Gå til innhold

HrSteen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om HrSteen

Nylige profilbesøk

1 605 profilvisninger
 1. Flatcoated Retriever her. Snart 10 år, men fortsatt spinnvill og meget turglad turkompis.
 2. Skal ikke uttale meg om en leteaksjon kunne vært unngått hvis en savnet hadde hatt annet utstyr, men ser poenget ditt. Personlig bruker jeg Spot generasjon 2. Aldri hatt bruk for den, men opplever at testmeldinger jeg sender ikke kommer frem, av ukjente årsaker. I tjeneste (Røde Kors) benytter vi blant annet InReach med tracking. Tekniske duppeditter har svakheter, det er viktig å være klar over ihvertfall. https://www.nrk.no/nordland/unodvendige-leteaksjoner--1.13624207 Kart, kompass og en refleksvest i sekken så har man økt sikkerheten betraktelig. Men selvfølgelig, er man skadet så nytter det ikke å brette kartet som et papirfly og sende bud for hjelp. Da er nødsendere av ymse slag et godt hjelpemiddel for å rope om hjelp. Hvilket hjelpemiddel som er best må de profesjonelle uttale seg om.
 3. Nordland har jo sånn ca alt å velge mellom. Personlig kjenner jeg best til Helgelandskysten. Området har mye å by på. Legger ved et knippe bilder. Liatinden. De tindene til høyre i første bilde. En noe krevende topp med noen utsatte partier. Tar den med fordi utsikten derfra er helt fantastisk. Tinden til høyre har den mest krevende ruta og er mest utsatt. Den til venstre er mindre utsatt. Tinden til høyre (den høyeste) har dessverre krevd et liv. Liten video derfra når jeg tok turen: https://www.youtube.com/watch?v=gg_hte8FCCk Fra Rødøyløva: Fin tur som ikke er utsatt. Fra Tortenviktinden i Rana Kommune: Fra Hauglandstinden, Aldersundet, Lurøy: Litt klatring i steinete område, men ikke spesielt utsatt. Hvis helgeland skulle friste så har jeg mange flere topper å anbefale
 4. Ihvertfall et kjærkommen hjelpemiddel. Jeg var med som søkemannskap på aksjonen som trådstarter nevner, og det var enorme landområder som måtte blitt gjennomsøkt hvis de ikke hatt fått kontakt med mobilen til savnet.
 5. Hvis flygende basestasjon fungerer (som det antagelig gjør siden det kommer i de neste helikoptrene) så vil det jo være knallbra! Lurer på rekkevidden, kunne ikke se det stod noe om det.
 6. Godt poeng. Mulig litt sløsing med ressurser hvis SeaKing kun skal henge over letemannskapene kun for å gi terminalene dekning for TMO-trafikk eller utvidet DMO :-). Bedre å fly inn en enhet og plassere den på en fjelltopp. Men greit at muligheten er der i tilfelle et eller annet behov som skulle oppstå.
 7. Har heller ikke hørt at helikopter har basestasjon til mobilnettet. Men godt mulig de har repeater/gateway (husker ikke helt forskjellen) til nødnettet?
 8. https://www.instagram.com/hrsteen/ Mestparten fra helgelandsregionen, samt litt bilder fra nær og fjern.
 9. Hallaisen! Hvis noen av dere som har vært på Liatindene i lurøy leser dette, kan dere være så snille og tegne inn på et kart hvor dere gikk opp? Er litt usikker på hvilken rute man kan gå usikret. Har vært nesten oppe på omegastasjonen på vestre og ønsker nå å bestige østre. Men er ikke 100% sikre på hvor man skal gå. Har hatt en "bomtur" allerede. (Kan vel ikke kalle en tur i disse omgivelsene for bomtur uansett) Legger ved et lite stemningsbilde fra turen på vestre tind. Nesten oppe ved øverste omegastasjonen.
 10. Området heter Høgtuva i Rana Kommune. Men hvis det er en gulpebolle så er det god nok forklaring for meg Mulig jeg husker størrelsen noe feil, angrer på at jeg ikke la ned noe referanse når jeg tok bildet.
 11. Noen som har en ide hvilket dyr dette kommer fra? Mener den var ca 15cm lang. Virket litt stor for å være en gulpebolle, men det er kanskje det?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.