20. Det finnes kun to tilfeller hvor jeg kommer til å gi bikkja (harebikkje) strøm. Om den jager rådyr. Om den jager sau.
 21. Telenor har ok dekning Med netcom må man som oftest litt opp for å få dekning.
 22. http://www.g-sport.no/gs/templates/ProduktUtskrift.aspx?id=14888&printmode=true Mer enn nok plass til utstyr for fisketurer og enkle overnattinger.
 23. Kjøpte dressen til jaktbruk for ett år eller to siden. Desverre var det meget dårlig kvalitet. Det meste av sømmer gikk opp etterhvert som høsten gikk. Bytta jakka en gang. Leverte det tilbake etter jakta, og fikk pengene tilbake uten noe tull. Bra service, men veldig dårlige sømmer på det meste av klærne er min erfaring.
 24. For det meste fyrer jeg med ved. Har jeg med brenner er det som oftest gass det går i.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy