Gå til innhold

bjojor

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  82
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bjojor

 • Bursdag Mars 25

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

825 profilvisninger
 1. https://www.vpg.no/search?q=salewa ms&Filter=49¤1:49¤1_Klatrestøvler&Keep=true @Terka Svært gode tilbud på både Pro Gaiter og Vertical Pro hos VPG disse dager om du ikke har handlet ennå.
 2. Lengde på teleskopstaver

  Enig i det, om jeg går med fjellski bruker jeg gamle Swix Mountainstaver på 160, de er nok egentlig litt lange, men justerer ned ved å holde kun tommelen i håndleddsstroppne. Veldig fin pendel på de gamle alustavene, men er jo rimelig mye hyggeligere med teleskopstaver for nedkjøringen.
 3. Lengde på teleskopstaver

  Jeg er 190, jeg har sjelden stavene høyere enn 130 når jeg går topptur. Blir bare kald på henda, og man går jo ikke akkurat teknikk. Jeg bruker i hvert fall kun stavene som støtte og for å balanse i traverser. Litt smak og behag, men flere jeg har gått på tur med har gått og klaget på kalde fingre inntil jeg ber dem prøve å senke stavene noen hakk. De færreste ser ut til å skifte tilbake. Selv i dyp løssnø har jeg sjelden følt behovet for noe høyere staver enn 140 som jeg tror er maks på mine.
 4. Usikker faktisk, vil anta det er sistnevnte. Jeg har ikke hatt noen støvel med supergaiter før denne, men til vinterbruk er det helt sjef, 100% tørr etter lange dager i våte fosser! Til sommerbruk blir det for varmt, da bruker jeg heller noe som La Sportiva Trango Cube eller lærstøvler, avhengig av turen.
 5. Jeg har Salewa Pro Gaiter, som vel er samme som Vertical Pro bare med supergaiter. Knallfin den, har brukt den på alt fra lange turer i Jotunheimen, via isklatring til Elbrus i Russland. Gode og varme, og muligheten til å stive av sålen funker overraskende bra (selv om jeg stort sett har den stående i "climb" da jeg primært bruker den til isklatring om dagen. Litt upresis til klyving på stein da sålen er svært høy pga avstiversystemet, men helt legendariske på snø! På Pro Gaiter er snøresystemet suspekt puslete, men ser mye bedre ut på Vertical Pro. Men har ikke klart å ødelegge det ennå. Jeg vil anta Gaiter Pro er vesentlig varmere enn Vertical Pro. Alt i alt godt fornøyd!
 6. Bukkeholstraversen om vinteren

  Leirdalen er vel stengt for vinteren? En mulighet er jo å starte fra Spiterstulen og gå opp på østsiden av Søre Bukkeholstinden (evt langs Bukkeholsbekken) og ta toppene en etter en fra breen. Så kan man ta returen over Tverråbreen. Alle veier er jo dog definitivt skredutsatte. Men det er kanskje å gå traversen som er ønskelig heller enn å gå rundt de smaleste partiene via breen?
 7. Bukkeholstraversen om vinteren

  Har du sjekket på Peakbook? Er endel turrapporter fra toppene vinterstid der, men primært kun skiturer fra Spiterstulen og Geitsætre med retur samme vei. Tenkte du helt fra Søre og til Nørre Bukkehøe/Svarthammeren? Ser ut som en frisk og fin tur det
 8. Snøforhold Huldreheimen

  De har gjort endel arbeid ved stølen der, og lagt om stien slik at den ikke starter inne blant hyttene der. Men DNT-hytta er der den så vidt jeg vet, hyttesiden på ut.no ble oppdatert i sommer, så antar det som står der stemmer.
 9. Snøforhold Huldreheimen

  Greit å være oppmerksom på at det ikke nødvendigvis brøytes samme dag dersom det kommer mye snø, spesielt ikke utenom høysesonger og helger, er noen km med skogsvei de samme traktorene skal rekke over, og steder med fastboende prioriteres først. Går evt an å ringe på hos gården ved bommen, det var de som tok manuelt betalt før det kom automatisk bom, så de kan nok i alle fall gi et korrekt svar dersom det er fare for stort snøfall.
 10. Snøforhold Huldreheimen

  Det er en bom der man tar av fra 287 omtrent ved Robøle/Bråten Gard, 50kr (sist jeg var innom), tar kort. Det er ikke betalingsparkering videre innover så vidt jeg vet. Kan parkere ved Yddin Fjellstogo (ikke åpen) og litt lenger inn ved Selstølen (litt nord for Yddin). Lenger inn brøytes vanligvis ikke veien, men det er ganske flatt terreng inn til f.eks. Storeskag (DNThytte, selvbetjent). https://www.ut.no/hytte/3.2496/ Har ikke vært der i høst, så vet ikke snøforhold. Gravfjell og Kjølafjell er fine småtopper for fjellski, Skaget (toppen) er en god dagstur.
 11. I korte trekk; Ja, det går helt fint såfremt du velger tur etter forhold og kunnskap/erfaring. Det meste blir litt tyngre og tar litt mer tid på vinteren. Jeg vokste opp utenfor løypene med vanlige langrennski, og hadde ikke brukt feller før for inntil 4-5 år siden. Det var aldri noe hinder for toppturer, selv om det nok ble endel fiskebein. Det er ikke verre enn at du prøver, da kanskje første tur ikke altfor langt unna hytte eller bilen, slik at du har mulighet til en trygg retrett dersom været skulle bli verre enn du liker, eller noe annet skulle skje. Du bygger fort erfaring på sånne turer, og finner ut hva du mangler og hva du har for mye av. Så tar du det bare derfra. Blir du kald koker du opp en liter vann og heller det i en flaske med en ullsokk utenpå, så hiver du den i soveposen. (I en flaske som tåler kokende vann vel og merke). Det kan jo være en idé å ta første turen like under tregrensen, det er mer ly blant trær enn på snaufjellet. Husk at vanlig gassbrenner ikke fungerer like godt når det blir svært kaldt, og brenneren er noe av det viktigst du har med deg siden du stort sett må koke snø for å få drikkevann. God tur!
 12. Ortovox skredsøker sett fra xxl.no

  https://www.climbing247.no/no/mammut-element-barryvox-package-lavinpaket.html Ville sjekket ut denne, har samme søker selv, den er knallfin. Mammut har riktignok kommet med ny serie søkere, så sikkert mulig å finne disse enda rimeligere på outlet om man ikke har hastverk.
 13. Topptur randonee 3.-5.Nov

  Går fint å stå på ski på breen på Glittertind, der har det vært folk på ski siden i sommer. Men man må bære skiene et godt stykke fra Glitterheim, og man må sykle/gå inn dit, så anmarsj/skikjøringsforholdet er ganske høyt.
 14. Jeg har hatt Arcterxy Alpha SL med i sekken på det meste av turer de siste 2-3 årene som overtrekksbukse/regnbukse. Veier 350g eller noe, full zipper på siden (hvilket for meg er et must for en overtrekksbukse). Den har tålt alt fra klatring til skikjøring, og er foreløpig uten en skramme. Normalt synes jeg så dyr bukse er overkill siden den jo er i sekken 90 prosent av tiden (klarer ikke gå med skall med mindre jeg vet det bøtter ned), men har vært uvurderlig på f.eks. klaring der vi har blitt overrasket av regn. Med litt trening kan man få den på uten å ta av klatreselen. Sitter som et skudd og har aldri vært plaget av noe lyd fra den. Om du liker å starte turen i skall og kun ha det som bukse ville jeg sett etter noe kraftigere kanskje.
 15. Tau til sikring

  Tauet tåler svært mye, det er kroppen din som ikke tåler fall i statisk tau. Men om du kun skal bruke det som "løpeline" slik at du ikke kan gå så langt at du har mulighet til å falle over kanten funker jo hva som helst. Da trenger du jo heller ikke fruen til å gi deg tau så lenge du ikke lager linen for lang? Jeg ville fortsatt brukt dynamisk tau eller droppet tau helt. Mange klatreklubber gjør forresten enkle jobber som krever tausikring som dugnadsjobber, ville sjekket om noe slikt finnes rundt om. Statisk tau er som navnet tilsier statisk, så du kan tenke på det slik: Ville du sikret deg i en tilsvarende situasjon med wire eller med kjetting? Selv et fall på en halvmeter i sele med statisk tau kan gi store skader, selv om det høres rart ut.
×