Gå til innhold
 • Bli medlem

HrSteen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om HrSteen

Nylige profilbesøk

1 791 profilvisninger
 1. Satse på at jeg ikke siterer feil nå Det er jo sant, men når profesjonelle aktører skal promotere noe så synes jeg at det skal reflektere sannheten. Det går jo på spørsmålet om hva som gjør et bilde bra. Egentlig et umulig spørsmål å gi et entydig svar på. Smaken er som baken. Noen liker soloppganger, noen liker solnedganger. Noen foretrekker netflix når sola skinner.
 2. Blir litt utenom det opprinnelig trådstarter spurte om. Men går dere igjennom alle bilder som blir tatt og sletter de dere ikke vil ha? Personlig så overfører jeg det som måtte være på minnekortet over til NAS (som igjen synkroniseres til jotta), uten å slette et eneste et. Det er uhyre sjelden jeg sletter bilder. Sammenheng med at lagringsplass har blitt billig, i "gamle dager" så slettet jeg bilder siden harddiskene kostet mer peng.
 3. Her bør noen i reiselivsnæringen vurdere sin kritiske sans. Bildet er uten tvilt et kreativt og spesielt bilde, men ser mest ut som hentet fra Ringenes herre enn Lofoten. Har selv vært på fjellene i loften og de er uten tvil magiske. Men dette formidler definitivt ikke den virkelige verden. Anser dette bildet en form for kunst enn naturfoto. Men, de turister som aldri har vært i Lofoten vet jo ikke sannheten. Ble faktisk litt irritert hvis dette faktisk er brukt som reklame for lofoten, men antar det mest er clickbait for å få følgere.
 4. "For et fint bilde! du må ha bra kamera du!" Hva jeg har med på tur avhenger nok av hva slags tur jeg er på. Ofte blir nok speilrefleksen(fullformat) hjemme grunnet vekta, og med diverse objektiver så blir sekken plutselig fylt opp. Teleobjektivet alene veier 1,5kg. Jeg liker best å ta bilder med speilrefleksen da jeg synes den gir meg mer kreative muligheter, men krever stortsett alltid en form for behandling i etterkant. Som litt behandling av kontraster, fargemetning og oppskarping. Tar alltid bilder med råformatet og "fremkaller" de i Photoshop eller Lightroom etterpå.
 5. Flatcoated Retriever her. Snart 10 år, men fortsatt spinnvill og meget turglad turkompis.
 6. Skal ikke uttale meg om en leteaksjon kunne vært unngått hvis en savnet hadde hatt annet utstyr, men ser poenget ditt. Personlig bruker jeg Spot generasjon 2. Aldri hatt bruk for den, men opplever at testmeldinger jeg sender ikke kommer frem, av ukjente årsaker. I tjeneste (Røde Kors) benytter vi blant annet InReach med tracking. Tekniske duppeditter har svakheter, det er viktig å være klar over ihvertfall. [Hidden Content] Kart, kompass og en refleksvest i sekken så har man økt sikkerheten betraktelig. Men selvfølgelig, er man skadet så nytter det ikke å bre
 7. Nordland har jo sånn ca alt å velge mellom. Personlig kjenner jeg best til Helgelandskysten. Området har mye å by på. Legger ved et knippe bilder. Liatinden. De tindene til høyre i første bilde. En noe krevende topp med noen utsatte partier. Tar den med fordi utsikten derfra er helt fantastisk. Tinden til høyre har den mest krevende ruta og er mest utsatt. Den til venstre er mindre utsatt. Tinden til høyre (den høyeste) har dessverre krevd et liv. Liten video derfra når jeg tok turen: [Hidden Content] Fra Rødøyløva: Fin tur som ikke e
 8. Ihvertfall et kjærkommen hjelpemiddel. Jeg var med som søkemannskap på aksjonen som trådstarter nevner, og det var enorme landområder som måtte blitt gjennomsøkt hvis de ikke hatt fått kontakt med mobilen til savnet.
 9. Hvis flygende basestasjon fungerer (som det antagelig gjør siden det kommer i de neste helikoptrene) så vil det jo være knallbra! Lurer på rekkevidden, kunne ikke se det stod noe om det.
 10. Godt poeng. Mulig litt sløsing med ressurser hvis SeaKing kun skal henge over letemannskapene kun for å gi terminalene dekning for TMO-trafikk eller utvidet DMO :-). Bedre å fly inn en enhet og plassere den på en fjelltopp. Men greit at muligheten er der i tilfelle et eller annet behov som skulle oppstå.
 11. Har heller ikke hørt at helikopter har basestasjon til mobilnettet. Men godt mulig de har repeater/gateway (husker ikke helt forskjellen) til nødnettet?
 12. [Hidden Content] Mestparten fra helgelandsregionen, samt litt bilder fra nær og fjern.
 13. Hallaisen! Hvis noen av dere som har vært på Liatindene i lurøy leser dette, kan dere være så snille og tegne inn på et kart hvor dere gikk opp? Er litt usikker på hvilken rute man kan gå usikret. Har vært nesten oppe på omegastasjonen på vestre og ønsker nå å bestige østre. Men er ikke 100% sikre på hvor man skal gå. Har hatt en "bomtur" allerede. (Kan vel ikke kalle en tur i disse omgivelsene for bomtur uansett) Legger ved et lite stemningsbilde fra turen på vestre tind. Nesten oppe ved øverste omegastasjonen.
 14. Området heter Høgtuva i Rana Kommune. Men hvis det er en gulpebolle så er det god nok forklaring for meg Mulig jeg husker størrelsen noe feil, angrer på at jeg ikke la ned noe referanse når jeg tok bildet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.