Gå til innhold
Gal Krokfot

Betennelse i kjøtt

Anbefalte innlegg

Har vært ute for dette flere ganger når det gjelder elg. Her i distriktet fungerer det slik at dersom vi skyter et sykt dyr, så skal en dyrlege ta prøve av slaktet. Dersom denne prøven er positiv (dvs at det kan dokumenteres at det er sykdom i dyret), blir slaktet kassert og viltnemda tildeler det aktuelle jaktlaget et nytt dyr på kvoten. Dette begrunnes med at de som feller syke og skadede dyr ikke skal tape på dette.

Jeg fortsetter med en liten avsporing fra det tråden egentlig spør om:

Så kan man jo diskutere om dette er fornuftig viltforvaltning. Har sett meg ganske forbanna på denne praksisen. En død elg er en død elg og en elg mindre i skogen enten den var frisk eller ikke. Et år var vårt jaktlag tildelt 4 elg. De tre første elgene som ble skutt var syke på en eller annen måte, og skrottene ble kassert og vi ble tildelt nye dyr. Totalt sett ble det altså 7 dyr mindre i skogen da jakta ble avsluttet den høsten.

Det har hendt flere ganger at vi har skutt mange flere dyr enn vi i utgangspunktet hadde på kvoten pga kassering og tildeling av nye dyr. Trodde kvotene skulle reguleres utifra hvor mye bestanden tålte å bli beskattet, og ikke hvor mye kjøtt jegerne skulle få med seg hjem i fryseboksen. Underlig praksis spør du meg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Var det da ditt behov for kjøtt i fryseren som gjorde at du/dere felte flere dyr enn du mener er fornuftig? :wink:

Enig i ditt syn, er en merkelig praksis. Om det skulle være flere syke dyr enn normalt et år kan vel jakta gjøre store innhugg i bestanden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Lofotoen: Som du sikkert skjønner, så er jeg ikke alene i dette jaktlaget.

Jeg setter veldig pris på elgkjøttet når det kommer hjem fra slaktehuset, men mye større pris på å ha en solid og godt forvaltet elgbestand, noe som etter mitt skjønn ikke er tilfellet her i distriktet. Har ikke sett snurten av elg i hele sommer, men like forbanna opprettholdes kvoten på det nivået den har vært på de siste årene. Ser med gru på om det felles syke dyr i år også... Godt jeg har mange fine bilder av elg sånn at senere generasjoner kan få se hvordan de så ut!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.