Gå til innhold

bjojor

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  97
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bjojor

 • Bursdag Mars 25

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 273 profilvisninger
 1. Shell Ørsta ble redningen! De visste ikke selv at de hadde engang, før de var ute i skapet og sjekket!
 2. Vågå kunne ikke gjøre det, hadde ikke riktig overgang. Overlever nok, man har da primus i bilen også!
 3. Longshot, men noen som vet hvor man får tak i de blå 2kg gass/propantankene i midtnorge? Nærmeste jeg vet er Kiellands plass i Oslo, men er på vei fra Lom til Ørsta med tom tank, så alle tips mottas med takk! Det er altså denne jeg leter etter: Bilde
 4. Det er også null demping i selve 75mm-sålen, så om du skal stifte dem på en sko til vanlig bruk må du ha en mellomsåle mellom. Jeg har selv permanent skadet noen nerver under ene fotsålen etter å ha måttet evakuere Jostedalsbreen østover, med påfølgende lange gåtur på asfalt ut dalen uten mobildekning, med 40kg+ på ryggen og 75mm på beina inntil vi fikk haik. Aldri igjen, da ville jeg heller gått josten på stompeski. På hardt underlag ble det svært unaturlig ganglag, og med dårlige innersåler etter mange års skibruk ble det en smertefull affære. Rent praktisk tror ikke du får festet 75mm på noen god måte mot en myk mellomsåle da den er altfor stiv, så skjøten vil ryke eller ødelegge mellomsålen.
 5. Stort sett er det løst mange steder i Jotunheimen, så å finne sikringsmuligheter med slynger og passive sikringsmidler er greit å trene på. I utgangpunktet trenger du ikke sikre opp normalveien til Austanbotntind, men om dere er ferske gjør det jo ingenting å trene litt taulagsrutiner og plassering av sikringer uansett. Er vel en hammer på ryggen opp mot grad 3 som da sikkert blir et naturlig startsted for sikringen. Den kan omgås, men hva er moroa i det liksom.
 6. Var fint der, feiget ut på første del av direktvarianten etter dårlig føremelding fra taulaget foran, de mente det var vel friskt i støvler, og vi hadde i tillegg relativt tunge sekker pga vann, soveposer og voksenbrus. Men svingte raskt tilbake etter å ha kavet med tidenes taudrag ute i sandkassa på høyre side for eggen. Får ta en reprise en gang, gjør ikke akkurat noe å gå den der igjen!
 7. For referanse om noen skulle søke etter det samme en annen gang: Fin plass til 2 (kanskje 3 om man ligger svært tett) på V0 (vestre "pukkel" på toppryggen) helt greit å ligge der uten noen form for sikring, romslig og fint. Ikke helt rett, så oppblåsbart underlag anbefales. Så også ut til å være mulig å ligge 1 pers oppå snøfonnen rett under toppunktet, i en liten vindgryte, under rådende forhold (nord for ryggen), samt muligens plass til en på en svakt hellende hylle 15m vest for toppunktet, sør for ryggen. Men det blir for de spesielt interesserte. Knallflott solnedgang over Lodalskåpa, og like flott soloppgang bak Skagastølsmassivet!
 8. Ps, holder vel lenge med et enkelt 50m tau og rimelig lett rack over der? @PTG
 9. Da satser vi på å gå i støvler, da blir det plass til noe godt å drikke samt noen seigmenn i sekken også. Viktig å ikke tørste ihjæl i fjellet!
 10. Vi kommer over sørryggen, så har nok klatreutstyr med ja. Trenger ikke rare plassen, får spoone og slå en slynge rundt oss! Om man sover stablet i høyden trenger man jo kun 1 underlag også! Har du gått over sørryggen? Er klatringen direkte på ryggen grei i støvler, eller er svasko tingen der? Har ikke sett så mye på føreren ennå.
 11. Du har nok rett i at det fort må bli der en plass ja. Æsj, hadde håpet noen hadde stalltips om en grønn liten gresslette med 0 grader helling og ferdig levegg, men den gang ei. På peakbook er det den "grønne toppen" lengst til høyre i ditt bilde som er V0, de to påfølgende lenger vest heter Vestre og Vestraste (midtre og vestre på noen kart). Var egentlig oppimellom der og hovedtoppen jeg hadde håpet å tilbringe natten, litt mer spektakulær utsikt derfra!
 12. Takk, bare for å forvirre meg selv litt mer; V0 er vestre pukkel på toppryggen? Var slik jeg skjønte det, også at man har midtre og vestre (på noen kart vestre (midtre) og vestraste (vestre)), mellom disse ligger altså nord- og sørrenna som kjøres på ski. Jeg hadde ønsket meg å ligge et sted på toppryggen, men er jo en option å gå ned til en av vesttoppene så klart
 13. Av logistiske årsaker og god værmelding undersøker jeg muligheten for en overnatting et sted på Austabotntraversen, noen som vet om det finnes plass til 2 personer noe sted mellom V0 og hovedtoppen? Evt 2 plasser med plass til 1? Er vel helt sikkert mulig i skaret vest for vesttoppen, men da blir det nok like greit å gå ned til bilen.
 14. Sømmen på rab sine er ikke tett, og lekker fukt ved flere dagers bruk. Hent heller noen poser hos vinmonopolet og ta med et par ekstra! edit: ser jo nå du mente pose og ikke sokker
 15. @ViktorSHar du gjort deg noe mer erfaringer med jakka? Jeg snuser litt på samme jakke selv, men pleier normalt ikke å kjøpe uten å ha prøvd først. Du sier du vanligvis bruker large, kan jeg spørre ca hvilken vekt og høyde du er? Er selv 190 og rundt 75kg, så blir vanligvis en avveiing mellom veldig baggy jakker eller å fryse på håndleddene når jeg kjøper jakker, jeg tenkte å gå for large. Tror du det blir snaut? Er tenkt som belay/varmejakke, så må jo passe utenpå skalljakke mm. Har en Norrøna Lyngen Light eller noe i str L, den passer fint, selv om den kunne vært litt lenger over stumpen. Og har du veid den?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.