Gå til innhold

kajakkpadler1

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  30
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om kajakkpadler1

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Gjøvik

Nylige profilbesøk

806 profilvisninger
 1. Da jeg kjøpte ny storsekk for første gang på ca 25 år leste jeg side opp og side ned på nettet, og endte opp med en Gregory Baltoro i str L. Alle målinger tilsa at den skulle passe. Sikkert en kjempebra sekk, men jeg måtte innse at den ikke passet meg. Ble solgt til fordel for en med justerbart bæresystem(osprey xenith 105) og føler at jeg endelig har fått riktig sekk. Jeg synes det er vanskelig å "prøvegå" sekk i butikk, for selv med riktig vekt i butikken blir det noe helt annet når den blir pakket for tur og prøvd i terrenget.
 2. Den samme vekta står på flere nettbutikker. På oslo sportslager står det at det gjelder telt og stenger, og at totalvekta med alt som følger med er 3020g. Neida, har sjekket med butikken at jeg kunne slå det opp og allikevel levere tilbake. "Problemet" er bare at det virket som et flott telt til den prisen, så jeg heller mot å beholde det. (FOR noen problemer vi har...). Beklager evt avsporing!
 3. Det som er litt rart er at på etiketten på teltposen står det "min weight 3120, max weight 3310". Lurer litt på om vekta oppgitt i nettbutikken (2740) kan være på bare innerteltet? Har ikke sjekket dette, men teltet kan jo brukes uten yttertelt/rainfly...Uansett veldig misvisende i disse gramjegertider...
 4. Jeg fikk vapor 3p i hus i går. Der er oppgitt vekt på flere nettbutikker 2740g. Vekten på min kjøkkenvekt var 3380g! Det syntes jeg var i overkant stort avvik, og får meg til å undres hva de egentlig har oppgitt vekta på. Slo opp teltet og ble noe mer positiv til det da, men allikevel skuffet over vekta. Sett bort i fra dét virker det som et stort, fint telt som antakelig tåler endel vind hvis man tar i bruk alle bardunene (men da må man supplere med flere plugger). Merk at dette kun er førsteintrykk etter et kjapt oppsett i hagen.
 5. Jeg kjøpte min hos TESS på Gjøvik, så hvis du ser en TESS er det verdt et forsøk...
 6. Hver gang jeg driter i friluft får jeg fornyet respekt for våre fantastiske alpinister som Svindal&co...2-3 minutter i hockey og jeg er helt gåen i låra...
 7. Jeg limte teppeunderlag (https://jysk.no/interior/gulvtepper/teppeunderlag/teppeunderlag-dvergfaks-30x150cm-svart?search_category=auto_suggestion&query=antiskli) med tekstillim (https://jysk.no/gardiner/sytilbehor/sytilbehor/tekstillim) til første generasjon thermarest underlag. (Det stod faktisk på limtuben at det kunne brukes på oppblåsbare liggeunderlag!). Om det var limet eller alderen på liggeunderlaget som feilet vet jeg ikke, men jeg fikk store rifter i underlaget der kanten på antisklimatta berørte underlaget da det ble rullet sammen. Så denne komboen anbefales ikke...
 8. Jeg synes det virker som om høydeskrekken din er like mye fornuft som skrekk. Hvis du kan klatre i en klatrepark med sikring, og det går greit, mens du får "panikk" et sted du befinner deg uten sikring, med reell fare/ mulighet for å falle høres ikke dette heeeelt galt ut....(Uten at jeg kan si noe om forholdene på Knutshø). Jeg har bedrevet noe klatring både med og uten sikring, og vil si at det er fornuftig at "varsellampene" blinker av og til. Det er selvsagt forskjell på hvor tidlig de slår inn, men på meg høres det ut som om det ikke er HELT på flatmark... Jeg kjenner folk som har så høydeskrekk at de nesten ikke kan gå med tjukke raggsokker. Da snakker vi om skikkelig "ulogisk" høydeskrekk, men det virker jo ikke som du er helt der...
 9. Jeg gikk et klatrekurs i Østerrike i ca 1990. Instruktøren der brukte (teleskop)staver nedover, og dette syntes jeg virket så kjekt at jeg kjøpte et par og har brukt staver siden. Etter hvert som kiloene har kommet og knærne blitt dårligere(kan det være en sammenheng her mon tro?), er stavene blitt en nødvendighet. For meg er de en nødvendighet nedover, behagelig oppover og som nevnt i tråden veldig praktisk ved elvekryssinger og annet ulendt terreng der man må "balansere". Jeg bruker de også som regel i flate partier, men her føler jeg at nytten kun er for å unngå å gå med "henda hengende ned" og dertil "hovne fingre". Jeg bruker for tiden 3- delte Leki staver i aluminium.
 10. Mine gamle løsnet også i sålen foran, men de var så gamle og slitt at jeg syntes det var innafor. Limte sålen og bruker dem til gressklipping-sko...Kjøpte nye, og der røk faktisk boa-snøringen relativt raskt. Fikk pengene tilbake fra XXL/Viking. Andre gang boa-snøring har røket for meg.
 11. Da har jeg prøvd liggeunderlaget. Først bør jeg vel si at min hengekøyebakgrunn er 4 netter i min hennessy safari deluxe asym zip, der jeg av forskjellige grunner har sovet ganske dårlig. En av grunnene har vært liggeunderlaget. Jeg har prøvd bamseunderlag, bamse med tilleggsisolasjon "på tvers" (http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Bil-tilbehor/Presenning/Sno--og-solbeskyttelse-2000031876/), gammelt thermArest og gammelt thermArest med pålimt antiskli. Ikke noe har vært særlig vellykket, blant annet fordi ting har forflyttet seg i løpet av natten. Etter en natt med klymit insulated hammock har jeg følgende erfaring: I min køye kunne jeg ligge noe asymmetrisk. Underlaget lå stille hele natten, og samme hvordan jeg snudde på meg så ungikk jeg "cold-spots" pga. vingene på underlaget. Det har silikonbelegg to steder både på over- og undersiden som gjør at det ligger stille (og drar til seg bøss og dun fra en dunlekkende ajungilak-pose). Jeg sov mye bedre enn jeg har gjort i de 4 tidligere forsøkene. Må nok prøve noen netter til før jeg kan si om det KUN er pga underlaget, men at det hadde mye og si er jeg ikke i tvil om. Har ikke prøvd quilt så jeg har ikke noe å sammenligne med der. (Været var overskyet, vindstille og ned mot 5 grader, gjetter jeg. Merket ikke noe kuldegjennomslag).
 12. Jeg kjøpte dette underlaget på no black friday-tilbud eller lignende i vinter. Har ikke prøvd det enda, men det skal visstnok fungere asymetrisk i stor nok køye som ikke henger for stramt. Blir muligens å teste til helga og kan evt. komme med tilbakemelding hvis interessant. Har for øvrig hennessy køye.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.