Gå til innhold

Hdahl

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  26
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Hdahl

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Heisann! Noen som vet om noen fine ørretvann i overkommelig "helgetur-avstand" i ålesund området? Sitter her å sikler etter at snøen skal bli helt borte..
 2. Det ble nok ingen kløv på springeren denne gangen, men jeg har lyst til å prøve det siden Men ellers var turen strålende! Får se om jeg tar meg tid til å legge ut noen bilder etterhvert.
 3. Etter å ha lest gjennom dine tips og linker til andre turrapporter, tror jeg kanskje vi velger en alternativ rute. Vi er ikke interessert i å gå oss helt utslitte hver dag, og tror nok at det blir for mye slit og for lite fisking. Ser ut til at det er en rimelig tung rute, med tanke på terreng og stein. Første natt blir fortsatt rundt grøtåa/krokethåen/korstjønna, men at vi muligens går rett til storfisktjønna dagen etter. Så får vi heller legge inn enkelte dagsturer litt bort fra "leiern" ved storfisktjønna. Uansett skal du ikke se bort i fra at vi møtes. Om ikke du kjenner igjen oss, skal nok vi greie å dra kjensel på deg(etter å ha lest litt på nettsiden din) God tur, og skitt fiske!
 4. Heisann! Jeg og far skal på en 6 dagers(maks 7 dager) tur til femundsmarka. Vi starter 20. juni. Vi er litt usikker på hvilken rute vi skal gå for. Men vi har kommet frem til en rute som ser fin ut, men vi lurer på om det vil være en overkommelig rute på en "kose-tur"? Vi kan godt gå litt hver dag, men hovedpoenget med turen er å fiske masse fin fisk Her er ruta vi vurderer: -Gå av båten på Haugen, og gå videre mot oasen. Videre mot grøtåa, hvor vi slår leir første natta. -Deretter går turen oppover grøtåa mot krattjønnan og stortjønna osv. -Etter noen en dag eller to, går vi derer mellom krattvola og litlevonsjøvola, mot midtrøsttjønnan og storfisktjønnan. -Til slutt går turen hjemmover igjen, helst med en overnatting på veien ned mot haugen. Vi er redd for at det er større avstander enn det vi tror, og at kartet "lurer" oss litt. Har vært i femundsmarka en gang før, og det kan jo variere en del i terreng og "etappetider". Vil dette bli en stressende tur, eller går det helt greit å gjennomføre den? Vi kan vel ikke betegnes som godt trent, men vi skal vel greie å gå til krokåthåen på første etappe, for å gi en liten pekepinn Sikkert en del her inne, som har gått ruta før oss.
 5. Hehe, morro! Det stemmer nok ganske bra det du sier. Har funnet ut at stanga er fra 70-tallet, mest sannsynlig ble den kjøpt i 1977. Jeg har fluestang fra før, men det er morsomt å finne slikt gammelt utstyr. Om ikke noe annet er det jo en fin reservestang Får vel koste på den nytt snøre, så skal du ikke se bort i fra at den ser elva igjen Takk for at du hjalp meg med å finne ut hva slags stang det er! Kanskje det er noen andre her inne som har info om snella? PS: Den er nok sannsynligvis ikke brukt i det hele tatt, da den forrige eieren aldri kom igang med fluefisking Slitt er den ihvertfall ikke!
 6. Det har blitt ryddet litt på loftet, og da dukket det opp en gammel fluestang med snelle. Av ren nysgjerrighet, ønsker jeg å finne ut om dette er en god stang eller ikke Hadde også vært fint å finne ut om den passer til mitt bruk(ørretfiske for det meste på hobbynivå), og om det er fullt brukbart etter å ha ligget på loftet en stund. Jeg fisker en del med fluestang, men har ikke så mye kunnskap om utstyr. Det enkleste vil vel være å reise til en forhandler av fiskeutstyr i området, men tenkte det kanskje kunne være en litt morsom oppgave for dere forumbrukere å løse Info: Stang: Vangen AFTM.NO. 7. Nr. 603 Lengde: 8 3/4' Snelle: Intrepid (Intrepio?) Rimfly King size (made in England) 444 DT7F DOUBLE Jeg aner ikke hvor gammel den er, men den er etter min ste-fars far. Bilder kommer om ønskelig..
 7. Takk for mye fin info!! Har nå veid hunden etter mye om og men, som resulterte i at hunden jogget med halen mellom beina fra vekta Nøyaktig 21 kg
 8. Hvor lang tid må jeg regne med at det tar for å trene opp hunden til å gå med en slik kløv?
 9. Den så jo ganske fin ut den Men blir den ikke litt voldsom på en slik hund? Det vil vel bli tungt om man fyller opp de veskene(kommer så klart an på hva man putter oppi). Regner med at det må litt trening til også for at en slik "vimsete" hund greier å skjønne at han har blitt 3x bredere?
 10. Heisann! Jeg har en engelsk springer spaniel som jeg har hatt med på tur et par ganger. Nå ønsker jeg å prøve å få han til å bære kløv. Jeg regner ikke med at han vil greie å bære veldig tungt, men har forhåpninger om at han skal greie å bære sin egen mat til en 5-7 dagers tur. Jeg har liten peiling på hund og tilhørende utstyr, så jeg har et par spørsmål: -Tips til kløv av rimelig pris og riktig størrelse? -Hvor mye tror dere en slik hund kan greie å bære? -Trengs det mye trening for at hunden skal greie en 7 dagers tur med sin egen mat i kløven? Hvor lang tid bør jeg regne med å bruke på trening? Kan han være "ferdigtrent" til skoleferien starter for eksempel? Hunden er en tidligere aktiv "mugghund", og her er en video av hunden: Her ser dere størrelsen på hunden(litt enklere å anslå størrelse på kløv som behøves). Hunden er som kjent veldig arbeidsvillig og har mye energi, men han er nok ikke like godt trent lenger som på video'n:) Mvh Hdahl
 11. Ja, det ser ut til å være forholdsvis lite snø der i år, i forhold til foregående år. Når sånn ca pleier isen å gå der oppe?
 12. Skjønner. Jeg satser på at vi får opp imot en uke på denne turen, slik at vi kan bevege oss langt inn i områder med lite menneskelig ferdsel og mye fin fisk og natur. Vi går gjerne langt utenfor merkede stier for å finne de beste stedene. Jeg lurer litt på om fjellstua ved halne vil være et fint sted å starte turen på? Hvor langt kan man regne med å gå på en god dagsmasj i slikt terreng? Regner med at vi kommer til å ha sekker i underkant av 30 kg, kjenner jeg meg selv rett
 13. Robinson: Ok, da må vi vurdere å utsette turen en uke eller to. Jeg ser at det er ganske stor forskjell på snødybden fra slutten av juni til midten av juli, så det er vel akkurat i den perioden der snøen smelter for fullt. Men hvordan er det med is på vannene i denne perioden? Regner med at den forsvinner noe før snøen. aleks: Så ut som en fin tur dette. Hvor langt oppover gikk dere, og besøkte dere andre vann/tjern oppover langs elva? Og hvordan var fisket her? Jeg redigerer inn litt nærmere info om hva slags terreng/natur vi ønsker å ferdes i, i første post.
 14. Hesann! Jeg og faderen har bestemt oss for å dra på en skikkelig fisketur til sommeren, og vurderer sterkt Hardangervidda etter å ha surfet litt i turrapporter på nettet. Etter bildene jeg har sett og rapportene jeg har lest, kunne jeg godt tenke meg å være oppe på Hardangervidda hele sommeren, men vi må nok begrense det til maks en uke. Jeg antar at det vil holde for en fin fiksetur. Vi regner med å måtte gå en god del, så det vil ikke være noe problem å gå et par dager. Men hardangerivdda er jo enormt stor i forhold til mange andre villmarksområder. Vi er fra Hamar området, så det vil være naturlig å dra inn fra østsiden(vil jeg tro), men hvor aner vi ikke. Vi ønsker derfor å få noen tips om aktuelle utgangspunkt for turen, altså i hvilket området det kan være fint å starte en slik tur. Vi kunne tenke oss å ferdes i åpent terreng(over skoggrensa) og gjerne langs små vassdrag i sammenheng med fjellvann/tjern, gjerne av de litt mindre vannene. Vi liker steder der små elver/bekker knytter sammen de små vannene. Det er ikke et must å oppfylle disse kravene, men merk at vi ikke liker de enorme sjøene og de store elvene. Slapp helt av, jeg skal ikke spørre og grave etter hvilket vann de største fiskene står i, men det kunne vært greit å få en liten pekepinn på hvilke områder som kan være aktuelle. Storfisken greier vi helt fint å finne selv En anne ting vi lurer på er om slutten av juni vil være et greit tidspunkt å reise på? Hvordan er det med is på vannene og snø, i denne perioden? Tips og råd blir tatt i mot med takk!
 15. Hdahl

  Telttur i Femundsmarka

  PS: Så forresten ikke noe bildet av denne fisken du skryter av
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.