Gå til innhold

bjojor

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  93
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bjojor

 • Bursdag Mars 25

Nylige profilbesøk

1 007 profilvisninger
 1. bjojor

  Store Austabotntind

  Stort sett er det løst mange steder i Jotunheimen, så å finne sikringsmuligheter med slynger og passive sikringsmidler er greit å trene på. I utgangpunktet trenger du ikke sikre opp normalveien til Austanbotntind, men om dere er ferske gjør det jo ingenting å trene litt taulagsrutiner og plassering av sikringer uansett. Er vel en hammer på ryggen opp mot grad 3 som da sikkert blir et naturlig startsted for sikringen. Den kan omgås, men hva er moroa i det liksom.
 2. bjojor

  Bivuakk på Austabotntraversen?

  Var fint der, feiget ut på første del av direktvarianten etter dårlig føremelding fra taulaget foran, de mente det var vel friskt i støvler, og vi hadde i tillegg relativt tunge sekker pga vann, soveposer og voksenbrus. Men svingte raskt tilbake etter å ha kavet med tidenes taudrag ute i sandkassa på høyre side for eggen. Får ta en reprise en gang, gjør ikke akkurat noe å gå den der igjen!
 3. bjojor

  Bivuakk på Austabotntraversen?

  For referanse om noen skulle søke etter det samme en annen gang: Fin plass til 2 (kanskje 3 om man ligger svært tett) på V0 (vestre "pukkel" på toppryggen) helt greit å ligge der uten noen form for sikring, romslig og fint. Ikke helt rett, så oppblåsbart underlag anbefales. Så også ut til å være mulig å ligge 1 pers oppå snøfonnen rett under toppunktet, i en liten vindgryte, under rådende forhold (nord for ryggen), samt muligens plass til en på en svakt hellende hylle 15m vest for toppunktet, sør for ryggen. Men det blir for de spesielt interesserte. Knallflott solnedgang over Lodalskåpa, og like flott soloppgang bak Skagastølsmassivet!
 4. bjojor

  Bivuakk på Austabotntraversen?

  Ps, holder vel lenge med et enkelt 50m tau og rimelig lett rack over der? @PTG
 5. bjojor

  Bivuakk på Austabotntraversen?

  Da satser vi på å gå i støvler, da blir det plass til noe godt å drikke samt noen seigmenn i sekken også. Viktig å ikke tørste ihjæl i fjellet!
 6. bjojor

  Bivuakk på Austabotntraversen?

  Vi kommer over sørryggen, så har nok klatreutstyr med ja. Trenger ikke rare plassen, får spoone og slå en slynge rundt oss! Om man sover stablet i høyden trenger man jo kun 1 underlag også! Har du gått over sørryggen? Er klatringen direkte på ryggen grei i støvler, eller er svasko tingen der? Har ikke sett så mye på føreren ennå.
 7. bjojor

  Bivuakk på Austabotntraversen?

  Du har nok rett i at det fort må bli der en plass ja. Æsj, hadde håpet noen hadde stalltips om en grønn liten gresslette med 0 grader helling og ferdig levegg, men den gang ei. På peakbook er det den "grønne toppen" lengst til høyre i ditt bilde som er V0, de to påfølgende lenger vest heter Vestre og Vestraste (midtre og vestre på noen kart). Var egentlig oppimellom der og hovedtoppen jeg hadde håpet å tilbringe natten, litt mer spektakulær utsikt derfra!
 8. bjojor

  Bivuakk på Austabotntraversen?

  Takk, bare for å forvirre meg selv litt mer; V0 er vestre pukkel på toppryggen? Var slik jeg skjønte det, også at man har midtre og vestre (på noen kart vestre (midtre) og vestraste (vestre)), mellom disse ligger altså nord- og sørrenna som kjøres på ski. Jeg hadde ønsket meg å ligge et sted på toppryggen, men er jo en option å gå ned til en av vesttoppene så klart
 9. Av logistiske årsaker og god værmelding undersøker jeg muligheten for en overnatting et sted på Austabotntraversen, noen som vet om det finnes plass til 2 personer noe sted mellom V0 og hovedtoppen? Evt 2 plasser med plass til 1? Er vel helt sikkert mulig i skaret vest for vesttoppen, men da blir det nok like greit å gå ned til bilen.
 10. bjojor

  Dampsperrepose RAB eller WM?

  Sømmen på rab sine er ikke tett, og lekker fukt ved flere dagers bruk. Hent heller noen poser hos vinmonopolet og ta med et par ekstra! edit: ser jo nå du mente pose og ikke sokker
 11. bjojor

  Stellar Equipment, erfaringer?

  @ViktorSHar du gjort deg noe mer erfaringer med jakka? Jeg snuser litt på samme jakke selv, men pleier normalt ikke å kjøpe uten å ha prøvd først. Du sier du vanligvis bruker large, kan jeg spørre ca hvilken vekt og høyde du er? Er selv 190 og rundt 75kg, så blir vanligvis en avveiing mellom veldig baggy jakker eller å fryse på håndleddene når jeg kjøper jakker, jeg tenkte å gå for large. Tror du det blir snaut? Er tenkt som belay/varmejakke, så må jo passe utenpå skalljakke mm. Har en Norrøna Lyngen Light eller noe i str L, den passer fint, selv om den kunne vært litt lenger over stumpen. Og har du veid den?
 12. https://www.vpg.no/search?q=salewa ms&Filter=49¤1:49¤1_Klatrestøvler&Keep=true @Terka Svært gode tilbud på både Pro Gaiter og Vertical Pro hos VPG disse dager om du ikke har handlet ennå.
 13. bjojor

  Lengde på teleskopstaver

  Enig i det, om jeg går med fjellski bruker jeg gamle Swix Mountainstaver på 160, de er nok egentlig litt lange, men justerer ned ved å holde kun tommelen i håndleddsstroppne. Veldig fin pendel på de gamle alustavene, men er jo rimelig mye hyggeligere med teleskopstaver for nedkjøringen.
 14. bjojor

  Lengde på teleskopstaver

  Jeg er 190, jeg har sjelden stavene høyere enn 130 når jeg går topptur. Blir bare kald på henda, og man går jo ikke akkurat teknikk. Jeg bruker i hvert fall kun stavene som støtte og for å balanse i traverser. Litt smak og behag, men flere jeg har gått på tur med har gått og klaget på kalde fingre inntil jeg ber dem prøve å senke stavene noen hakk. De færreste ser ut til å skifte tilbake. Selv i dyp løssnø har jeg sjelden følt behovet for noe høyere staver enn 140 som jeg tror er maks på mine.
 15. Usikker faktisk, vil anta det er sistnevnte. Jeg har ikke hatt noen støvel med supergaiter før denne, men til vinterbruk er det helt sjef, 100% tørr etter lange dager i våte fosser! Til sommerbruk blir det for varmt, da bruker jeg heller noe som La Sportiva Trango Cube eller lærstøvler, avhengig av turen.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.