Gå til innhold

kajakkpadler1

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om kajakkpadler1

Nylige profilbesøk

424 profilvisninger
 1. kajakkpadler1

  Erfaring med Klymit underlag for hengekøyer

  Da har jeg prøvd liggeunderlaget. Først bør jeg vel si at min hengekøyebakgrunn er 4 netter i min hennessy safari deluxe asym zip, der jeg av forskjellige grunner har sovet ganske dårlig. En av grunnene har vært liggeunderlaget. Jeg har prøvd bamseunderlag, bamse med tilleggsisolasjon "på tvers" (http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Bil-tilbehor/Presenning/Sno--og-solbeskyttelse-2000031876/), gammelt thermArest og gammelt thermArest med pålimt antiskli. Ikke noe har vært særlig vellykket, blant annet fordi ting har forflyttet seg i løpet av natten. Etter en natt med klymit insulated hammock har jeg følgende erfaring: I min køye kunne jeg ligge noe asymmetrisk. Underlaget lå stille hele natten, og samme hvordan jeg snudde på meg så ungikk jeg "cold-spots" pga. vingene på underlaget. Det har silikonbelegg to steder både på over- og undersiden som gjør at det ligger stille (og drar til seg bøss og dun fra en dunlekkende ajungilak-pose). Jeg sov mye bedre enn jeg har gjort i de 4 tidligere forsøkene. Må nok prøve noen netter til før jeg kan si om det KUN er pga underlaget, men at det hadde mye og si er jeg ikke i tvil om. Har ikke prøvd quilt så jeg har ikke noe å sammenligne med der. (Været var overskyet, vindstille og ned mot 5 grader, gjetter jeg. Merket ikke noe kuldegjennomslag).
 2. kajakkpadler1

  Erfaring med Klymit underlag for hengekøyer

  Jeg kjøpte dette underlaget på no black friday-tilbud eller lignende i vinter. Har ikke prøvd det enda, men det skal visstnok fungere asymetrisk i stor nok køye som ikke henger for stramt. Blir muligens å teste til helga og kan evt. komme med tilbakemelding hvis interessant. Har for øvrig hennessy køye.
 3. kajakkpadler1

  Brynje luer

  Jeg har arctic hat, men har begrenset erfaring grunnet lite bruk. Det jeg kan si er dette: Jeg bruker str 58/L i motorsykkehjelm,tror jeg er ganske normalt tjukk i hue og kjøpte L/XL. Den virket passe til å begynne med, men hvis den blir våt virker det som den mister litt "spensten" og føles dermed større(for stor?). Hvis det ikke er stor forskjell mellom størrelsene tror jeg kanskje jeg ville valgt den minste(har ikke prøvd den). En bonus hvis man blir varm og svett er et kult vaffelmønster i panna...😎
 4. Jeg er middelaldrende halvfet mann på sykkel til (nesten) 35000(veiledende pris vel og merke). Jeg sykler riktignok ikke i Maridalen, men det er sikkert fordi jeg bor et annet sted. Jeg sykler på de samme stedene jeg syklet på 80 tallet, jeg legger ikke ut turen på sosiale medier etterpå (jeg er ikke på sosiale medier). Gjør generelt svært lite for "å vise meg fram" både i skauen og på fjellet, jeg driver med ting fordi jeg synes det er morsomt. Ser ingen grunn til at ikke JEG kan ha en sykkel til 35000?
 5. kajakkpadler1

  primusunderlag

 6. kajakkpadler1

  Turtips Gjøvik området

  Øverbymarka,Skumsjøen,Åslendet,Vind,Vardalsåsen...er eksempler på nærområder du kan gå med hunden. Er mange muligheter! Send meg en pm om hvis du vil ha detaljer!
 7. kajakkpadler1

  Flaske til rødsprit til forvarming

  https://www.lensway.no/extend-extra-1506 Flasker det har vært "linsevæske" i funker bra. Tynn plastdings i tuppen som kan fjernes og settes tilbake igjen når flaska trenger påfyll.
 8. kajakkpadler1

  Arvet primus - Primus 210 fra Høvik Verk

  http://www.clasohlson.com/no/Autosol-polerkrem-/Pr344252000#moreinfo
 9. kajakkpadler1

  For lange stenger på Exped Chair kit

  Da måtte jeg finne fram trekket og sjekke...det er som du sier ikke noe rakettforskning, MEN det er to steder i stangkanalen det er mulig å putte inn stanga,og den ene blir for kort...dessuten butter stanga i bunn hvis den kommer litt skrått så jeg måtte "lirke" litt for å få den til å treffe midt i. Legger ved ett bilde(hvis jeg får det til) der jeg "putter inn stanga", og et hvor stanga ligger utenpå kanalen så ser hvor lang den er🤔
 10. kajakkpadler1

  For lange stenger på Exped Chair kit

  Tror du skal se på det en gang til. Jeg mener å huske fra sist sommer at jeg hadde samme problemet helt til jeg innså at jeg gjorde noe feil...er (desverre)så sjelden jeg bruker trekket at jeg glemmer fra gang til gang...
 11. kajakkpadler1

  Hjelp til ny brenner!

  Hvem av whisperlite'ene bør jeg i tilfelle gå for? Er det ingen ulemper med universal i forhold til de andre så går jeg for den pga fleksibilitet. Evt forskjeller på dem?
 12. kajakkpadler1

  Hjelp til ny brenner!

  Takker for svar! Ser ut som det blir whisperlite, så får jeg heller leve med litt dårlige reguleringsmuligheter. Pølsene blir vel varme på den også🤓
 13. kajakkpadler1

  Hjelp til ny brenner!

  Jeg er på utkikk etter ny (vinter)brenner som kan erstatte min 111 med stillebrenner(hvis det er mulig). Viktigste kriterier er: stillegående, robust/driftsikker, vekt(må være lettere enn 111'en), mulighet for regulering/ "simmring" Mindre viktige kriterier er: pris, til en viss grad effekt(jeg trenger ikke koke vann raskest mulig). Den trenger ikke å måtte fungere på gass, til det har jeg andre brennere. Bruk den er tiltenkt er relativt enkel matlaging og oppvarming i telt/lavvo. For meg er det viktig at den er stille slik at den kan stå og putre en hel kveld uten at lyden plager meg for mye. Jeg har arvet en primus multifuel (himalaya tror jeg), men denne bråker så fælt at jeg ikke orker å bruke den. Fint hvis den også er robust og uten "pumpeproblemer" som jeg ser enkelte har/ har hatt. Finnes den perfekte brenneren (for meg)? Er msr whisperlite den jeg må gå for? Kan for øvrig nevne at jeg har svea 123r, 8r, nevnte himalaya og div. gassbrennere.
 14. kajakkpadler1

  kajakkpadler1

 15. kajakkpadler1

  Østerike

  http://www.tirol.at/reisefuehrer/sport/wandern/adlerweg
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.